GeriMutfak Tüyoları MasterChef şerbetli pide tarifi : Yöresel şerbetli pide nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktası nedir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

MasterChef şerbetli pide tarifi : Yöresel şerbetli pide nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktası nedir?

MasterChef şerbetli pide tarifi : Yöresel şerbetli pide nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktası nedir?

Tescilli lezzetlerimizden şerbetli pide MasterChef ile yeniden gündeme geldi. Şerbetli pide Aksaray yöresine özgü bir pide türüdür. Şerbetli pide, Türk Patent ve Marka Enstitüsü tarafından tescillenmiş. Tescilin ardından, "coğrafi işaretli" geleneksel ürünler listesine eklenmiştir. Aksaray geleneksel mutfak kültürünü temsil eden yemeklerden biridir. Peki, şerbetli pide nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktası nedir? İşte şerbetli pide tarifi ve yapımı...

MasterChef şerbetli pide izleyiciler tarafından merak ediliyor. Aksaray Şerbetli Pidesi 25.05.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Peki, şerbetli pide nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte, şerbetli pide tarifi ve malzemeleri...

ŞERBETLİ PİDE TARİFİ MALZEMELERİ

Hamuru için:

1 paket yaş maya
1,5 su bardağı su
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un

İçi İçin:

1 su bardağı tuzsuz lor
1 su bardağı rende kaşar
1 su bardağı küflü peynir

Üzeri için:

2 çorba kaşığı tereyağı

Şerbeti için:

2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

Şerbetli Pide Nasıl Yapılır?

Hamuru yoğurmak için un, şeker ve su karıştırılır. Üzerine tuz ve ele yapışmayan kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur 1 saat dinlendirilir. Bu arada şerbet malzemesi koyu kıvamda kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Dinlenen hamurdan limon kadar parçalar alınır. Önce merdaneyle oval açılır sonra iki karış boyunda uzatılır. Uzunlamasına peynir karışımından oluşan iç konur ve peynirler görünmeyecek şekilde iki taraftan kapatılır. 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca tereyağı sürülür ve 4 parmak eninde kesilir. Üzerine şerbet gezdirilir. (Bu pide Aksaray’da kahvaltılarda tüketilir.)

False