Sosyal medya zaman zaman hayata bambaşka gözlerle bakmamızı sağlayacak yaratıcılıklara sahne oluyor. Bunların sonuncusu makarna süzmekle ilgili... "Makarna süzmek kadar basit bir iş yaparken ne kadar yaratıcı olunabilir ki?" diye soruyorsanız sizi aşağı alalım.
#MakarnaMichelin Rehberi’nin 38’inci destinasyon olarak İstanbul’u seçmesi, Türkiye’de yeme-içme sektörünün gelişmesi adına büyük yankı uyandırmıştı. Ülkemize gelişinin bu ikinci senesindeyse rehbere İstanbul’dan sonra İzmir ve Bodrum dahil edildi. Sonuçlar 9 Kasım’da düzenlenen törenle açıklandı. Yıldız alan ve tavsiye listelerine giren restroranların alacağı özel Michelin plaketleriyse Metro Türkiye tarafından sahiplerine dağıtılacak.
#Michelin RehberiYemek yemek, insanoğlunun yaşamını devam ettirebilmesi için ihtiyaç duyduğu en önemli olgudur. Yemek ile ilgili alışkanlıklar toplumdan topluma farklılıklar göstermektedir. Bu tür alışkanlıklar o toplumun kültürel bir parçasıdır. Toplumun yaşam şekli, o toplumun beslenme kültürünü yansıtmaktadır. Yaşam şeklinin değişmesi, beslenme alışkanlıklarının ve kültürünün değişmesinde önemli bir etkendir. Türk Mutfak kültürü denildiğinde, Türkiye toprakları üzerinde yaşayan insanların tüketmiş olduğu yiyecek ve içecekler ile bunların hazırlanmasında, pişirilmesinde ve saklanmasında kullanılan araç gereç ve teknikler anlaşılmalıdır. Türk Mutfak kültürü, dünyanın en önemli mutfakları arasında yer almaktadır.
#MutfakGeldi geliyor derken gastronomi dünyasının en saygın rehberlerinden Michelin Guide Türkiye’ye nihayet İstanbul’dan giriş yaptı. Eminim yakında şahsına münhasır şehrimizin turizmine ivme katacak, yıldızlı restoranları, şefleriyle uluslararası arenada yeme-içme severlerin radarına sokacaktır.
#Müge AkgünMakarna, bana hakkında en sık soru sorulan yemeklerden biri... Farklı farklı pişirme teknikleri duyuyorum ve her seferinde çok şaşırıyorum. Herkesin bayıldığı, soslarla kolayca zenginleşen bu leziz yemeği doğru pişirmek aslında gayet basit. Dilerseniz verdiğim ölçülere uyarak hamurunu da kendiniz hazırlayabilirsiniz. Sadece yılların alışkanlığı hatalardan uzak durmak lazım.
#MakarnaTüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgını nedeniyle Mart ayı itibariyle online eğitimle tamamlanan 2019-2020 eğitim öğretim yılı geride kaldı. Virüs hala etkisini yitirmemişken gözler şimdi 21 Eylül günü başlayacak yeni eğitim öğretim yılında. Doğru maske kullanımı, sosyal mesafe ve kişisel hijyen kurallarına ek olarak bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için beslenme, fiziksel aktivite ve uyku düzeni oldukça önemli.
#ÇOCUKKoronavirüs salgını nedeniyle online eğitime geçen ve Haziran ayında kapatılan okullar, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yaptığı en son açıklamaya göre 31 Ağustos’ta uzaktan eğitimle yeniden açılacak. 21 Eylül’de ise Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda yüz yüze eğitim başlayacak. Gerekli tüm tedbirlerin alındığı yeni eğitim yılında pek çok düzenleme olsa da ailelerin aklında “Çocuklarımızı nasıl koruyacağız” sorusu yer alıyor. Durumun hem psikolojik hem de sağlık tarafını sizler için detaylıca ele aldık.
#ÇocukKorona salgını ve kriziyle giriş yaptığımız 2020 yılı hem dünya hem de kişisel tarihlerimizin unutulmazları arasına girecek. Yaşanan zorlukların, olumsuzlukların ve kayıpların yanı sıra birçok alan ve sektör için de milat olacak. Farklı alanlarda farklı şekillerde düşünmeyi öğrendik. Hepimiz farklı dersler çıkardık. Bazen planların programların ne denli anlamsız olduğunu, bazı durumlarda da ne denli önemli olduğunu kavradık. Kimin aklına gelirdi ki bir yemek sempozyumu, bir gastronomi festivali, yemek etkinliği sanal ortamda gerçekleşsin...
#Müge AkgünBaşka ülkelere seyahat etmek, farklı güzellikler keşfetmek bir süreliğine hayal. O zaman gelin dünya mutfakları arasında bir tura çıkalım ve cazibe merkezi ülkelerin yemek kültürlerini anlamaya çalışalım. Hatta bununla da yetinmeyelim bu değişik ülkelerin klasik lezzetlerini kendi mutfağımıza taşıyalım...
#Ebru ErkeLokantanın sahipleri, Şeyhmus Bey ile Endonezyalı eşi Meily Hanım. Son derece mütevazı mekânlarında, bulabildikleri malzemeler ile Endonezya mutfağını tanıtmaya çalışıyorlar. Baharatı bol, yemekleri çok boyutlu bir mutfak. Burada yemek yedikten sonra bizim mutfağın yavan olduğunu düşünebilirsiniz.
#Vedat Milor