Ankara’da yaşayan iki çocuk annesi A.Z., ablasının meme kanserine yakalandığını duyunca sağlık taraması yaptırarak kendisinin de meme kanseri olduğunu öğrendi. Ardından annesine de meme kanseri tanısı konulan A.Z., “Bir ay arayla ablam, ben ve annem kanser olduğumuzu öğrendik. Etlik Şehir Hastanesi’nde tedavimizi olarak sağlığımıza kavuştuk, bu süreçte birbirimize daha çok kenetlendik ve bağlandık” dedi.
#Etlik Şehir Hastanesi1-31 Ekim Meme Kanseri farkındalık ayı... Meme kanserini kısaca meme dokusunda yer alan hücre ve hücre gruplarının kontrolsüz biçimde çoğalması ve bu çoğalma sonrasında kanserli hücre yapılarının ortaya çıkması olarak tanımlanabileceğini söyleyen Onkoloji Uzmanı Dr. Mustafa Başak çok önemli bilgiler verdi.
#Meme KanseriSağlıksız yaşam alışkanlıklarına genetik ve çevresel etkenlerin de eklenmesiyle dünya genelinde görülme sıklığı giderek artan meme kanseri, önemli bir halk sağlığı sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Dünyada her yıl 2 milyon 296 bin, ülkemizde de 25 bin 249 kişi meme kanseri tanısı alıyor.
#Meme KanseriGilead Türkiye Medikal Direktörü Dr. Serhan Sevgi, 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası nedeniyle yaptığı değerlendirmede, meme kanseri tiplerinden "Üçlü negatif meme kanseri" TNBC’nin özellikle genç kadınları hedef aldığını belirtti. Üçlü negatif meme kanseri, karşılanmamış tedavi ihtiyacının yüksek olduğu türlerden biri olarak dikkat çekiyor.
#Sponsorlu İçerikHer sekiz kadından birini etkileyen meme kanserinde erken tanı hayat kurtarıyor. Nesfit’in 11 yıl önce meme sağlığı farkındalığını artırmak için hayata geçirdiği Pembe Kurdele projesi, MEMEDER iş birliği ve Migros’un destekleriyle binlerce kadına ulaşıyor. Nestlé Kahvaltılık Gevrekler İş Birimi Genel Müdürü Burçin Alev Ekşi, “Meme kanseri tanısı son 20 yılda iki kat artarken, erken tanı tedavi şansını yükseltiyor. Pembe Kurdele ile kadınları bilgilendiriyor, tanı ve tedavilere katkı sağlıyoruz” diyor.
#Sponsorlu İçerikBÜTÜN dünyada 20 yaşından itibaren her kadının meme kanserine karşı erken teşhis için kendi kendini muayene etmesinin önerildiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Tamer Akça, ancak kendi kendine meme muayenesinin tek başına asla yeterli olmadığını söyledi.
#1Sağlık Bakanlığı verilerine göre meme kanseri kadınlarda en sık görülen 10 kanser arasında birinci sırada. Ancak kendi kendimize yapacağımız düzenli meme muayenesi ve yıllık doktor kontrolleri olası bir meme kanserini erkenden teşhis edip hayatımıza sağlıklı devam etmemizi mümkün kılıyor.
#Meme Kanseri1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında açıklamalarda bulunan Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yeliz Emine Ersoy, yaşamı boyunca her 8 kadından birinin meme kanserine yakalanma riski taşıdığını ve meme kanseri tanısı konan her 10 kadından birisinin 45 yaş altında olduğunu söyledi.
#Meme KanseriEkim, Meme Kanseri Farkındalık Ayı... Ülkemizde yılda 25 bin kadına meme kanseri teşhisi konuyor. Maalesef tanı konan kadınların yaşı 20’lere kadar düştü. Ama iyi haber, erken teşhiste yaşam oranı yüzde 100’e yakın. Üstelik Devlet hastanelerinde ve Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri’nde (KETEM) ücretsiz mamografi çekiliyor, kendi kendine muayene eğitimi ücretsiz veriliyor.
#Meme KanseriFuska Su ana sponsorluğunda Milliyet Gazetesi iş birliğinde, kadınları meme sağlığı konusunda bilinçlendirme amacıyla düzenlenen Ladies Meme Sağlığı Golf Turnuvası 2021, Kemer Country Golf Kulübü’nde gerçekleşti.
#Ladies Meme Sağlığı Golf Turnuvası 202111 yılda 9 kez kanserle mücadele eden Canan Perdahlı son girdiği kafatası ameliyatından sedye yerine tekerlekli sandalyeyle çıktı... Bir günde dönüşen hayatını hiçbir şeye değişmeyeceğini söyleyen Perdahlı’nın umut ve azim dolu hikâyesini dinledik.
#GazetehaberleriMeme kanserinde erken teşhisin hayat kurtardığı bilinen bir gerçek… Dolayısıyla kadınlar, 25 yaşından itibaren kendilerini düzenli olarak muayene etmeli, ilerleyen yaşlarda ise tarama yöntemlerine başvurmalı. Bu noktada devreye en çok tercih edilen yöntemlerin başında dijital tanı formülleri giriyor.
#AileCovid-19 enfeksiyonuna yakalanma korkusu nedeniyle rutin kontrollerin aksatılması, sağlık kuruluşlarında kaynakların pandemiyi önlemeye odaklanması, özellikle kanser tanısı ve tedavisinde alarm zillerinin çalmasına neden oluyor. Yapılan çalışmalar standart kanser taramalarında yüzde 90’a yakın azalma olduğunu gösteriyor. Bu durumun korkutucu yansıması ise ileri evre kanserlerde artış! Öyle ki istatistiki çalışmalar ileri evre kanser tanısının bir öncesi yıla göre yüzde 75 oranında arttığını gösteriyor. Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Demir, 4 Şubat Dünya Kanser Günü kapsamında önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#Kanser