Mardin mutfağı haberleri sayfasında Mardin mutfağı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 208 Mardin mutfağı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kendine has mimarisi ve büyüleyici güzelliklerle dolu Mardin'in geleneksel mutfağı da birbirinden nefis yöresel lezzetlerle dolu. Ünü sınırlarımızı aşıp dünyaya yayılan Mardin'in en güzel tariflerini sakın kaçırmayın...
#Mardin MutfağıMeftune, yöresel yemek severlerin her dönem tercihlerinin başında geliyor. Özellikle ekşi yemek severlerin karşı koyamayacağı bu lezzeti denemek isteyenler, meftune yemeği yaparken nelere dikkat etmeli? Meftune yemeği nasıl yapılır, nasıl pişirilir? Bütün bu soruların cevapları detayları ile aşağıda…
#MeftuneHayallerin ovaya bakınca derinliklerde olduğu, damda yattığında yıldızların dokunacak kadar yakın olduğu bir memleket Mardin. Bu kadar özel bir coğrafyada sokaklarda kaybolmak, esnafıyla sohbet etmek, tepeden bir Mardin’e bakmak öyle güzel hatıralar bıraktı ki, şuan da siz de bu yazının sonunda heveslenin ve Mardin’e bilet bakmaya başlayın diye sizlerle paylaşmak istiyorum.
#MardinGünümüzde hala birçok kültür ve dini motiflere sahip olan Mardin ili özellikle birçok turiste de ev sahipliği yapmaktadır. Yöresel mutfak kültürü sayesinde de kendine birçok bireyi hayran bırakmıştır. Mardin mutfağını merak edilenler için Mardin yemekleri nelerdir? Mardin’de ne yenir ve neyi meşhur? Mardin mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? Gibi pek çok soru akla gelebilir. Bu ve benzeri soruların cevaplarını sizler için derledik.
#Mardin YemekleriBir kalenin yamacına kurulmuş, yüzünü Mezopotamya’nın bereketli topraklarına dönmüş, hoşgörü kenti, taşın başkenti Mardin. Coğrafyası, tarihi, mimarisi ve mutfağıyla her göreni kendine hayran bırakıyor. Bu kez değerli sanatçı Lolita Asil’in sergisi için yolumu düşürdüğüm kente seyahat planı yapacaksanız 19 Ekim’e kadar sürecek sergiyi kaçırmayın.
#Hürriyet14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşıyor. Sevdiğine küçük bir ‘kaçamak’ hediye etmek isteyenler için jürimize Türkiye’nin en romantik otellerini sorduk. Karlar altında, şömine karşısında, tarihi sokaklarda kol kola, SPA ve masajla ya da doğanın içinde muhteşem bir manzaraya karşı… Birçok romantik aktivite barındıran 10 önerimiz var.
#HürriyetSon zamanlarda yaşanan evde kalma süreci insanları yeni şeyler keşfetmeye sevk ediyor. Yeme-içmenin büyük ilgi görmesi ev imkanlarıyla yapılan tariflerin de artmasına neden oluyor. Karantina sürecinin başından itibaren evde ekmek yapanların sayısı oldukça fazlaydı. Ramazan ayının gelmesiyle şimdi de birlikte ev ortamında nasıl pide yapılacağına dair araştırma yapanların sayısı arttı. Hatay ve Mardin mutfağı lezzetlerini “Yıldızlı Tarifler” kitabının yanı sıra Hürriyet Lezizz’deki köşesinde her hafta okurlarıyla buluşturan Yıldız Öz Samaha, evde Ramazan pidesi yapmanın püf noktalarını paylaştı.
#Ramazan PidesiSoğuk havalar artık kışın gelmesiyle birlikte yavaştan etrafımızı sarmaya başlıyor. Grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların peşimiz sıra koştuğu şu günlerde, sıcak bir çorbanın izini sürmek de artık gerekli oluyor. Kış gelince, Mardin’in meşhur dahudiyet çorbası da bizim evde en çok yapılan yemeklerden biri haline geliyor.
#Dahudiyet ÇorbasıKendine has mimarisi ve büyüleyici güzelliklerle dolu Mardin'in geleneksel mutfağı da birbirinden nefis yöresel lezzetlerle dolu. Ünü sınırlarımızı aşıp dünyaya yayılan Mardin'in en güzel tariflerini sakın kaçırmayın...
#Mardin MutfağıMeftune, yöresel yemek severlerin her dönem tercihlerinin başında geliyor. Özellikle ekşi yemek severlerin karşı koyamayacağı bu lezzeti denemek isteyenler, meftune yemeği yaparken nelere dikkat etmeli? Meftune yemeği nasıl yapılır, nasıl pişirilir? Bütün bu soruların cevapları detayları ile aşağıda…
#MeftuneHayallerin ovaya bakınca derinliklerde olduğu, damda yattığında yıldızların dokunacak kadar yakın olduğu bir memleket Mardin. Bu kadar özel bir coğrafyada sokaklarda kaybolmak, esnafıyla sohbet etmek, tepeden bir Mardin’e bakmak öyle güzel hatıralar bıraktı ki, şuan da siz de bu yazının sonunda heveslenin ve Mardin’e bilet bakmaya başlayın diye sizlerle paylaşmak istiyorum.
#Mardin“Gündüzü seyranlık gecesi gerdanlık” derler Mardin için… Taşın başkenti derler… Hoşgörü kenti derler… Dahası da var ama ne yazsam bir şeyler eksik kalacak. Çünkü Mardin kısacık cümlelere, sloganlara indirgenebilecek bir kent değil. Mardin zenginliğinin keşfetmekle bitmeyeceği derin mi derin bir kültür mirası. Benim önerilerimi başlangıç olarak alın ve Mardin’i her şeyiyle keşfetmek isterseniz, bu rotadaki noktaları 3-4 katıyla çarpmanız gerektiğini, görülecek yer listesinin uzayıp gittiğini unutmayın…
#Mardin Gezi RehberiGeçen yıl 1 milyon konuk ağırlayan Mardin bu yıla yıldızlı yeni konaklama tesisleriyle, festivalleriyle iddialı hazırlanmıştı. Yaz ortasında bölgede başlayan terör olayları kente yansımasa da turizmi baltaladı. Sonbalarda ise havaalanı onarıma girdi. Van Depremi’nde festivalleri ertelendi. Mardinliler yine de sonbahar coşkusunu yaşatıyor. Üzümler toplandı, şıralar kaynatıldı, pekmezler, cevizli sucuklar yapıldı. Vermut kıvamındaki Süryani şarapları hazırlandı. Dört mevsim turizme açık şehir meraklı gezginleri bekliyor.
Medeniyetlerin beşiği Mardin’de artık bir kent müzesi var. Sabancı Vakfı, Prof. Metin Sözen ve Mardinli İstanbul Valisi Muammer Güler’in desteğiyle hayata geçirilen Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi ve Dilek Sabancı Sanat Galerisi, 1645 metrekare üzerine kuruldu.
İlk kez Meclis’e gönderdikleri bir insan, Süleyman Bölünmez, Mardin bağımsız milletvekili, dönüp gelmiş, halkın derdini dinlemiş, yardım etmiş, yoksulun odununu, kömürünü göndermiş. 1200 Mardinli genç onun bursuyla okuyormuş. Kimi dinlesem, kimin kapısını çalsam onu konuşuyor. Ama AKP onu bağımsız adaylıktan vazgeçirip, sonra da liste dışı bırakmış.
Öyle görünüyor ki bunaltıcı sıcaklar ağustos ayının ortasından itibaren düşmeye başlayacak ama hâlâ yaz. Bu yüzden size muazzez vatanımızın her bölgesinden havası suyu en uygun yerleri seyahat hedefi olarak tavsiye edeceğiz. Bunların pek azı deniz kıyısıdır. Neşeli tatil ve geziler dileğiyle...
#İğneadaGalatasaray Başkanı Dursun Özbek; kariyeri, başkanlık süreci, Kemerburgaz projesi, Erden Timur'la ilişkisi, Okan Buruk'un geleceği ve futbol takımının genel durumu hakkında açıklamalar yaptı.
#GalatasarayGüneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tarihi ve kültürü ile önemli kentlerinden birisi Adıyaman. Tarihi olarak en eski yerleşim yerlerinden biri olan Adıyaman, ev sahipliği yaptığı pek çok değerli medeniyetin izlerini geçmişten günümüze yansıtabilmeyi başaran ender yerleşim yerlerindendir. Muhteşem doğası Nemrut Dağı'ndan Cendere Köprüsü'ne kadar görülmesi gereken yerleriyle çok sayıda yerli ve yabancı turisti en güzel şekilde ağırlıyor. Bu güzelliklerden biri de zengin mutfağıdır. İşte Adıyaman Yemekleri - Adıyaman'da ne yenir ve neyi meşhur? Adıyaman mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesini derledik.
#Adıyaman'da Ne Yenir Ve Neyi Meşhur?Bulunduğu ülke, şehir, yöre, alan veya bölge ile özdeşleşmiş ürünler 'coğrafi işaret' ile taçlanıyor. Son yıllarda ülkemizdeki pek çok benzersiz lezzet de birbiri ardına coğrafi işaret tescili alıyor. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Uğruna yola düşmeye değecek coğrafi işaretli lezzetlerimiz hangileri?’ diye sorduk. Hem 10 şehirden birbirinden leziz yemekler tavsiye ettiler hem de bu şehirlere kadar gitmişken görülmesi gereken yerlerle ilgili önerilerde bulundular...
#RotaTürkiye onu 90’larda bir kamyonetin arasında çekilen ‘Deliler Gibi’ şarkısının klibiyle tanıdı. Çeyrek asırı geçen müzik kariyerine 8 albüm sığdırdı. ‘Peri Masalı’ isimli bir roman yazdı. Pop müzik sanatçısı, söz yazarı, besteci, oyuncu, televizyon sunucusu gibi birçok unvanı kariyerine sığdıran Pınar Aylin, yerleştiği Çeşme’de hayatına devam ediyor. “Zeytin ağaçlarının arasında huzurlu bir yaşam sürüyorum” diyen usta sanatçı, “Ait olduğum topraklarda olduğum için çok mutluyum” diyor.
#1Geçen haziran ayında gastronomi dünyasının en en prestijli ödüllerinden ‘Basque Culinary World Prize’a değer görülen sosyal girişimci şef Ebru Baybara Demir ile hem kendi hikâyesini konuştuk hem de gastronomi dünyası kazanını kaynattık. İyi bir şef olmak başarı için yeterli midir? Dünyadaki restoran eğilimleri nereye gidiyor? Başarılı girişimci kimdir? Sunum mu önemli yoksa ürün mü?
#AR-GEHer yaz yeni mekanların açıldığı Bodrum’un değişmeyen lezzet duraklarından biri de Bitez’deki Maride Patisserie & Cafe... Bodrum’un yaz-kış açık olan keyifli adreslerinden Maride, 2016’da az şekerli, katkısız cheesecake çeşitleriyle başladığı gastronomi yolculuğunu her yıl menüsüne kattığı nefis seçeneklerle sürdürürken, mekanın müdavimlerinin sayısı da giderek artıyor.
#1