Geride bıraktığımız son 6 ay içinde yapılan bir araştırmaya göre yeme içme sektörünün en çok kazananlarından birisi de pizzacılar. Neden mi? Çünkü paket servise en uygun yiyeceklerden biri. Kaliteli bir paketleme yapıldığı zaman sıcaklığını uzun süre koruyabilir ve hamurlaşma meydana gelmez. Tabi en önemlisi yapılışı. Hamurundan sosuna kadar özenle hazırlanmalı. Geleneksel usullerle elle açılmalı. Hamuru ne kadar dinlenmiş olursa o kadar lezzetli oluyor. Benim için pizza ince dilimli olmalı. Şahsen kalın hamurlu pizzaları tercih etmiyorum. Ne kadar ince olursa lezzetini arttırdığını düşünüyorum. Yedikten sonra bir ağırlık hissetmezsiniz. Tabi en önemli faktör, kaliteli ve organik malzemeler kullanılması. Pizzanın yanında getirilen soslar da lezzeti arttıran unsurlar. Sos deyip geçmeyin, bilgi ve tecrübe lazım. Ne kadar çok deneme yaparsanız soslarınızın lezzeti o kadar iyi olur. Size 3 bölgeden 3 pizzacıyı yazdım. Şimdiden söyleyeyim ikisini çok beğendim ancak bir diğeri eski lezzetini arattı.
#PizzaInsan sağlığı için günlük yaşantımızın kalitesi artırmak, oldukça önemlidir. Sağlığımıza dikkat ettiğimiz sürece yaşam kalitemizi artar ve buna bağlı olarak mutlu bir yaşam sürme durumu da değişir. İnsan sağlığını koruyucu birçok takviye gıda bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de probiyotiklerin kullanımıdır. Probiyotiklerle ilgili birçok kişi merak içindedir. Probiyotiklerle ilgili merak edilen detayları derledik.
#Probiyotik Nedir?Zayıf bir vücut vaad eden diyetlere en iyi örnek, Japonya'nın "Okinawa" adasından geliyor! Ada sakinleri uzun yıllar yaşamanın sırrını da keşfetmişler; bilinçli beslenme! Okinawa sakinleri, sebze, meyve ve buğday ürünlerini sofralarından eksik etmiyorlar. Aynı zamanda soya, balık ve bitkisel yağları da düzenli olarak tüketiyorlar.
#Diyet ArşiviPeynir, kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı. Ayrıca dünyada çok fazla çeşidi bulunan yiyeceklerden... Burrata da zahmetli yapımı ve harika lezzeti ile bunlardan biri. Peki burrata nedir? Burrata peyniri nasıl yapılır? İşte burrata peyniri ile ilgili merak edilenler...
#Burrata NedirTÜRKİYE’de yılda 700 bin ton üretimle 4.7 milyar TL’ye ulaşan peynir sektöründe ithalatla rekabet, tat yarışına dönüşünce, yöresel ve klasik Türk peynir çeşitlerine sucuk baharlısından cips soslusuna, fıstıklısından fesleğenlisine, çörek otludan barbekülü, hardallıya kadar farklı lezzetler de katıldı.
Kalori hesabı yapmaya başladığımızdan beri salatalar artık ana yemek görevi üstleniyor. Kilosuna dikkat eden pek çok kişi dışarı çıktığında bir salata yiyip kalktığından, mekan sahipleri envai çeşit reçete ile mönüsünü zengileştirmeye çalışıyor. Artık salatanın armutlu olanı da var, portakal soslu olanı da.