Evde limonlu dondurma nasıl yapılır? Ev yapımı limonlu dondurma için kolay ve pratik tarifi
Dondurma yaz aylarının olmazsa olmazı. Hem düşük kalorisi hem de tadıyla sıcak havalarda serinlemek için harika bir seçenek. Çeşit çeşit aromalı dondurmayı sevmeyen yoktur. Özellikle tadı ve rengiyle limonlu dondurma pek çok kişinin favorisi. Limonlu dondurmayı hazır almak yerine katkısız bir şekilde evinizde de yapabilirsiniz. Peki evde limonlu dondurma nasıl yapılır? İşte evde limonlu dondurma yapımı için kolay tarifi...
Limonlu dondurma hem lezzeti hem de vitamin deposu oluşuyla yaz aylarının favorisi. Gerçek limonla yapılan dondurmanın tadı ise ayrı güzel. Peki limonlu dondurma nasıl yapılır? İşte evde limonlu dondurma yapılış aşamaları...
LİMONLU DONDURMA TARİFİ
MALZEMELER:
3 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
4 adet limon
1 tatlı kaşığı salep
Yarım çay kaşığı zerdeçal
LİMONLU DONDURMA NASIL YAPILIR?
Süt, salep ve şekeri tencerede çırpıp kaynatın.
Birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğuyana kadar ara ara çırpın.
Limonun kabuğunu rendeleyin ve üzerine de suyunu sıkın.
Limonun üzerine 1 yemek kaşığı şeker ve zerdeçal ekleyip karıştırın.
Sütlü karışım soğuyunca limonlu karışımı da ekleyip güzelce çırpın.
Dondurma pürüzsüz bir kıvam alınca bir kaba alıp donması için buzluğa alın.
Saat başı çıkarıp mikserle çırpın.
Yaklaşık 4-5 saat sonra dondurmayı tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun...