GeriLezizz MasterChef İzzet usta tarafından tanıtılan Kilis tava nasıl yapılır? Kilis tava tarifi ve malzemeleri!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

MasterChef İzzet usta tarafından tanıtılan Kilis tava nasıl yapılır? Kilis tava tarifi ve malzemeleri!

MasterChef İzzet usta tarafından tanıtılan Kilis tava nasıl yapılır? Kilis tava tarifi ve malzemeleri!

Ekranların sevilen yarışma programı MasterChef’te yapılan Kilis tava yapılışı ve malzemeleri ekran karşısındaki izleyiciler tarafından merak edildi. Sevilen yarışmanın 19 Ağustos Cumartesi akşamı yayınlanan bölümüne İzzet Canözer katıldı. İzzet Usta, dokunulmazlık oyununda yarışmacıların yapması için Kilis tava yemeğinin püf noktalarını anlattı. Peki, Kilis tava nasıl yapılır? İşte MasterChef Kilis tava tarifi ve yapılışı!

Fenomen yarışma programı MasterChef’te yapılan Kilis tava tarifi ve yapılışı büyük dikkat çekti. Yarışmanın 19 Ağustos Cumartesi akşamı yayınlanan bölümüne usta şef İzzet Canözer konuk oldu. Kilis yöresine ait özel bir yemek olan Kilis tava, dokunulmazlık oyunu kapsamında yarışmacılardan yapılması istendi. İşte MasterChef Kilis tava tarifi, yapılışı ve malzemeleri!

MASTERCHEF KİLİS TAVA TARİFİ

*Kilis Tava İçin Gerekli Malzemeler:

*1 kg orta yağlı kıyma

*200 gr Kuru soğan

*3 Domates

*150 gr Yeşil veya kırmızı biber

*1 Çay kaşığı karabiber

*1 Çay kaşığı kırmızı biber

*1 Tatlı kaşığı tuz

KİLİS TAVA NASIL YAPILIR?

Kilis tava yapılışı için; bir soğan ve dört kırmızı biber yıkanır, robot veya zırh ile ince olarak kıyılır. Zırhta çekilmiş kıymanın içerisinde tuz, karabiber, soğan, biber konur. Elle özleşene kadar yoğrulur. (Et evlerde bir kez makinada çekilerek kullanılabilir) Orta büyüklükte bir tepsiye ıslak el yardımı ile yarım santim kalınlığında yayılır. Tepsinin kenarına dört parçaya bölünmüş domatesler ve soğan yerleştirilir. Üzerine taze kırmızı veya yeşil biber eklenir. Havuç dilimi olarak 8 parçaya bölünür. Pide fırınında 8-10 dakika veya evde 250 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.

Not: Arzuya göre etin altına 2 adet kışın patates, yazın patlıcan soyularak bıçak sırtı kalınlığında dilimlenerek dizilir. Üzerine kıyma yayılır.

False