Mide Asidi haberleri sayfasında Mide Asidi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 487 Mide Asidi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Mide ağrısı, genellikle yağlı ve ağır yiyecekler tükettikten sonra ortaya çıkan bir sorundur. Aynı zamanda çeşitli bazı mide rahatsızlıkları da ağrıya yol açar. Eğer mide ağrısı çok sık başınıza gelmiyorsa ve geçici bir durumsa, evdeki malzemelerle doğal bir ağrı kesici de yapabilirsiniz. Mide asidine iyi gelen yiyecekler nelerdir sizler için derledik.
#Mide AsidiTuz konusu son zamanlarda epey tartışmalı bir hale geldi. Bir yanda “rafine tuz kullanın” diyenler, diğer yanda “doğal tuzlar daha sağlıklıdır” diyenler var. Peki tuzumuzu neye göre seçeceğiz? Sağlık durumumuza göre mi yemeğe göre mi? Hangi yemekte hangi tuzun kullanılması daha uygun? Son dönemlerde oldukça popüler olan koşer tuzunun faydaları nelerdir? Deniz tuzu, kaya tuzu, Himalaya tuzunun farkları nelerdir? Diyetlerde hangi tuzu kullanmak gerekir? Tansiyon hastaları için en iyi tuz hangisi? Tüm bu soruların yanıtını konunun uzmanlarından dinledik. İşte 10 sorunda t
#TuzSiz hangi yemeğe hangisini kullanıyorsunuz? Tuzunuzu neye göre seçiyorsunuz? Her yıl yeni bir tuz ismi duydukça sizin de aklınız karışıyor mu? Sofra tuzu, Himalaya tuzu, kaya tuzu, koşer tuzu, limon tuzu, iyotlu iyotsuz tuz… Hangisi daha faydalı? Hangisini hangi yemekte kullanalım? Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hale Ünal Aksu ve Diyetisyen Berna Arslan ile konuştuk.
#TuzFonksiyonel sağlık uzmanı Dr. Burcu Beba geçen haftalarda düzenlenen Global HR Summit’e konuşmacı olarak katıldı. Beslenmenin kariyeri doğrudan etkilediğini söyleyen Beba’yla vücudumuzun sesini nasıl dinlememiz gerektiğini ve gıda yaşam günlüğü tutmanın faydalarını konuştuk.
#Fonksiyonel SağlıkSabah uyanır uyanmaz kahvaltı sofrasına oturanlar... Akşamları yatana kadar atıştıranlar... ABD'de yapılan güncel bir araştırma, sizin için önemli veriler içeriyor. Araştırmayı yapan uzman bulgularını ve bunun vücudumuza olan etkilerini anlattı...
#Biyolojik SaatKış aylarında grip ve nezle gibi viral hastalıklara daha sık yakalanıyoruz ve öksürük de çoğunlukla bu rahatsızlıklarla birlikte gelen semptomlardan biri. Öksürmek solunum yollarımızın temizlenmesine yardımcı olan bir savunma mekanizması ancak uzmanlar 10 günden uzun sürerse başka bir sorun olabileceğinin altını çiziyor.
#ÖskürükSakız yutmak özellikle çocuklukta çok yaygın bir durum. Bunu önlemek isteyen ebeveynlerin, “Sakın yutma yoksa bağırsaklarını tıkar, midene yapışır kalır” gibi korkutucu uyarıları da hâlâ çoğumuzun aklında. Peki bu söylenenler ne kadar doğru? Yutulan sakızlara ne oluyor? Sakızın sindirilmeden mideye yapışıp 7 yıl boyunca kalması, bağırsakları tıkaması mümkün mü? Sakız yutmaya bağlı gelişebilecek rahatsızlıklar nelerdir? Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Aladağ ile konuştuk.
#SağlıkBirçok insan uyanır uyanmaz güne taze bir kahveyle başlamak istiyor. Ancak kahvaltı yapmadan içilen kahvenin bağırsaklara zarar verebileceği üzerine tartışmalar son dönemde gündemde. Aç karna içilen kahvenin, şişkinlik, sivilce, saç dökülmesi, anksiyete, tiroid gibi sorunlara neden olabileceği de öne sürülüyor. Bu tartışmalardan yola çıktık ve uzmanlara, aç karna içilen sabah kahvesinin olası etkilerini sorduk.
#KahveYalova’da, fazla kiloları için özel bir hastanede mide küçültme ameliyatı olan Umutcan Ateş (24), iddiaya göre doktor hatasıyla safra kesesi ve dalağını aldırmak zorunda kaldı. Ateş, '58 kilo verdim. Askere gitmek için ameliyat oldum. Doktor hatası yüzünden, maalesef dalağım alındığı için askerlikten muaf tutuldum.' dedi. Hastane yönetiminin, şikayetçi olmamaları için kendilerine para teklifinde bulunduğunu öne süren baba Serdar Ateş, 'Biz para peşinde değiliz. Psikolojik olarak ailecek bitkin durumdayız.' ifadelerini kullandı.
#YalovaYalova’da, fazla kiloları için özel bir hastanede mide küçültme ameliyatı olan Umutcan Ateş (24), iddiaya göre doktor hatasıyla safra kesesi ve dalağını aldırmak zorunda kaldı. Ateş, '58 kilo verdim. Askere gitmek için ameliyat oldum. Doktor hatası yüzünden, maalesef dalağım alındığı için askerlikten muaf tutuldum.' dedi. Hastane yönetiminin, şikayetçi olmamaları için kendilerine para teklifinde bulunduğunu öne süren baba Serdar Ateş, 'Biz para peşinde değiliz. Psikolojik olarak ailecek bitkin durumdayız.' ifadelerini kullandı.
#YALOVAOyuncu Aslı Samat 10 yılda tam 110 kilo vermeyi başardı. ‘Ekranların tombul, sevimli kızı’ şimdilerde ideal kilosuna kavuşmuş, mutlu bir genç kadın. Samat neredeyse tüm hayatı boyunca verdiği mücadeleyi, kalbinin kırıldığı anları anlattı, onun durumunda olanlara seslendi…
#Aslı SamatTırnaklarımızdaki çizgiler mide asidi eksikliğine işaret ediyor olabilir, saçlarımız dökülüyorsa troit bezi sorunlarına dikkat etmeliyiz. Ciltteki bir benin renk değiştirmesi tümörün habercisi sayılabilir. Uzmanlara vücudumuzdaki değişimleri nasıl yorumlayacağımızı sorduk.
#Vücudumuzdaki Değişimlerİçtiğimiz sudan yatış pozisyonuna kadar pek çok şey ilaçları etkiliyor. Yapılan yeni bir araştırma, içtiğimiz hapın ne kadar sürede etki edeceğini vücut pozisyonunun belirlediğini ortaya koydu. Bu araştırmadan yola çıkarak hap içmekle ilgili tüm detayları ve alışkanlıkları konunun üç uzmanıyla masaya yatırdık
#SağlıkÖn anestezi ve hazırlayıcı tedavi olarak karşımıza çıkan premedikasyon işlemi, kişilerin ameliyata hazırlanması sürecinde uygulanmaktadır. Ön ilaç tedavisi olarak uygulanan bu işlem son derece önemlidir. Peki, Premedikasyon nedir? Nasıl yapılır ve amacı nedir? Premedikasyon uygulama yolları nelerdir? Sizin için merak edilen tüm detayları ile sizler için derledik.
#Sağlıklı YaşamÇocuklarda ses kısıklığı; hastalık olarak algılanmadan önce bir durum belirtisi olarak düşünülmelidir. Ses kısıklığı, larenjit, alerji ve psikolojik nedenlerle gelişebilmektedir. Fakat çocuklarda ses kısıklığı akciğer hastalıkları, kimyasal gazlara maruz kalma ya da psikolojik nedenlerle meydana gelebilmektedir. Ayrıca kusma, sigaraya bağlı ses kısıklığı da meydana gelebilmektedir. Çocuklarda ses kısıklığı neden olur ve nasıl geçer? Çocuklarda ses kısıklığına ne iyi gelir cevaplarını derledik.
#ÇocukMide yanması, pek çok insanda sık sık karşılaşılan bir mide sorunu olarak görülüyor. Mide asidinin yemek borusuna çıkarak boğaza doğru gitmesi sonucunda meydana gelen ekşime ve yanma şeklinde de kendini gösterir. Mide yanmasına iyi gelen yiyecekler nelerdir? sizler için derledik.
#Mide YanmasıMide ülseri, yaygın olarak herkeste görülebilen hastalıklardan biridir. Sindirim yolu hastalıkları grubunda ye alır. Mide ülseri, her insanda farklı belirtiler ile ortaya çıkmaktadır. Bir doku kaybı hastalığı olarak bilinen mide ülserine iyi gelen yiyecekler ve içecekler nelerdir? Mide ülserine iyi gelen sebzeler, meyveler, çaylar ve çorbalar hangileridir ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Mide ÜlseriMide ağrısı, genellikle yağlı ve ağır yiyecekler tükettikten sonra ortaya çıkan bir sorundur. Aynı zamanda çeşitli bazı mide rahatsızlıkları da ağrıya yol açar. Eğer mide ağrısı çok sık başınıza gelmiyorsa ve geçici bir durumsa, evdeki malzemelerle doğal bir ağrı kesici de yapabilirsiniz. Mide asidine iyi gelen yiyecekler nelerdir sizler için derledik.
#Mide AsidiYıllarca öğünlerin en sıkı yapılması gerekeni ve ‘baş tacı’ olan kahvaltı son dönemde en çok tartışılanı ve ‘acaba gereksiz mi’ diye sorgulananı oldu... Beslenme trendleri birkaç yılda bir değişir. Bir süredir aralıklı beslenme ve iki öğün yemek popüler. Varlığı ve gerekliliği hatta faydası bu akımlarla birlikte tartışılmaya başlayan kahvaltıyı uzmanlarına sorduk. Doktorlar, diyetisyenler, beslenme uzmanları ve şeflerin farklı görüşleri var. “Gece geç yersen sabah aç uyanırsın. Gece geç ve sabah uyanınca yeme” diyene mi, “Kalıcı kilo vermek isteyen sabah iyi bir kahvaltı etmeli” diyene mi kulak vermeli; okuyun, siz karar verin.
#GazetehaberleriMide delinmesi, mide rahatsızlıkları çeşitlerinden biridir. Mide delinmesi, mideye zarar veren yiyecek ya da içecekleri çok fazla ve sürekli bir şekilde tüketmek sonucunda ortaya çıkar. Mide sağlığının korunması için yediklerimize ve içtiklerimize çok dikkat etmemiz gerekir. Perforasyon nedir ve belirtileri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Boğaz reflüsü, diğer adıyla laringofarengeal (LFR) mide içeriğinden kaynaklıdır. Mide reflüsünün belirtilerinden farklılık gösterdiğinden, teşhis edilmesi daha zor olabilir. Boğaz reflüsü nedir, boğaz reflüsüne ne iyi gelir, nasıl geçer, nedenleri ve tedavisi nedir gibi soruların yanıtlarını derledik.
#Boğaz Reflüsüne Ne İyi Gelir Ve Nasıl Geçer?