Adet dönemi kadınlarda ergenlik döneminde başlayarak kanamanın kesileceği yaşlılık dönemine kadar devam eden bir süreçtir. Adet dönemi aylık olarak kadınları ziyaret eder. Adet olan genç kıza ergenlik dönemine girdin denir. Adet vajinal bir kanamadır. Elbette ki bu dönemde yer alan kanama miktarı ve zamanları kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Aynı zamanda adet dönemleri öncesinde ve sırasında kadınlara bazı belirtiler verir. Mide bulantısı bu belirtilerden bir tanesi olabilir. Adetliyken mide bulantısı neden olur, nasıl geçer, bulantıya ne iyi gelir tüm detayları ile derledik.
Sabahları mide bulantısı genellikle hamileliğin ilk belirtilerinden biridir. Birçok hamile kadın, özellikle ilk üç aylık dönemde sabah bulantısı yaşar. Ancak bazı kadınlarda hamilelik boyunca sabah bulantısı olur. Sabahları mide bulantısı neden olur, nasıl geçer? İşte hamilelikte sabah bulantısı hakkında merak edilenler...
#Sabahları Mide BulantısıMide bulantısı bazen ciddi sorunlara işaret edebilir. Çeşitli nedenlerden dolayı meydana gelen mide bulantısı günlük hayatı da olumsuz etkileyebilir. Mide bulantısının nedenleri arasında aşırı kahve tüketimi, alkol alımı sonrası ya da üşütme gösterilebilir. Mide bulantısına iyi gelen bitkisel yiyecek ve içecekler sayesinde doğal yollarla evde çözüm üretmek mümkün. Peki, mide bulantısı nasıl geçer? Evde mide bulantısına ne iyi gelir? İşte mide bulantısının nedenleri ve mide bulantısını hemen kesen öneriler...
#Mide BulantısıSık yaşanan sorunlardan biri olan mide bulantısının birçok nedeni var. Kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkilese de ‘nasılsa geçer’ denilerek çoğunlukla hekime gitme gereği duyulmuyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Kerim Çıkım, mide bulantısında dikkat edilmesi gerekenleri anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#Mide BulantısıHamilelikte mide bulantısı yaşayan kadınlar özellikle mide bulantısı hangi aylarda başlar ve ne kadar zaman sürer sorusunun cevabını ararken, konu hakkında aranan bir diğer konu da gebelikte mide bulantısı neden olur sorusunun cevabı. Peki Hamilelikte mide bulantısı ne zaman başlar? Gebelikte mide bulantısı
#Gebelikte Mide Bulantısı NedenleriHamilelik sürecinde başlayan hatta hamileliğin belki de belirgin ilk belirtilerinden biri olan mide bulantısı için anne adayları internette sıklıkla ilgili bu konuda araştırmalarda bulunuyor. Hamilelikte mide bulantısının nasıl geçtiği veya hangi besinlerin iyi geldiği merak ediliyor. Peki Hamilelikte mide bulantısına ne iyi gelir? Nasıl geçer
#Hamilelikte Mide BulantısıMide bulantısı bazen ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Pek çok nedene bağlı olarak gelişen mide bulantısı hayatı zorlaştıran bir problemdir. Peki, mide bulantısını ne geçirir? Mide bulantısına ne iyi gelir? Mide bulantısının kesin çözümü var mı? Hamilelikte mide bulantısı nasıl geçer? Bebeklerde mide bulantısını önlemek için neler yapılmalı? Tüm bu soruların yanıtlarını, mide bulantısına kesin çözümü ve konuyla ilgili detaylı bilgileri bu içeriği okuyarak öğrenebilirsiniz.
#Mide BulantısıOlivia, bir sabah yataktan şiddetli bir kusma nöbeti ile uyandı. Bir gün önce sıcakta fazla kaldığı için annesi kusmasının nedenini buna bağladı ancak hiç de sandığı gibi değildi. Aylar sonra küçük kıza ölümcül bir beyin kanseri teşhisi kondu. Annesi hastalığın erekn belirtileri konusunda tüm aileleri uyarıyor.
#SağlıkÇin tuzu Pakistan’da yasaklandı, birçok ülkede kullanımı kısıtlandı, Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘en zararlı yiyecekler’ listesi içeriklerinde yer alıyor. Peki Çin tuzunu bu kadar sağlıksız hale getiren şey ne? Sağlığa ne gibi etkileri var ve en önemlisi Türkiye’de kullanımı ne durumda?
#Çin TuzuDeli bal, Doğu Karadeniz'de üretilen doğanın ilginç ve tehlikeli bir hediyesi. Mor orman güllerinden elde edilen bu özel bal, grayanotoksin içeriği sayesinde sağlığa faydalı olduğu kadar riskli de. CNN Travel editörü Maureen O’Hare, bu benzersiz lezzetin hikayesini keşfetmek için bölgeye giderek, arıcılık geleneğini ve deli balın etkilerini gün yüzüne çıkardı. İşte detaylar…
#SeyahatOlivia, sıcak bir bahar gününde şiddetli bir kusma nöbeti geçirdi. Annesi, kızının bir önceki gün çok sıcakta kaldığı için kustuğunu düşünmüştü ancak aylar sonra küçük kıza ölümcül bir beyin kanseri teşhisi kondu. Anne Holly Brown, hastalığın ilk belirtilerini kaçırdığını belirtiyor, bu nedenle aynı şeyi yaşayan ailelere hastalığın uyarı işaretleri konusunda bilgi vermek istiyor.
#Beyin TümörüSon dönemde hızla yaygınlaşan çiğ beslenme akımı, sebzeleri pişirmeden tüketmenin besin değerini artırdığını ve vücuda daha faydalı olduğunu savunuyor. Ancak araştırmalar bunun tüm sebzeler için geçerli olmadığına işaret ediyor. Peki hangi sebzeyi çiğ hangisini pişmiş yemek daha faydalı?
#SağlıkCanlandırdığı her karakterde izleyiciyi etkisi altına alıyor, “Kafayı oyunculukla çok bozmuş biriyim” diyor. Sosyal medyadaki eğlenceli videolarına pek çok kişi bayılıyor. İçinden geleni dobra bir şekilde söylemekten çekinmiyor. Esra Dermancıoğlu tek kişilik oyunu ‘Muskat’la karşımızda. Onunla buluşup oyunculuktan aşka, Fransa’daki hayatından yapay zekâya her şeyi konuşuyoruz: “Beni sadece insan çok ürkütüyor. Hatta insandan sıkıldım. Gelsin, bir de robotu görelim.”
#Esra DermancıoğluEzber bozan bir bilgi ama gerçek…Patlamış mısır, özellikle bir önceki günden artan pilav, makarna, çok şekerli diye düşündüğümüz üzüm… İşte sandığımızdan daha sağlıklı olan listede adını görünce şaşıracağımız o yiyeceklerin listesi…
#Sağlıklı BeslenmeTatil dönemi sona erdi, çalışanlar işbaşı yaptı. Ancak birçok kişi bu dönemde çalışma hayatına uyum sağlamakta zorluk yaşayabiliyor. Uzmanlar, “tatil dönüşü sendromunun” pandemi sonrası iş-yaşam dengesinin değişmesiyle daha da arttığını belirtiyor. Çalışanların yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini alanında uzman isimlerle konuştuk...
#Özge ESENBir gün önceden artan pilavlarınız, patates ya da makarnanız aslında oldukça sağlıklı desek çoğunuz ‘Hadi canım olur mu öyle şey?” dersiniz. Ezberleri bozan bir bilgi ama gerçek… Yememek için kendimize engel olmaya çalıştığımız patlamış mısır, özellikle bir önceki günden artan pilav, makarna, çok şekerli diye düşündüğümüz üzüm… İşte sandığımızdan daha sağlıklı olan listede adını görünce şaşıracağımız o yiyeceklerin listesi…
#Sağlıklı BeslenmeUygun temizlik olmadığında E.coli, salmonella gibi bakteriler yaşam alanımıza yayılabilir. Evlerde en çok mikrop, lavabolarda ve giderlerde bulunuyor. Saç, kıl, tuvalet kâğıdı gibi cisimler, gider borularını tıkayarak suyun akışını engelleyip lavaboyu tıkayabiliyor. .Kirli giderler E.coli, salmonella gibi bakterilerin oluşumuna zemin hazırlayarak yaşam alanımıza yayılıyor ve soluduğumuz hava bizi hasta ediyor.
#Kirli GiderEvimizde gözle görülmeyen ama sağlığımızı tehdit eden gizli mikrop yuvaları var. Banyoyu, mutfağı, tuvaleti köşe bucak temizliyoruz ama ne kadar detaylı temizlik yaparsak yapalım bazı alanları gözden kaçırıyoruz. İşte bu alanlardan biri de mutfak ve banyo giderleri…Kirli giderler E.coli, salmonella gibi bakterilerin oluşumuna zemin hazırlayarak yaşam alanımıza yayılıyor ve soluduğumuz hava bizi hasta ediyor.
#Ev TemizliğiPotasyum deposu patatesi çoğumuz çok seviyoruz ama bir o kadar da patates tüketmekten korkuyoruz. Patatesin tüketme şekli sağlığımıza etkisini önemli ölçüde değiştiriyor çünkü zararlı olan patatesin kendisi değil içine ilave edilen şeyler ve pişirilme şekli… Peki sağlıklı patates tüketimi nasıl olmalı? Patatesin nişasta oranını ve akrilamid miktarını düşürmek için neler yapılabilir?
#PatatesTikTok’ta hızla yayılan bir iddiaya göre, karbonat artık sadece fırıncılığın değil, spor dünyasının da gözdesi. Kullanıcılar, karbonatın ‘steroid’ gibi etkiler yarattığını ve egzersiz performansını artırdığını öne sürüyor. Peki, karbonat böyle bir etki yapabilir mi? Uzm. Dyt. Betül Merd, hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkPatates dost mu düşman mı? Nasıl daha sağlıklı hale gelebilir? İçeriğindeki nişastadan korkmalı mıyız? Kızartmadan önce suda bekletmek neden önemli? Airfryerlarda yapılanlar daha mı sağlıklı? Hangi yöntemlerle patatesin nişasta oranını ve akrilamid miktarını düşürebiliriz?. Diyetisyen Gülçin Işık ile konuştuk.
#PatatesHamilelik belirtileri, her ne kadar bazı istisnalar olsa da çoğu kadında aynı şekilde görülür. Bu belirtilerin süreleri ve sıklıkları değişiklik gösterebilir. Belirtiler her ne kadar bazı istisnalar olsa da çoğu kadında aynı şekilde görülür. Ayrıca bazı kadınlar regl öncesi dönem ile hamilelik belirtilerini karıştırabilir. Ancak hamileliğin en önemli belirtisi adet (regl) döneminde adet görmemektir. Peki hamilelik nasıl oluşur, ne zaman başlar? hamilelik belirtileri nelerdir? İlk hafta hamilelikte hangi belirtiler görülür? İşte Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Cengiz ve Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Embriyolog Op. Dr. Öznur Dündar Akın'ın verdiği bilgiler doğrultusunda erken hamilelik belirtileriyle ilgili detaylı bilgiler...
#Hamilelik BelirtileriZamanla bedenimiz yaşlanır ve bu süreçte hücrelerimiz de yenilenme ve onarım yeteneklerini kaybederler. Bu durum, çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir. Neyse ki, bazı besinler ve içecekler, kök hücrelerimizin yenilenmesini teşvik ederek bu süreci geciktirmeye ve genel sağlığımızı korumaya yardımcı olabilir.Bu yazıda, kök hücre yenilenmesi üzerinde bilinen en etkili üç içecek olan nar suyu, yeşil çay ve pancar suyuna detaylı bir bakış atacağız. Her bir içeceğin içeriğini, kök hücre yenilenmesine nasıl katkıda bulunduğunu, faydalarını ve potansiyel yan etkilerini inceleyeceğiz.
#Kök Hücre