Macaristan tatlısı somloi galuska tarifi nerenin merak ediliyor. Yumuşacık sünger keki ile somloi galuska favori tatlılarınızdan biri olacak. MasterChef somloki galuska tarifi izleyicileri bu lezzet için araştırmalara başladı. Peki, somlói galuska nasıl yapılır, malzemeleri neler? işte Macar tatlısı Somloi galuska tarifi ve yapılışı...
#Masterchef Somloi GaluskaLüle kebabı, kıymadan hazırlanan bir kebap türü. Uzunlamasına şişe takılıp mangalda yapılır. Çeşitli kaynaklara göre Lüle ve Adana kebabı aynı yiyecektir. Dış görünüşü olarak silah lülesine benzediğinden dolayı bu şekilde adlandırılmıştır. Peki, Azerbaycan lüle kebap nasıl yapılır? MasterChef lüle kebabı tarifi ve malzemeleri...
#Lüle KebabıAnadolu’nun yöresel yemeklerini, özüne hiç dokunmadan, aynı lezzette fakat daha stilize sunumlarla bizlerle buluşturan Seraf, yeni şubesiyle artık Vadistanbul’da... Şef Sinem Özler ve ekibinin gerek servis gerek içecek eşleşmeleriyle yükselen yeni tarzını en iyi yansıtan yemeklerden biriyse soğan dolması...
#Yöresel YemeklerHepimizin bildiği gibi ülkemize gelen turist sayısındaki düşüşle turizm ve yeme-içme sektörü darboğazda. Ancak her şeye karşın yeni yatırımlar da devam ediyor. Türkiye’nin yaşanan zor günlerin ardından yeniden cazibe merkezi olacağına inanan iki grup tarafından kentin iki farklı noktasında, beş yıldızlı oteller açıldı.
#Müge AkgünOsmanlı’dan günümüze kadar ayakta kalmayı başarabilmiş eski tarihi evler ve bunlardan oluşan mahalleler zaman içinde yok olup gitti. Ayakta kalmayı başarmış ve restore edilmiş olanların sayısı da çok az. Eski Osmanlı evleri denilince herkesin aklına Safranbolu, Beypazarı veya İstanbul’daki Soğukçeşme Sokağı geliyor. Şimdi bu evlere Eskişehir Odunpazarı Evleri de eklendi. Bir hafta sonunda Eskişehir’e gidip, geçmişten günümüze bir köprü olan bu evleri görün.