Güncelleme Tarihi:
SÜTLÜ MİNİ SANDVİÇLER
(10-15 adet için)
NE LAZIM?
Hamuru için;
◊ 250 gr un
◊ 120 gr süt
◊ 10 gr yaş maya
◊ 10 gr ayçiçeğiyağı
◊ 1/2 yumurta
◊ 15 gr şeker
◊ 5 gr tuz
Üzeri için;
◊ 1 yumurta
◊ 125 ml süt
◊ Susam, çörekotu (tercihe bağlı)
Arası için;
◊ Kaşar ve cheddar peynirleri
◊ Hindi füme dilimleri
◊ Salatalık dilimleri
NASIL YAPARIM?
◊ Mayayı sütle açıp hamur için gereken tüm malzemeleri ilave edin. Pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurun. Bir kaba alıp üzerini örtün ve yarım saat kadar mayalanmaya bırakın.
◊ Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırıp yuvarlayın, aralıklarla fırın tepsisine dizin ve yeniden yarım saat mayalandırın.
◊ Süt ve yumurtayı çırpıp fırçayla ekmeklerin üzerine sürün. Dilerseniz üzerine susam ve çörekotu serpebilirsiniz. 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
◊ Fırından çıkarıp soğuttuğunuz ekmeklerin arasına peynirleri, hindi füme ve salatalığı yerleştirin, sandviçleriniz hazır.
MUZLU-CEVİZLİ KEK
(3-4 kişilik)
NE LAZIM?
◊ 2 yumurta
◊ 400 gr yulaf ezmesi (rondo’da çekilmiş)
◊ 3 muz
◊ 2 elma
◊ 150 gr pekmez
◊ 200 ml süt
◊ 60 ml zeytinyağı
◊ 50 gr ceviz içi
◊ 5 gr kabartma tozu
NASIL YAPARIM?
◊ Elma ve muzu rondo’dan çekip püre haline getirin.
◊ Yumurtaları çırpıp kabartın. Pekmezi ilave edip karıştırın. Süt, zeytinyağı, yulaf, kabartma tozu ve ufak ufak doğranmış ceviz içlerini ekleyip karıştırın.
◊ Karışıma en son meyve püresini ekleyip karıştırın.
◊ Harcı yağlı kâğıt kaplı bir kalıba döküp 170-180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
YULAFLI BAR
(2-4 kişilik)
NE LAZIM?
◊ 135 gr yulaf ezmesi
◊ 85 gr toz badem
◊ 70 gr pekmez (veya agave şurubu)
◊ 40 gr yerfıstığı ezmesi
◊ 50 gr tereyağı
◊ 30 gr file badem
◊ 130 gr marmelat (sevdiğiniz herhangi bir çeşit)
NASIL YAPARIM?
◊ Tereyağını ocakta eritip içine fıstık ezmesi ve pekmezi ilave ederek karıştırın. Yulaf ezmesi, toz badem ve file bademi ekleyip iyice harmanlayın.
◊ Harcın yarısını borcama sıkıca yerleştirip orta kısmına marmelat sürün.
◊ Kalan harcı koyup kaşığın sırtıyla iyice sıkıştırın.
◊ 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
◊ Barları soğuduktan sonra dilimleyin, servise hazır.
ZEYTİNLİ MUFFİN
(4 kişilik)
NE LAZIM?
◊ 3 yumurta
◊ 150 gr yoğurt
◊ 50 gr zeytinyağı
◊ 100 gr tereyağı (eritilmiş)
◊ 200 gr un
◊ 12 gr kabartma tozu
◊ 40 gr siyah file zeytin
◊ 40 gr kuru domates (dilimlenmiş)
◊ 70 gr beyazpeynir
◊ 6 gr tuz
NASIL YAPARIM?
◊ Un, tuz ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayın.
◊ Yumurta, yoğurt, zeytinyağı, erimiş ve soğumuş tereyağını başka bir kapta karıştırın. Zeytin, doğranmış kuru domatesler ve çatalla ezilmiş beyazpeynirleri ilave edip harmanlayın.
◊ Zeytinli karışımı unlu karışımla buluşturun, muffin kaplarına dökün.
◊ 170-180 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin.