Prostat kanseri erkekler arasında en yaygın kanser türlerinin başında geliyor. Öte yandan kansere bağlı ölümlerde de erkekler arasında ikinci sırada yine prostat kanseri yer alıyor. İngiltere'de prostat kanserine umut olacak çok önemli bir tedavi yöntemi geliştirildi. Uzmanlar, elektrik akımları ile yapılan bu tedavinin prostat kanseri için umut olduğunu ve hatta oyunun kurallarının değişeceğini söylüyor. İşte 'NanoKnife' adı verilen bu teknik hakkında merak edilenler...
#KanserMEME kanseri günümüzde kadınlarda en sık rastlanan kanser türü ve gün geçtikçe de daha genç yaşlarda görülüyor. Gelişmiş ülkelere oranla ülkemizde meme kanseri görülme yaşının daha düşük olduğuna dikkat çeken Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Neşet Köksal, genç yaşta görülen meme kanserinin, ileri yaşa oranla daha hızlı ilerleyebileceği ve tekrarlama olasılığının da fazla olabileceği uyarısında bulundu.
#Prof. Dr. Neşet KöksalKadın sağlığını korumak, rutin jinekolojik muayeneyle mümkündür ve sorunların önlenmesi, tespiti, teşhis ve tedavisi anlamında bize büyük zaman ve avantaj kazandırır. Herhangi bir sorun görülmese ve hissedilmese dahi her kadın doktoru başka bir öneride bulunmadıysa yılda bir kez jinekolojik muayene ile beden sağlığına dair izleyeceği doğru yolu tespit edebilir.
#Kadın SağlığıBugün binlerce kadın meme kanseriyle mücadele ediyor, rahim kanseriyle savaşıyor ve daha birçok kadın hastalığıyla uğraşıyor. Çoğu durumda tedavi edilebilecek hastalıklar, erken teşhis edilemediği için olumsuz bir şekilde sonuçlanıyor. Kadın Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Gamze Baykan, kadınlarda en sık görülen kadın hastalıklarını ve tedavi yöntemlerini sizler için anlattı.
#Kadın HastalıklarıUzun ve sağlıklı yaşamak herkesin hayali. Bu hayali gerçeğe dönüştürmek için bilinçli yaşamak şart! Beslenmeden egzersize kadar sağlık odaklı olarak hayatı düzenlemenin yanı sıra sağlık kontrolleri de ihmal edilmemeli özellikle sağlık risklerinin arttığı orta yaş döneminde…
#Kadınların Yaptırması Gereken TestlerÜroonkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Çağ Çal, erkeklerde prostat kanseri riskinin yaşla birlikte arttığını belirterek, “40 yaş öncesinde nadir görülüyor ancak yaşlanmayla beraber doğal bir süreç olarak prostat hücreleri kanserleşiyor. 90 yaşından sonra yüzde 100 görülür hale geliyor. 40 yaşından sonra erkeklerin mutlaka üroloğa giderek muayene olması gerekiyor” dedi.
Operatör Dr. Osman Denizhan Özgün, kadınlarda görülen kanserlerin yaklaşık yüzde 40-45’ini oluşturan jinekolojik kanserlerin giderek artış gösterdiğine dikkat çekerek, korunmak için her yıl en az bir kere muayene olunması ve gerekli taramaların tamamlanarak uzman hekim tarafından incelenmesi gerektiği uyarısında bulundu.