Gelinim Mutfakta çıtırlı çilekli muhallebi nasıl yapılır? Çıtırlı çilekli muhallebi tarifi
Kanal D ekranlarının ilgiyle izlenen televizyon programı Gelinim Mutfakta çıtırlı çilekli muhallebi ile evlerinize geliyor. Programda yoğun ilgi gören çıtırlı çilekli muhallebi tarifi izleyenler tarafından araştırılıyor. Peki, Gelinim Mutfakta çıtırlı çilekli muhallebi nasıl yapılır? İşte tarifin detayları...
Gelinim Mutfakta çıtırlı çilekli muhallebi tarifi, hafif bir tatlı seçeneği arayanlar için merak konusu oldu. Yapımı pratik ve kolay malzemeleriyle çok beğenilen çıtırlı çilekli muhallebi malzemeleri ve tarifi hemen aşağıda...
ÇITIRLI ÇİLEKLİ MUHALLEBİ TARİFİ MALZEMELERİ
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet vanilya
- 1 kutu krema
Çilek püresi için;
- 500 gram çilek
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
ÇITIRLI ÇİLEKLİ MUHALLEBİ NASIL YAPILIR?
Öncelikle muhallebisi için sütü tencereye alın.
Devamlı karıştırarak vanilya ve krema hariç diğer malzemeleri ocaktaki süte ekleyin ve kaynayana kadar çırpmaya devam edin.
Muhallebi kıvamına geldiğinde altını kapatın ve vanilya ile kremayı bir yandan çırpmaya devam ederek ekleyin.
Diğer yandan çilek püresi için çilekleri iyice yıkayıp küp şeklinde doğrayın.
Tavada şeker ve çileği eriyene kadar kavurun.
Hemen ardından mısır nişastasını da ekleyip kavurmaya devam edin.
Çıtır bir kıvam aldığında ocağın altını kapatıp vanilyayı da ekledikten sonra blender'dan geçirin.
Muhallebi kaselerine önce muhallebiyi paylaştırın.
Üzerlerine de çıtırlı çilek püresini ekleyin ve buz dolabında bir- iki saat dinlendirdikten sonra servis edin.
Afiyet olsun...