İster kahvaltıda yesin, ister çantaya atıp yanında götürsün!

Güncelleme Tarihi:

İster kahvaltıda yesin, ister çantaya atıp yanında götürsün
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2022 07:00

Okullar bu pazartesi açılıyor. ‘Beslenme çantalarına ne koyacağiz’ diye düşünenlere çocukların ihtiyaç duyduğu enerjiyi verecek önerilerimiz var. Pasta ve ekmekçilik eğitmen şefi Gizem Gedik’ten tatlı-tuzlu, hepsi birbirinden leziz tarifler...

Haberin Devamı

SÜTLÜ MİNİ SANDVİÇLER

(10-15 adet için)

NE LAZIM?

Hamuru için;

◊ 250 gr un

◊ 120 gr süt

◊ 10 gr yaş maya

◊ 10 gr ayçiçeğiyağı

◊ 1/2 yumurta

◊ 15 gr şeker

◊ 5 gr tuz

Üzeri için;

◊ 1 yumurta

◊ 125 ml süt

◊ Susam, çörekotu (tercihe bağlı)

Arası için;

◊ Kaşar ve cheddar peynirleri

◊ Hindi füme dilimleri

◊ Salatalık dilimleri

NASIL YAPARIM?

◊ Mayayı sütle açıp hamur için gereken tüm malzemeleri ilave edin. Pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurun. Bir kaba alıp üzerini örtün ve yarım saat kadar mayalanmaya bırakın.

◊ Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırıp yuvarlayın, aralıklarla fırın tepsisine dizin ve yeniden yarım saat mayalandırın.

◊ Süt ve yumurtayı çırpıp fırçayla ekmeklerin üzerine sürün. Dilerseniz üzerine susam ve çörekotu serpebilirsiniz. 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

Haberin Devamı

◊ Fırından çıkarıp soğuttuğunuz ekmeklerin arasına peynirleri, hindi füme ve salatalığı yerleştirin, sandviçleriniz hazır.

MUZLU-CEVİZLİ KEK

İster kahvaltıda yesin, ister çantaya atıp yanında götürsün

(3-4 kişilik)

NE LAZIM?

◊ 2 yumurta

◊ 400 gr yulaf ezmesi (rondo’da çekilmiş)

◊ 3 muz

◊ 2 elma

◊ 150 gr pekmez

◊ 200 ml süt

◊ 60 ml zeytinyağı

◊ 50 gr ceviz içi

◊ 5 gr kabartma tozu

NASIL YAPARIM?

◊ Elma ve muzu rondo’dan çekip püre haline getirin.

◊ Yumurtaları çırpıp kabartın. Pekmezi ilave edip karıştırın. Süt, zeytinyağı, yulaf, kabartma tozu ve ufak ufak doğranmış ceviz içlerini ekleyip karıştırın.

◊ Karışıma en son meyve püresini ekleyip karıştırın.

◊ Harcı yağlı kâğıt kaplı bir kalıba döküp 170-180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişirin.

YULAFLI BAR

İster kahvaltıda yesin, ister çantaya atıp yanında götürsün

(2-4 kişilik)

NE LAZIM?

◊ 135 gr yulaf ezmesi

◊ 85 gr toz badem

◊ 70 gr pekmez (veya agave şurubu)

◊ 40 gr yerfıstığı ezmesi

◊ 50 gr tereyağı

◊ 30 gr file badem

◊ 130 gr marmelat (sevdiğiniz herhangi bir çeşit)

NASIL YAPARIM?

◊ Tereyağını ocakta eritip içine fıstık ezmesi ve pekmezi ilave ederek karıştırın. Yulaf ezmesi, toz badem ve file bademi ekleyip iyice harmanlayın.

Haberin Devamı

◊ Harcın yarısını borcama sıkıca yerleştirip orta kısmına marmelat sürün.

◊ Kalan harcı koyup kaşığın sırtıyla iyice sıkıştırın.

◊ 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

◊ Barları soğuduktan sonra dilimleyin, servise hazır.

ZEYTİNLİ MUFFİN

İster kahvaltıda yesin, ister çantaya atıp yanında götürsün

(4 kişilik)

NE LAZIM?

◊ 3 yumurta

◊ 150 gr yoğurt

◊ 50 gr zeytinyağı

◊ 100 gr tereyağı (eritilmiş)

◊ 200 gr un

◊ 12 gr kabartma tozu

◊ 40 gr siyah file zeytin

◊ 40 gr kuru domates (dilimlenmiş)

◊ 70 gr beyazpeynir

◊ 6 gr tuz

NASIL YAPARIM?

◊ Un, tuz ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayın.

◊ Yumurta, yoğurt, zeytinyağı, erimiş ve soğumuş tereyağını başka bir kapta karıştırın. Zeytin, doğranmış kuru domatesler ve çatalla ezilmiş beyazpeynirleri ilave edip harmanlayın.

Haberin Devamı

◊ Zeytinli karışımı unlu karışımla buluşturun, muffin kaplarına dökün.

◊ 170-180 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!