Büyüleyici güzelliklerinin yanı sıra mutfağıyla da ünlü Mardin'in nefis yemekleri
Kendine has mimarisi ve büyüleyici güzelliklerle dolu Mardin'in geleneksel mutfağı da birbirinden nefis yöresel lezzetlerle dolu. Ünü sınırlarımızı aşıp dünyaya yayılan Mardin'in en güzel tariflerini sakın kaçırmayın...
Mardin çorbası tarifi
Mardin çorbası en doyurucu ve besleyici çorbaların başında geliyor. İçindeki kıyma ve mercimekle tam bir protein deposu olan bu çorbanın içindeki soğan ve sarımsak da hem lezzetini hem de şifasını artırıyor. Tek başına bir öğün olabilen bu çorbası siz de sofranızda misafir etmek isterseniz tarifimiz hemen aşağıda. Mutlaka denemelisiniz...
Mardin usulü içli köfte tarifi
İçli köfte Türkiye’nin farklı yörelerinde farklı şekillerde yapılıyor ancak ortada bir gerçek var ki nasıl yapılırsa yapılsın lezzetine doyum olmuyor. Sizin için bu kez Mardin usulü bir içli köfte tarifi hazırlayalım dedik. Haşlama olduğu için çok da hafif olan haşlama içli köftenin malzemeleri ve tarifi aşağıda. Mutlaka deneyin…
Hindi dolması tarifi
Genelde yılbaşı sofralarında tercih edilen hindiyi canınız çektiğinde de hazırlayabilirsiniz. Mardin'e özgü hindi dolması akşam afiyetle yiyebileceğiniz bir lezzet. Yemek yaparken en büyük beklenti; kolay hazırlanması ve nefis tadı olmasıdır. Beklentilerinizi büyük ölçüde karşılayacak hindi dolmasını evinizde pratik bir şeklide denemeniz için işte tarifi... Şimdiden afiyet olsun.
Nohutlu kelle tarifi
Kelle çorbasını herkes bilir. Fakat Mardin mutfağının bir parçası olan bu tarif, bildiklerimizden farklı olarak nohut ile yapılıyor. Hazırlanması biraz zor olsa da vitamini ve lezzeti gayet bol bir yemek. Nohutlu kelleyi denemek isteyenler için tarifi aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
Kıtel raha tarifi
Adı ilginç olsa da lezzetine doyamayacağınız bir tarif ile karşınızdayız. Mardin mutfağının geleneksel bir yemeği olan kıtel raha, görünümüyle içli köfteyi aklınıza getirebilir. Fakat, hamurunda etin de kullanılmasıyla içli köfteden ayrılıyor. Bu yöresel lezzeti evinizde hazırlayın diye tarifini sizin için hazırladık. Şimdiden afiyet olsun...
Alluciye (ekşili erik yahnisi) tarifi
Alluciye diğer bir adıyla ekşili erik yahnisi Mardin'e has bir lezzet. Erikle hazırlanan bu yemeği ilk defa duymuş olabilirsiniz ama yapılışını okuyunca canınızın çekeceği kesin. Evde rahatça deneyin diye tarifini sizin için aşağıya yazdık. İşte alluciyenin (ekşili erik yahnisi) malzemeleri ve yapılışı...
İsfire tarifi
Kahvaltı sofralarınızda size eşlik edecek enfes bir tarif hazırladık. Geleneksel Mardin mutfağından olan isfire hazırlanış şekliyle krepe benziyor, hatta ondan daha basit. Pişirmesi oldukça pratik, yemesi ise bir o kadar lezzetli olan isfireyi pekmez ile servis ederseniz tadına doyum olmaz. Şimdiden afiyet olsun...
Mardin Usulü tava tarifi
Akşama ne yemek yapsam diye düşünüyorsanız bu tarif tam size göre. Yapımı çok zahmetli olmayan ve mutfağınızı da dağıtmayacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Tava yemeği Mardin'e has bir lezzet ve daha çok Derik ilçesinde yapılmakta. Sizde bu lezzetten mahrum kalmayın diye tava tarifini aşağıya yazdık. Şimdiden afiyet olsun...
Lebeni tarifi
Kış mevsimi yaklaşırken çorba çeşitleri içimizi ısıtacak cinsten. Mardin mutfağından çok beğeneceğiniz lebeni, çok pratik bir çorba. Sadece 3 malzemeyle yapılıyor. Bu sizi şaşırtmasın çünkü tadı gayet nefis. Hem lezzetli hem de çok sağlıklı lebeni çorbasını mutlaka deneyin. Afiyet olsun...
Sütlaçlı zerde tarifi
Sütlaç ve zerde tatlısını ayrı ayrı herkes sever. Peki ikisini bir arada hiç denediniz mi? Mardin yöresinde daha çok özel günlerde hazırlanan sütlaçlı zerdenin tadını unutamayacaksınız. Farklı tatlar arayanların mutlaka denemesi geren bu tarifin malzemeleri ve yapılışı...
Dolama (keme) tarifi
Keme mantarı, genelde nisan ayında ve dağlık alanlarda yetişir. Mardin mutfağının beğenilen lezzetlerinden olan dolama (keme) tarifini hazırlamanız için gerekli malzemeler; mantar ve et. Hazırlaması gayet basit bir akşam yemeği sizi bekliyor. İşte dolamanın (keme) malzemeleri ve yapılışı...
Haşu tarifi
Pilav sofralarımızın olmazsa olmaz lezzetlerinden. O kadar ki Türkiye’nin dört bir yanında çok farklı yöresel pilav tarifleri de karşımıza çıkıyor. Örneğin haşu bu pilavlardan biri. Mardin yöresine ait bir iç pilav olan haşu leziz kuzu eti, çıtır çıtır badem ve mis kokulu maydanozun pirinçle mükemmel birlikteliği. İşte bu lezzeti sofrasına taşımak isteyenler için haşu tarifi…
Dobo tarifi
Dobo ya da döbo, Mardin yöresinde çok sık karşımıza çıkan Süryani mutfağına ait bir et yemeği. Yapması biraz zahmetli gibi görünse de lezzeti her şeye değiyor. Bademiyle, sarımsağıyla tam bir tat patlaması olan dobo yemeğini siz de denemek isterseniz tarifimiz çok işinize yarayacak.