2015 yılını geride bırakırken umut, heyecan ve mutluluk dolu yeni bir yıla giriyoruz. Tüm yılın yorgunluğunu ve sıkıntılarını geride bırakarak muhteşem bir yılbaşı geçirmeye ne dersiniz? İstanbul’da 2015 yılbaşı programları nelerdir? Hepsi haberimizin detayında sizleri bekliyor.
#2015 Yılbaşı ProgramlarıKök sebzelerin hepsi doğanın bize sunduğu bir hediye gibi. Her biri kendi benzersiz özellikleri ve lezzetiyle öne çıkıyor. Ekim ayıyla birlikte tezgâhlara gelen bu sebzeler içerdikleri vitaminler, mineraller, lifler ve antioksidanlarla oldukça sağlıklı seçimler.
#Kök SebzeSultanlar Ligi ekibi Bursa Nilüfer Belediyespor Kadın Voleybol Takımı'nın evinde ölü bulunan Porto Rikolu smaçörü ilar Marie Victoria Lopez'in (28) ön otopsisinde, gıda zehirlenmesi ihtimalinin olduğu belirlendi. Polisin evde yaptığı araştırmada, intihar, uyuşturucu kullanma ve cinayet şüphesine rastlanmadı.
#BursaEdition’ın içindeki Brava restoran artık İtalyan şef Stefano Ciotti’ye emanet. Bana göre burayı Bodrum’un şu andaki en lezzetli İtalyanına dönüştürmüş. Hem kendi bölgesinin geleneksel yemekleri hem de kariyerinde özel olan tatları bir araya getirmiş. Otelin bir diğer ağır topuysa şef Osman Sezener’in Michelin yıldızlı Kitchen’ı.
#Ebru ErkeModa’daki Rafine’de isteyen kahve içip yanında bir kurabiye-brownie alabilir, isteyen daha ciddi bir kahvaltı yapabilir. İsteyense güzel bir öğle ya da akşam yemeği yiyebilir. Ben hepsini yaptım ve genelde hoşnut ayrıldım. Ama hangisi olağanüstü diye sorsanız en basit olanı bana en büyük zevki verdi derim...
#Kruvasan10 kişilik köydeki nefis pizzacıdan Sivrice’deki aile meyhanesine, Güre’deki şef restoranından Edremit’teki özel üretim peynirlere Kaz Dağları ve çevresinde keşfetmeniz gereken çok sayıda özel adres var. Bölgenin en güzel zamanı gelmişken gurme bir tura çıkmak isterseniz işte o liste!
#Ebru ErkeKuşadası’ndasınız, canınız pizza çekti. O zaman doğru adres Mio... Yeri de çok kolay, marinanın hemen karşısındaki Hüseyin Reis Sokak’ta. Yaş maya yerine 48 saat soğuk fermente olan dinlenmiş ekşi maya kullanıyorlar. Bu arada ekşi mayaları tam 90 yaşında. Özel yapım taş fırında 450 derece odun ateşinde 1 dakikada pişiriyorlar. Ama günde sadece ve sadece 80 adet pizza siparişi alıyorlar. O yüzden erken gitmekte fayda var.
#1Basta! Neo-Bistro’nun şefleri Derin Arıbaş ve Kaan Sakarya sanki evlerine misafir gelmiş gibi, güle oynaya, adeta gözleri kapalı yemek hazırlıyorlar. Ama ortaya çıkan tabakların ‘misafir bulduğunu yer’ misali olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çok lezzetli yemekler hepsi... Tarama Yunanistan’daki en iyi düzeye erişmiş. Bebek enginar, stracciatella peyniri ve asma yaprağı vinegret’li salata; tasarım, uygulama ve denge açısından ülkemde hiç görmediğim düzeydeydi. Beyin söğüşe de bayıldım. Bırakın İstanbul’u, bu tip bir bistro veya pub Paris’te ya da Londra’da olsa ses getirir.
#Basta! Neo-BistroÜlkemizin en gözde tatil beldesi Bodrum, bu mevsimde birçok ünlü şefi ağırlayarak ziyaretçilerine deniz, kum ve güneş kadar gastronomik bir deneyim de vaat ediyor. Londra’nın sevilen mekânlarından The Counter’ın şefi Kemal Demirasal’ın bu yaz Bodrum’a gelmesi en heyecan verici şeylerden biri... Loft Elia’nın mutfağına giren ürünleri bir çiftlikte özel olarak ürettiren şef Deniz Aşan’dan her cumartesi ‘atıksız sofralar’ kurulan Barbaros Farm’a, zeytinyağlı kalburabastısıyla ünlü Kısmet’ten şef Mehmet Yalçınkaya’nın yeni restoranı Denizden’e beldede mutlaka gidilmesi gereken yeme-içme mekânlarına bakalım.
#Ebru ErkeYOKUŞ başına geldiğinde / Bodrum’u göreceksin / Sanma ki sen / Geldiğin gibi gideceksin / Senden öncekiler de / Böyleydiler / Akıllarını hep Bodrum’da / Bırakıp gittiler. ‘Halikarnas Balıkçısı’ Cevat Şakir Kabaağaçlı o kadar güzel anlatmış ki adeta üzerine söylenecek söz bırakmamış. Gerçekten de Bodrum, 3 bin 500 yıllık tarihi, kadim medeniyetlerden miras aldığı kültürü, sanatı, doğal güzellikleri, özgün mimarisi, muhteşem koyları, sabaha kadar süren eğlence hayatı, ziyaretçilerin her ihtiyacına cevap veren farklı konseptteki nitelikli konaklama tesisleri, gastronomisi ile cennetten farksız. Ve her köşesi keşfedilmeyi bekliyor. Ben de sizi bu hafta tarihin hemen yanı başında hizmet veren bir lezzet durağına götürmek istiyorum: Tyro...
#1Şehrin en ‘şık şıkıdım/şıkıdım casual’ mekânlarından biri daha Galataport’a göçtü: Frankie. Peki, Nişantaşı’ndaki şehir manzaralı o ikonik teras ne oldu? Abdi İpekçi Caddesi’ndeki The Stay Boulevard Nişantaşı otelinin en üst katına açılan Marcello’dayız.
#MekanKörpecik kuşkonmazların pazar ve manav tezgâhlarını süslediği günler geldi. Ben satın alırken uç kısımları morumsu renkte olanları tercih ediyorum. Kimi zaman omlete katıyorum, kimi zaman arpa şehriyeli salataya... Mantar, kırmızı soğan ve parmesan peynirli garnitürünü de çok seviyor, etlerin yanında sunuyorum.
#KuşkonmazBir şef olarak 2023’ten dileğim yeni tat ve kokular keşfedip bol bol tarif üretmek. Yılbaşı sofram içinse davetlerde sıklıkla tercih ettiğim ve en sevdiğim lezzetleri hazırlayacağım. Mantar wellington’dan nar ekşili ve cevizli zeytin piyazına, avokadolu humustan fındık sütlü irmik pastasına hepsi birbirinden nefis...
#Yeni YılGeldi geliyor derken gastronomi dünyasının en saygın rehberlerinden Michelin Guide Türkiye’ye nihayet İstanbul’dan giriş yaptı. Eminim yakında şahsına münhasır şehrimizin turizmine ivme katacak, yıldızlı restoranları, şefleriyle uluslararası arenada yeme-içme severlerin radarına sokacaktır.
#Müge AkgünSofra kurarken işin en vakit alan kısımlarından biri ‘Ne pişirsem’ sorusuna yanıt bulmak... Buna alışveriş ve pişirme sürelerini de ekleyin. Üstelik kalabalık bir misafir grubunu ağırlıyorsanız kişi sayısına göre servis çıkarmak da her zaman kolay değil. Tüm bunlar için yardımımıza koşan paket yemek servislerinin sayısı gün geçtikçe çoğalıyor. Uygulama veya internet sitesi üzerinden istediğimiz yemeğin doğranıp temizlenmiş malzemesi ayağımıza geliyor, bize de pişirmesi kalıyor.
#YEMEKEn popüler yemekleri yemek, en ‘trend’ kafeleri görmek ve en çok beğeni alacak fotoğrafları çekmek isteyenlerin adresi Akaretler. Üstelik bu sadece İstanbullular için de değil… Akaretler’in ana hattı Süleyman Seba Caddesi, Time Out dergisi tarafından dünyanın en havalı caddelerinden biri seçildi. Bir çekim merkezi haline gelen bu bölgede nerede ne yenir, ne içilir, nerede eğlenilir? Şöyle bir hava almaya Akaretler’e çıkmadan rehberimize göz atın.
#AkaretlerSurvivor'dan elenen isim belli oldu. Salı akşamı yayınlanan yarışmada Survivor kim elendi? sorusu dün gece yapılan ada konseyinde yanıt buldu. Evrim, Anıl, Nisa ve Hikmet'in eleme potasında yer aldığı Survivor All Star'ın 7 Haziran tarihli 127. bölümünde yarışmacıların mücadele verdiği ödül oyunu sonrası eleme heyecanı ekranlara geldi. Dominik'te adım adım büyük finale giden Survivor All Star'da gecenin sonunda pazartesi günü yapılan SMS oylama sıralaması Acun Ilıcalı tarafından açıklandı. En az oyu alarak Survivor All Star'a veda eden yarışmacı, duygusal anlar yaşayarak, "Kendi dönemimde 8'inci All Star'da 15'inci oldum. Bence büyük bir başarı, ben burada elimden geleni yaptım. " dedi. Peki, Survivor'dan kim gitti? İşte, Survivor SMS sıralaması ile adaya veda eden o isim...
#Survivor