Meksika, sizi bol kahkahayla karşılayacak renkli ve eğlenceli bir ülke... Her köşe başında şarkı söyleyen sıcacık insanları, restorana girer girmez kafanıza takılan koca Meksika şapkaları, kaktüsleri, piramitleri ve ilginç sualtı heykel müzesiyle dünyada gördüğüm en özel yerlerden... İşte size eğlencenin baş rolde olduğu güzel ülke Meksika gezi rehberi...
#Meksika GezisiYakışıklı, mütevazı ve yetenekli... Oyunculuğunun yanı sıra dört sezondur hazırladığı ‘Şehirden Uzakta’ isimli belgesel için ‘şehir hayatından kaçıp’ köyleri geziyor. Nereye gitse oraları orada yaşayanlarla tecrübe ediyor. Zaten tam bir seyahat tutkunu; “Kendimi bildim bileli, fırsat oldukça seyahat etmeyi, gezi organizasyonu yapmayı severdim” diyor. Kıvanç Kasabalı’yla gördüğü yerleri, seyahat deneyimlerini, ailesiyle yaptığı yolculukları konuşuyoruz. “Yazın Ege ve Yunan adaları tercihimiz, özellikle de Simi ve Rodos adaları diyebilirim. Yurtdışı favori şehirlerimiz de Atina, Barselona ve Lizbon” diyor.
#Kıvanç KasabalıBonna markasının ikinci kuşak temsilcisi Erbil Aşkan, global pazarlardaki enflasyon ve fiyatların artması nedeniyle artık siparişlerin küçük paylaşım tabaklarına kaydığını söyledi. Aşkan, “Restoran kiraları yüksek; mekânlar da masalar da tabaklar da küçüldü. Paylaşım tabakları Türk usulü olmaktan çıktı. Artık küçük tabak siparişleri arttı” diye konuştu.
#Kar PorselenRixos Otelleri’nin sahibi Fettah Tamince’nin ‘Benim için ticari bir projenin çok ötesinde’ dediği Tersane İstanbul’da geri sayım başladı. İstanbul’un yeni merkezinin Haliç olacağını söyleyen Tamince, “Tersane İstanbul tamamen bittiğinde tek başına İstanbul’a milyonun üstünde artı turist getirecek” diyor. Tamince ayrıca ilk şubesini Tersane İstanbul’da açacağı yeni otel markasının turizmde tüm kuralları altüst edeceğini belirtiyor.
#Fettah Tamince2023 İncili Gastronomi Rehberi’ne giren restoranlar açıklandı. Şef Emre Şen, Casa Lavanda’da brunch, Xuma Village’da ise pop-up yemek düzenleyecek. Hilton Bomonti’den sürdürülebilir menü, yazarımız Vedat Milor’un yeni televizyon programı ve Ranchero’nun yepyeni tabaklarıyla son haberler burada...
#GastronomiBinyılları aşan kültür, gelenek, toplumsal miras, hikâye ve derin bir tecrübenin eseri olan zengin Türk mutfağı, 21-27 Mayıs tarihleri arasında bir kez daha bereketli sofrası eşliğinde, eşsiz serüvenini dünya ile paylaşırken Bursa’da da Türk Mutfağı Haftası etkinliklerle kutlandı.
#Ramazan BAŞANUzun bir süre özel sektörde çalıştıktan sonra aldığı ani bir kararla dünyayı gezmeye başlayan İbrahim Hayta, ‘Hayta Yollarda’ ismindeki Instagram hesabından ve YouTube kanalından, gittiği ülkelerle ilgili içerikler paylaşıyor. 2020 yılından bu yana dünyayı dolaşan Hayta, şu an 34’üncü ülkesi Tayland’da. “Yakın bir arkadaşımın ısrarı sonucu ilk önce Ukrayna’ya gittim ve iyi ki o yolculuğa çıkmışım” diyen gezginle seyahat maceralarını konuştuk.
#İbrahim HaytaBir dönem Almanya’da ‘Beton Kralı’ olarak bilinen ATİAD eski Genel Başkanı, İnşaat Yüksek Mühendisi Prof. Recep Keskin, son 6-7 yıldır Türkiye’de organik çiftçilikle uğraşıyor. Alanya-Gazipaşa arasındaki arazisinde başta avokado olmak üzere diktiği 80’e yakın çeşit tropikal ürünle ilgili araştırmalarını kurumsallaştırarak bir ‘Tropikal Akademi’ kurmayı da hedefleyen Keskin, yılın 8-9 ayını arazide geçiyor. Keskin hem Almanya’dan, hem de Türkiye’den emekli. Ama onunki sıra dışı bir emeklilik. 73 yıl önce Anadolu’nun bir başka yöresinde, Uşak’ın bir köyünde çiftçilikle uğraşan bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Keskin, yaşamının bu yeni dönemini yine çiftçi olarak, ama bu kez başarılarla dolu yaşamının deneyimleriyle zenginleşmiş bir tarım öncüsü, yol göstericisi olarak sürdürmeye kararlı.
#Almanya’Da ‘Beton Kralı’ Olarak Bilinen ATİAD Eski Genel Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Prof. Recep KeskinAntalyaspor Futbol Sorumlusu Nuri Şahin, Akdeniz Üniversitesi’nde katıldığı panelde, spor yaşımını ve yaşadıklarını anlattı. Şahin, "Hocalık görevi verildiğinde ben asla Antalyaspor’u bir basamak olarak görmedim. Arka planda farklı hesaplar yapmadım." dedi. Şahin ayrıca transfer döneminde çok önemli bir futbolcuyla görüntülü olarak transfer görüşmesi yaparken oyuncunun ciddiyetsiz tavırları sebebiyle transferden vazgeçtiğini söyledi.
#Nuri ŞahinBir akımdan çok yaşam felsefesi olarak kabul edip hayvansal ürünlerden uzak duran ve vegan beslenmeyi benimseyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Dünya kaynaklarına saygı duymak amacıyla vegan menüye geçen şefler, yediğinizi sorgulatacak kadar iyi vegan suşiciler, vegan burgerciler, vegan pazarlar, hatta vegan oteller… Buyurun dünyadaki en vegan dostu kentler.
#HürriyetHacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Ben dün sadece tanıdıklarım ve yakınlarımdan 50 kişiden fazlası tarafından arandım. Covid-19 testleri pozitif çıkmış; 'Ne yapalım' diye fikir danışıyorlar. Şu anda çok yoğun bir bulaş var. Bizim bir defa aşılamayı artırmak ve bulaşı önlemek için tedbirleri vakit geçirmeden almamız lazım" dedi. Prof. Dr. Ceyhan, 'Omicron' varyantında en büyük vaka artışının 5 yaşın altındaki çocuklarda olduğuna dikkat çekerek, "Demek ki o zaman 'Omicron' varyantında 5 yaşın altındaki çocuklar daha fazla belirti göstererek diğer yaş gruplarına göre hekime başvuruyorlar. O halde bu yaş gruplarının da artık ciddi bir şekilde korunması lazım." dedi.
#KoronavirüsStrong Group Medya bu yıl ikincisini düzenlediği Türkiye İnovasyon ve Başarı Ödülleriyle sanat, iş ve bilim dünyasını bir araya getirdi. Kazananların Strong Bosses Dergisi ve strongbosses.com okurlarının oylarıyla belirlendiği Türkiye İnovasyon ve Başarı Ödülleri İstanbul Hilton Bomonti Otel’de gerçekleşti.
#Sponsorlu İçerikHazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, "Brezilya, ABD ve Avro bölgesi gibi ülkelerde politika faizinin enflasyonun altında belirlenmesine hiç sesini çıkarmayanlar, Merkez Bankamızın çekirdek enflasyonun üzerinde olmakla birlikte enflasyonun sınırlı olarak altında politika faizi belirlemesi durumunda kıyameti koparıyorlar." dedi.
#Nureddin NebatiYıllarca öğünlerin en sıkı yapılması gerekeni ve ‘baş tacı’ olan kahvaltı son dönemde en çok tartışılanı ve ‘acaba gereksiz mi’ diye sorgulananı oldu... Beslenme trendleri birkaç yılda bir değişir. Bir süredir aralıklı beslenme ve iki öğün yemek popüler. Varlığı ve gerekliliği hatta faydası bu akımlarla birlikte tartışılmaya başlayan kahvaltıyı uzmanlarına sorduk. Doktorlar, diyetisyenler, beslenme uzmanları ve şeflerin farklı görüşleri var. “Gece geç yersen sabah aç uyanırsın. Gece geç ve sabah uyanınca yeme” diyene mi, “Kalıcı kilo vermek isteyen sabah iyi bir kahvaltı etmeli” diyene mi kulak vermeli; okuyun, siz karar verin.
#GazetehaberleriMayıs sonunda Gelibolu’ya gittiğimde, sahile kalın bir tabaka halinde vuran köpükleri gördüğümde bir dönemin tahminlerimizden çok daha erken sona erdiğini düşündüm. Deniz bitmiş, çevre felaketi gerçekleşmişti. Her türlü atığımızdan beslenen bir canlı türü hayat sahamızı işgal etmişti.
#Müge Akgün