MasterChef pide tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Hamuru tam kıvamında, taş fırında pişmiş gibi lezzetli mi lezzetli oluşuyla ev yapımı pide tarifini çok seveceksiniz. Pide kıymalı, kuşbaşılı kaşarlı, sucuk, peynir gibi dilediğiniz malzemelerle yapılabilir. evde pide nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte ev yapımı pide tarifi ve yapılışı...
#Masterchef PideMasterChef eleme potasına kimler gitti 10 Ekim 2023, sorusu dün geceki çekişmeli dokunulmazlık mücadelesi sonrası yanıt buldu. Heyecanına hız kesmeden devam eden MasterChef All Star'ın 10 Ekim 2023 tarihli son bölümünde, kırmızı ve mavi takım haftanın birinci dokunulmazlık oyununda pide çeşitleri düelloda karşı karşıya geldi. Danilo, Somer ve Mehmet Şef'in istediği pideyi, daha iyi yapan kırmızı takım MasterChef dokunulmazlık oyununu kazanırken; mavi takımda da iki yarışmacı MasterChef eleme adayı seçildi. Oylama sırasında ise mavi takımda tansiyon yükseldi. Peki, MasterChef'te eleme adayı kimler oldu? 1. Dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? İşte, 10 Ekim 2023 MasterChef 1 ve 2. eleme adayları ile son bölümde yaşananlar.
#Masterchef Eleme AdayıMasterChef eleme adayları ve dokunulmazlığı kazanan takım dün gece oynanan oyunların ardından belli oldu. Kıran kırana yarışın devam ettiği MasterChef Türkiye'nin 25 Ekim tarihli 111'inci bölümünde, kırmızı takım ve mavi takım haftanın birinci dokunulmazlık oyununda 'pide çeşitleri' düellosunda rakiplerini yenmek için mücadele verdi. 7 adet pidenin hazırlandığı gecede, mavi takım dokunulmazlığı kazanarak kendisini garanti altına alırken, bireysel dokunulmazlık sonrası kırmızı takımda iki isim MasterChef eleme potasına girdi. Peki, MasterChef eleme adayı kimler oldu ve potaya kim gitti? İşte, dün gece yaşananlar...
#MasterchefMasterChef pide gecesinde farklı yörelere ailt birbirinden lezzetli pide tariflerini ekrana getiriyor. Bunlar arasında cantık pide tarifi de merak edilenlerden biri oldu. Peki, cantık pide nasıl yapılır, hangi yöreye ait? İşte, cantık pide tarifi ve malzemeleri...
#Masterchef Cantık PideMasterChef son bölümde mavi takım kaptanlı kim oldu 7 Ekim Pazartesi yanıtını buldu. Heyecanına hız kesmeden devam eden MasterChef Türkiye'nin dün geceki son bölümünde, Ayşe'nin elenmesinin ardından yarışmacılar, haftanın mavi takım kaptanı olabilmek için karşı karşıya geldi. Danilo, Somer ve Mehmet Şef kaptanlık oyununda yarışmacılardan 'pide çeşitleri' yapmalarını istedi. Şeflerin değerlendirmesinden geçen isimler; Eda, Onur, Nevzat ve Emre oldu. Rakiplerinden daha iyi yapan bir yarışmacı mavi takım kaptanı olurken, kırmızı takımın kaptanlığına da Kerem getirildi. Şeflerin belli olmasının ardından MasterChef Türkiye haftanın yeni kırmızı ve mavi takımları kuruldu. Peki, MasterChef son bölümde kim kazandı? 7 Ekim 2024 MasterChef mavi takım kaptanı kim oldu? İşte, dün gece kurulan MasterChef haftanın yeni takımları ile mavi takım kaptanlığını kazanan isim...
#Masterchef Kim KazandıCantık pide tarifi ve malzemeleri, MasterChef yarışması ile izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Kıymalı iç harcı ve hamurunun kıvamı ile lezzetine doyum olmuyor. Bursa'nın meşhur lezzeti Cantık pideyi istediğiniz öğün keyifle tüketebilirsiniz. Cantık pide nasıl yapılır? Tüm aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Cantık PideBalaban köfte (kebabı), Eskişehir'in enfes geleneksel lezzetlerinden biri. Altında et suyuyla ıslatılmış tırnak pide, üzerine domates sosu ve tereyağıyla tadına doyum olmuyor. Eğer akşam sofranızda balaban kebaba yer vermedik isterseniz, yapılışını sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Balaban Köftesi TarifiMasterChef Manisa kebabı izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Manisa kebabı, özellikle Manisa, İzmir ve Aydın yöresinde yapılan pideli köfte çeşididir. Domates, sivri biber, yoğurt ve domates salçası kullanılarak hazırlanır. İsteğe bağlı olarak kebabın üstüne tereyağı veya sumak eklenir ve altına pide konularak sunulur. Peki, orijinal Manisa kebabı nasıl yapılır, püf noktaları neler? İşte Manisa kebabı tarifi ve malzemeleri..
#Masterchef Manisa KebabıHem tarihi hem coğrafi olarak kesişim noktamız çok Bulgaristan’la. Bunun en çok yansıdığı alansa elbette mutfak. Köpoğlundan kaçamağa ismi bile aynı birçok yemeğimiz var. Soframızın başköşesindeki güveçte kuru fasulyemiz de ortak... Kısa bir Sofya gezisinden gastronomik notlarla ve şahane bir tarifle döndüm.
#Gülay Barbaros AltanAdından da anlaşılacağı gibi Akhisar köfte, Manisa'nın Akhisar ilçesinde özgü bir yemektir. Akhisar Köfte 09.01.2018 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Peki, evde Akhisar köfte nasıl yapılır, püf noktası nedir? İşte Manisa Akhisar köftesi tarifi ve malzemeleri...
#Akhisar KöfteMasterChef Nazilli pidesi tarifi ve yapılışı ekran başındaki izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Tescilli lezzet Nazilli pidesi kıymalı, peynirli gibi farklı şekillerde hazırlanabiliyor. Nazilli pidesi 04.04.2019 tarihinden itibaren korunmak üzere 18.11.2020 tarihinde tescil edilmiştir. Peki, Nazilli pidesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Nazilli pidesi tarifi ve püf noktası...
#Nazilli PidesiTescilli lezzetlerimizden şerbetli pide MasterChef ile yeniden gündeme geldi. Şerbetli pide Aksaray yöresine özgü bir pide türüdür. Şerbetli pide, Türk Patent ve Marka Enstitüsü tarafından tescillenmiş. Tescilin ardından, "coğrafi işaretli" geleneksel ürünler listesine eklenmiştir. Aksaray geleneksel mutfak kültürünü temsil eden yemeklerden biridir. Peki, şerbetli pide nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktası nedir? İşte şerbetli pide tarifi ve yapımı...
#Şerbetli Pide TarifiEkranların sevilen yarışma programı MasterChef’te yapılan Kilis tava yapılışı ve malzemeleri ekran karşısındaki izleyiciler tarafından merak edildi. Sevilen yarışmanın 19 Ağustos Cumartesi akşamı yayınlanan bölümüne İzzet Canözer katıldı. İzzet Usta, dokunulmazlık oyununda yarışmacıların yapması için Kilis tava yemeğinin püf noktalarını anlattı. Peki, Kilis tava nasıl yapılır? İşte MasterChef Kilis tava tarifi ve yapılışı!
#MasterchefÜsküp’te dana eti kullanarak yapılan ve kebap denen köftenin en meşhur iki adresi Eskiçarşı içindeki Destan ve Kosmos. Destan biraz daha turistik restoran gibi ve yanında acı kırmızı sos da verdiği için Türkler arasında daha popüler. Şehrin börek çeşitleri de çok meşhur ama içlerinde pişirme tekniğiyle de en özel olanı, Arnavutların çok sevilen ve yapımı çok meşakkatli olan fliya böreği...
#ÜsküpKayseri'nin en bilinen lezzetlerinden olan Develi cıvıklısı, adından da anlaşılacağı gibi Kayseri'nin Develli ilçesine has bir pidedir. "Develi cıvıklısı" olarak anılan cıvıklı pide adına Yavuz Sultan Selim döneminde ferman yazıldığı bile rivayet edilir. Peki, evde Develi cıvıklısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Develi cıvıklısı tarifi detayları...
#Develi CıvıklısıTrabzon yağlı pidesi, Kardeniz mutfağı başta olmak üzere, ülkemizin her bölgesinde afiyetle yeniyor. Çıtır kenarlarıyla, tereyağıyla, peyniriyle, yumurtasıyla doysanız da yemeye devam edeceğiniz Trabzon yağlı pidesi evde nasıl yapılır merak edenlere, işte meşhur Trabzon yağlı pidesi tarifi, malzemeleri ve evde kolay yapımı...
#Masterchef Trabzon Yağlı PidesiKayseri yağ mantısı Gelinim Mutfakta programıyla sofralarımıza geliyor. Orjinal yağ mantısı el açması hamuruyla biraz maharet gerektiriyor. Ancak bazı püf noktaları takip ettiğinizde ortaya leziz bir yağ mantısı tarifi ortaya çıkıyor. Peki, yağ mantısı nasıl yapılır?
#Gelinim Mutfakta Yağ MantısıTÜRKİYE’de siyaset her daim renklidir. Hele seçimler yaklaşırken spekülasyonlar “dur, durak” bilmez. Cumhur ittifakının yol haritası belli ve mevcut durumun devam etmesini istiyor. Muhalefet de, aynı amacı taşıyor ama süreci nasıl şekillendireceklerine dair pek çok senaryo konuşuluyor. Millet ittifakının iki büyük oyuncusu CHP ve İyi Parti. Bahse konu ittifak, tekrar parlamenter sisteme dönmeyi vaat ediyor. Sayın Akşener Cumhurbaşkanlığına aday olmadığını, yeni sistemde “Başbakanlık” amaçladıklarını ifade etti. Bunun anlamı, süreç istedikleri gibi gelişirse birinci parti olmayı öngördükleridir. Tabii, millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayının kimin olacağı daha bir öncelik taşıyor. Taraflar, adayın, ittifak bileşenlerinin ortak kararı ile belirleneceğini söylüyorlar.
#1Şef Somer Sivrioğlu, geçen hafta bir programda “Türk mutfağı dünyada ilk 10’da sayılmaz” dedi ve büyük bir tepki aldı. Hem Somer Şef’e hem de mutfağımızı tanıtmak için çalışan şeflere, akademisyenlere sorduk: Türk mutfağı uluslararası arenada nasıl algılanıyor? Bir mutfak nasıl daha bilinir hale getirilir?
#GazetehaberleriMasterChef Türkiye 2020 yarışmasında dün akşam dokunulmazlık oyunu heyecanı yaşandı. Mavi ve kırımızı takım pide yarışmasında karşı karşıya geldi. Takım halinde başarılı olan mavi takım haftanın kazananı oldu. Kırmızı takımda yer alan Didem’in tabağı Mehmet şefi çıldırttı! İşte MasterChef’te öne çıkanlar…
#Mehmet ŞefVedat Milor, geçtiğimiz haftalarda YouTube’da “Rehber” adını verdiği ve “Bir Gastronomi Belgeseli” olarak nitelendirdiği bir video yayınladı. Edebiyat atıflarından tema seçimine kadar baştan sona severek izlediğim bir belgesel oldu. Başta Vedat Milor ve Besim Hatinoğlu olmak üzere emeği geçen herkesin eline sağlık! Mide Lobisi topluluğu olarak kendileriyle geçtiğimiz günlerde bir söyleşi de yaptık, belgeselin devamının geleceği konusunda ümitlerimiz arttı.
#Vedat MilorYazarımız Vedat Milor, giderek azalan lezzet ustalarını işlediği ‘Rehber’ belgeselini anlatırken “Ustalarımız takdir edilmiyor. Çocukları bile. adeta ‘Babam ciğerci’ demeye utanıyorlar. Oysa çok değerli, sanatkâr şeflerimiz var” demişti. Bu meseleyi o değerli ustalardan Levent Kıyan, Murat Usta, Hakan Doğan, Coşkun Koçak, İlhan Koçulu ve Kerim Efecioğlu’yla konuştuk...
#GazetehaberleriŞef ve MasterChef Türkiye jüri üyesi Somer Sivrioğlu’nun 2015’te Avustralyalı gazeteci David Dale’le birlikte kaleme aldığı ‘Türk Mutfağında Bir Macera: Anadolu’nun Türkçesi nihayet raflarda. Kitapta 140 yemeğimizi ve yemek kültürümüzü anlatan Sivrioğlu: “Anadolu mutfağı demeyi tercih ettim, uygarlığın beşiği olan bir coğrafyada mutfağımızı sadece Türk mutfağı olarak nitelendirmek, Anadolu’nun diğer sahiplerine saygısızlık gibi geliyor.”
#Masterchef Türkiye