MasterChef lazanya tarif izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Nefis bir İtalyan lezzeti olan kıymalı lazanya sofralarında değişik lezzet arayanların favori yemeklerinden biridir. Sizler de farklı bir lezzet denemek istiyorsanız, lazanya tarifimize göz atabilirsiniz. Peki, ev yapımı lazanya nasıl yapılır? İşte, lezzetli lazanya tarifi ve malzemeleri...
#LazanyaLazanya, İtalya mutfağının klasik haline gelmiş bir lezzeti. Tadı ayrı lezzeti ayrı güzel bu nefis yemek makarna hamuru ve genel olarak bolonez sosu ile hazırlanıyor. Siz de evinizde bazı püf noktalarına dikkat ederek, kolay ve nefis bir lazanya yapabilirsiniz. Peki lazanya nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte lazanya tarifi...
#Lazanya Nasıl YapılırEkranların sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta krep lazanya tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Evde kolay yapımı ile çok beğenilen krep lazanya, hazır lazanya hamuru yerine tercih edilebilir. Peki, krep lazanya nasıl yapılı, malzemeleri nelerdir? İşte krep lazanya tarifi detayları...
#Gelinim Mutfakta Krep LazanyaKanal D ekranlarının sevilen programlarından Arda İle Omuz Omuza sevilen tariflerle izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Arda Türkmen, oyuncu Ozan Akbaba'yı konuk ediyor. Ozan Akbaba, Arda Türkmen’in yaptıklarını görmeden, sadece sesini duyarak, tarifi dinleyerek "Bolonez Soslu Lazanya" yapmaya çalışacak. Ekran başındakiler tarafından araştırılmaya başlanan bolonez soslu lazanya nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte bolonez soslu lazanya tarifi ve yapımı...
#Bolonez Soslu Lazanyaİtalyan mutfağı denince şüphesiz ki akla ilk olarak lazanya geliyor. Üzerinde erimiş kaşarı ile lezzetine lezzet katan lazanya, restoranlarda her ne kadar kolaylıkla bulunsa da evde yapılan tariflerin yerini tutmuyor. Kıymalı ya da sebzeli olarak hazırlanan lazanyayı sizler de evinizde hazırlayabilirsiniz. Peki, lazanya hamuru ve lazanya nasıl yapılır? İşte, lezzetli lazanya tarifi ve malzemeleri.
#Lazanya Hamuru Nasıl Yapılırİtalyan mutfağı, tam anlamıyla bir lezzet cümbüşü! Sadece ürün çeşitliliğiyle değil, farklı tarzda lokantalarıyla da segmentasyon nasıl olmalı üzerine adeta bir pazarlama dersi veriyorlar. İtalya’nın bu birbirinden farklı tarzdaki işletmelerinin özellikleri neler, birlikte bakalım…
#Somer SivrioğluMakarna, kimimiz için pratik bir çözüm kimimiz için de adeta bir tutku. Öğrenci sofrasında da şölen sofrasında da yeri olan makarna, evde açılıp tazecik pişirildiğinde bambaşka bir mertebeye ulaşıyor. Siz de bu lezzeti tatmak için evde makarna yapmak için hazırlıklara başladıysanız, bu içeriğimizi mutlaka okumalısınız. İşte evde taze makarna yapımının püf noktaları…
#Evde Makarna Nasıl YapılırBitki temelli talebin yaygınlaşmasıyla artık süpermarketlerin vegan reyonlarında çeşit çeşit et muadili görebiliyoruz. Ama ona en benzeyen ve sağlığımıza en faydalı olan alternatif kesinlikle mantar... İşe mantarı tıpkı et gibi marine ederek başlayabilirsiniz. Aromatiklerle, sirke, yağ ve baharatla tatlandırdığınızda şaşırtan lezzetler yakalayacaksınız...
#GastronomiRestoranların en çok tercih edilen kebaplarından beyti sarma tarifini evlerinde denemek isteyenler için nefis bir tarif hazırladık. Oldukça zahmetli gibi görünen sarma beyti kebabı hazır yufkadan evde kolay ve pratik bir şekilde yapılabilir. İşte, beyti sarma evde nasıl yapılır merak edenlere, püf noktalarıyla beyti kebabı tarifi ve malzemeleri...
#Sarma Beyti Kebap Tarifiİtalyan mutfağının meşhur yemeklerinden lazanya nefis kıymalı harcı ve beşamel sosuyla kendine hayran bırakan bir lezzet. Her ne kadar kıymalı makarnaya benzese de beşamel sosuyla farkını ortaya koyuyor. Peki lazanya nasıl yapılır? İşte lazanya tarifi, malzeme listesi ve püf noktaları
#Lazanya Nasıl Yapılır?Klasik her zaman güzeldir diyerek başlayalım yazımıza. Ezogelin çorbası, lokantaların vazgeçilmez, evlerimizden eksik olmayan çorbası. Tam iftara layık. İçinizi yumuşatacak ve sizi ana yemeğe hazırlayacak. En klasik, kebapçıların olmazsa olmazı bir çorba ezogelin çorbası. Evde yaptığım çorba dışarıda yediklerime benzemiyor diyorsanız bu tarifi deneyin. En önemli püf noktası et suyudur. Gerçek et suyu.
#Ramazan MenüsüGüzelce temizlediğim mantarları biraz fındık yağıyla çok sıcak tavada sotelemeyi seviyorum. Ocaktan almadan tuz, taze kekik, taze çekilmiş karabiber ve ezilmiş sarımsak da ekleyip tatlandırıyorum. Bazen üzerine yumurta kırıp getiriyorum sofraya, bazen etin üstünde servis ediyorum. Buğday risotto’yu mantar soteyle lezzetlendirmek de şahane oluyor. Mantar çorbasından mantarlı lazanyaya daha pek çok nefis önerim var.
#Mantarİtalya’nın sembollerinden biri, lazanya... Kendini farklı damaklara sevdiren bu yemeğin çeşidi de çok! Kimi yerlerde kıyma yerine mantar kullanılır, domates sosu yerine pesto sosla yapan da var. Ben bu hafta size, kızarmış patlıcanlı, ricotta peynirli ve bol domates soslu bir versiyonunun tarifini vereceğim. Sicilya’ya özgü, nefis bir lazanya bu... Eminim çok hoşunuza gidecek.
#LazanyaBiraz sarımsakla lezzetini katlamış basit bir spagettiden, mantarla birleşip sınıf atlamış pappardelle’ye herkese hitap eden bir makarna var. Peki, hamurunu açarken, haşlarken ve soslarken neye dikkat etmek gerekiyor? Taze makarna yapıp pakette satan dükkân Yolk İstanbul ve sadece taze makarna servis eden restoran Oklava’nın şeflerine göre deneyip yanılarak kendi damak zevkimize uyan tarifi bulmak hiç de zor değil...
#Makarnaİtalyan mutfağının klasiklerinden lazanya şimdi de Gelinim Mutfakta farkıyla evlerinize geliyor. Hem ev yapımı hem de kolay malzemeleriyle lazanya nasıl yapılır merak edenlere, işte Gelinim Mutfakta kolay ev lazanyası tarifi...
#Lazanya Nasıl Yapılır Ev Yapımı?Lazanya ve Kayseri yağlaması, özel hamurları, domates ve kıymalı soslarıyla görsel açıdan birbirine çok benziyor. İkisi de kat kat hazırlanan, bereketli ve nefis ev yemekleri... Annelerin, sevdikleri için mutfakta harcadığı emek ve zamansa bu iki lezzetin en önemli malzemesi...
#YAZARYağlama tarifi ile evlerinde leziz bir menüye yer vermek isteyen pek çok kişinin araştırdığı tarifler arasında popülaritesini koruyor. Şebit adı verilen bazlamaların, özel sos ve kıyma ile birleşmesiyle birlikte lezzetini alan yağlama, Kayseri yöresinin sevilen ürünlerinden birisi olarak öne çıkıyor. Peki, Kayseri yağlaması yapmak için hangi malzemeler gerekiyor? İşte, kolay ve lezzetli yağlama tarifi
#YağlamaChefs’ Arena bu akşam saat 20.00'de Kanal D'de başlıyor. Ekranların yeni fenomeni olacak yarışmada restoranın patronu olan Batuhan Piatti, televizyonseverlerin merak ettiği bir isim oldu. Batuhan Piatti'nin kim olduğunu merak eden vatandaşlar, konuya dair internette araştırma yapıyor. Peki, Batuhan Piatti kimdir?
#Batuhan Piatti Kimdir?Batuhan Piatti, son günlerde biyografisi ile araştırılan isimler arasında yer alıyor. İtalya'da aldığı temeli Türkiye'de gördükleri ile taçlandıran Batuhan Piatti, Chef's Arena isimli yarışma programı ile izleyicilerin karşısına çıkacak. Peki, Batuhan Piatti kimdir ve kaç yaşında? İşte, o isim hakkında merakla araştırılan bazı bilgiler
#Batuhan PiattiLazanya nasıl yapılır sorusu makarna yemeği oldukça seven vatandaşlar tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Klasik makarnanın yanı sıra farklı bir lezzeti olan lazanyanın tarifi ve yapılışını sizler için hazırladık. İşte, lazanya yapımı ve malzemeleri.
#LazanyaHürriyet Kampüs’ü bilirsiniz. Siz, değerli öğrenci dostların daima yanındadır. Ne yediniz, ne içtiniz, nerelere gittiniz, üstünüz kalın mı, ince mi, keyfiniz nasıl… Hep bunları düşünüp duruyoruz. Ufaktan yaz sıcakları bunaltmaya başladı. Bir de üstüne Ramazan’da oruç eklenince bizim aklımız yine sizde kaldı. Hal böyle olunca Ramazan ayında iftarlık, pratik, öğrenci evi yemekleri tariflerimizle karşınıza çıkmaya karar verdik! Buyurunuz efendim, tatlısıyla tuzlusuyla pratik öğrenci evi yemek tariflerimiz. Afiyetler olsun!
#Yemek Tarifleri