GeriBeslenme Önerileri Çikolatalı muzlu kek
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çikolatalı muzlu kek

Çikolatalı muzlu kek

"Farklı tat arayışlarına devam ediyorsanız keke aromasını vermiş muzun çikolatayla birlikte mütfiş uyumunu deneyin derim!"

Malzemeler

2 yumurta
3 iri, olgun muz
1/2 bardak şeker (isterseniz damak tadınıza göre azaltıp artırabilirsiniz)
80 gr tereyağı
1,5 bardak (210 gr) tam buğday unu
1 bardak kefir
1 tatlı kaşığı vanilya özütü/1 paket vanilya
80 gr bitter çikolata (70% kakao oranlı)
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı karbonat

Hazırlanışı:

Fırınınızı 175 derecede ısıtın.Oda sıcaklığındaki yumurtayı şekerle beraber çırpın.Tereyağını eritin, yumurtalı karışıma ekleyip çırpın.Kefiri, vanilya özütünü de ekleyin.Muzları ezin, çikolatayı bıçakla küçük parçalara bölün, her ikisini de karışıma ekleyin.Unu eleyin, içine karbonatı ve kakaoyu da ekleyin.Unu da yumurtalı karışıma ekleyin, kaşıkla çırpmadan iyice karıştırın.Yağladığınız 20*20 cm’lik kek kalıbına dökün, keke batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

Kabak musakka tarifi için tıklayınız!

False