Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
1/2 paket spagetti makarna
Pesto Sos İçin:
1/2 çay bardağı zeytinyağı, 4 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı çam fıstığı ( dolmalık fıstık), 4 yemek kaşığı mozerella peynir rendesi, 3 yemek kaşığı kuru fesleğen veya 8-9 dal taze fesleğen, 100 ml. sıvı krema
Yapılışı:
Krema hariç diğer malzemeleri doğrayıcıya koyun ve ezilmelerini sağlayın. Malzemeyi sos tavasına alın ve krema ekleyip 1 dk. kısık ateşte çevirin. Soğutmadan, tabağa alınmış spagettinin üzerine dökün.
Afiyet olsun..
Notlar
Arzu ederseniz mozarella peyniri yerine 3 yemek kaşığı kaşar rendesi + 1 yemek kaşığı tulum peyniri kullanabilirsiniz. Eğer taze fesleğen konacaksa, rondodan geçirmek yerine, elde ince doğrayıp sosa katılmalıdır, rondoda ezilince acılık olabilir.