Islak hamburger severek tüketilen sokak lezzetlerimizden biridir. Salçalı sosuyla damak çatlatan ıslak hamburger Gelinim Mutfakta yarışması ile yeniden gündeme geldi. Peki, ıslak hamburger nasıl yapılır? İşte, ev yapımı ıslak hamburger tarifi ve yapılışı...
#Islak HamburgerKanal D ekranlarının ilgiyle izlenen televizyon programı Gelinim Mutfakta çıtırlı çilekli muhallebi ile evlerinize geliyor. Programda yoğun ilgi gören çıtırlı çilekli muhallebi tarifi izleyenler tarafından araştırılıyor. Peki, Gelinim Mutfakta çıtırlı çilekli muhallebi nasıl yapılır? İşte tarifin detayları...
#Çıtırlı Çilekli Muhallebi TarifiDondurma yaz aylarının olmazsa olmazı. Hem düşük kalorisi hem de tadıyla sıcak havalarda serinlemek için harika bir seçenek. Çeşit çeşit aromalı dondurmayı sevmeyen yoktur. Özellikle tadı ve rengiyle limonlu dondurma pek çok kişinin favorisi. Limonlu dondurmayı hazır almak yerine katkısız bir şekilde evinizde de yapabilirsiniz. Peki evde limonlu dondurma nasıl yapılır? İşte evde limonlu dondurma yapımı için kolay tarifi...
#Limonlu DondurmaEkranların sevilen yarışması Gelinim Mutfakta çıtır tavuk ve mantar salatası tarifi ile sofralarımıza konuk oluyor. Akşam yemeği hazırlığında olan izleyiciler bu hafif yaz menüsünü hazırlamak için çıtır tavuk ve mantar salatası tarifi detaylarını araştırıyorlar. Peki, Gelinim Mutfakta çıtır tavuk ve mantar salatası nasıl yapılır? İşte, tarifin detayları...
#Gelinim Mutfakta Çıtır Tavuk Ve Mantar SalatasıPorçini, imparator veya kültür mantarlarını çiğ olarak yiyebilir, salatalarınıza katabilirsiniz. Pişmiş isterseniz biraz sarımsak, yağ ve tuz, mantarların lezzetini öne çıkarmak için yeterli! Ama pişirmeye zeytinyağıyla başlamanızı, servis yapmadan hemen önce tavaya küçük bir parça tereyağı eklemenizi öneririm. Mantarların istisnai bir rolü var: Layıkıyla pişirildiğinde çok az ilaveye ihtiyaç duyarlar!
#MantarYağlı hamur olarak da bilinen dondurulmuş milföy hamurlarından yapılan volovan, görünüşüyle dikkatleri üzerine çeken bir lezzet. Volovanları hem tatlı hem de tuzlu iç harçlarla arzu ettiğiniz şekilde hazırlayıp özellikle davet sofralarında sunabilirsiniz. Peki, volovan nedir, nasıl yapılır?
#Volovan NedirBeslenmenize "Yaz geldi, diyet bitti!" şeklinde yaklaşmak da büyük hata. Çünkü tatil rehavetiyle dikkat etmeden yeyip içtikleriniz, tatil sonrası size fark etmeden alınmış kilolar olarak geri dönebilir! Diyetisyen Emre Uzun'un hazırladığı 'Kaptan Diyeti' ile yazı formda geçirebilirsiniz!
#DiyetÖzellikle yurt dışında bir kente gittiğinizde sizi karşılayan pasaport polisinin tavrından havasına, kaldığınız otelden gittiğiniz restoranlara birçok ayrıntı o seyahatin ruhunu belirler. Özellikle de o kenti daha önce çeşitli nedenlerle dört beş kez ziyaret etmiş, tarihi ve turistik yerlerini dolaşmışsanız farklı beklentileriniz olur.
#Müge AkgünTürkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ'daki bir otelin restoranında satılan çorba, bu sezon da gündemde. Geçen sezon 500 TL'ye satılan çorba, yeni sezonda kasesi 1000 TL'den tatilcilerin damak tadına sunulacak. İçerisinde kurutulmuş dağ mantarı ve ceviz olan çorbanın fiyatının maliyetlere göre uygun olduğunu söyleyen işletme müdürü Süleyman Güngör, "Abartılı bir şekilde fiyatı, ön plana çıktı. Lezzeti değil. Özel bir çorba, buraya has bir çorba" dedi.
#ÇorbaPek çok kişi artık eskisi kadar dışarıda yemek yemiyor. Sebep elbette restoranlardaki fiyatlar. Değil mükellef sofralar kurdurmanın, basit bir tabak çorbanın, makarnanın, salatanın fiyatı bile aldı başını gitti. Müşteriler şikâyetçi, restoranlar savunmada… Mekân sahipleri malzeme, işletme, personel ve sabit giderleri sebep gösteriyor. Peki, tüm bunlar her gün biraz daha artan fiyatları açıklamaya yetiyor mu? Gastronomi alanından isimlere sorduk.
#Yemek