GeriMutfak Tüyoları Yağlama tarifi: En kolay Kayseri yağlaması nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yağlama tarifi: En kolay Kayseri yağlaması nasıl yapılır?

Yağlama tarifi: En kolay Kayseri yağlaması nasıl yapılır?

Yağlama tarifi ile evlerinde leziz bir menüye yer vermek isteyen pek çok kişinin araştırdığı tarifler arasında popülaritesini koruyor. Şebit adı verilen bazlamaların, özel sos ve kıyma ile birleşmesiyle birlikte lezzetini alan yağlama, Kayseri yöresinin sevilen ürünlerinden birisi olarak öne çıkıyor. Peki, Kayseri yağlaması yapmak için hangi malzemeler gerekiyor? İşte, kolay ve lezzetli yağlama tarifi

Yağlama, Kayseri yöresinin sevilen yemekleri arasında yer almaktadır. Kendisine has olarak hazırlanan yufka, kıyma, salçalı sos ve yoğurt ile bütünlük sağlayan Kayseri yağlaması, bir İtalyan yemeği olan Lazanya ile de belirli benzerlikler göstermektedir. Her iki yemekte de kıyma bulunurken kat kat açılan ve şebit adı verilen bazlamalar yağlamanın lezzetini ayrıştıran en önemli nokta oluyor. Peki, Kayseri yağlaması nasıl yapılır? İşte, yağlama tarifi ve detaylı bilgiler

YAĞLAMA MALZEMELERİ

Kayseri Yağlaması yapmak için gerekli malzemeler şu şekilde;

Hamur için:

  • 4 su bardağı un
  • Tuz
  • Yarım paket yaş maya
  • Su

Harcı için:

  • 300 gram kıyma
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
  • 2 adet soğan
  • 3 adet domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı su

Sosu için:

  • Sarımsaklı yoğurt

YAĞLAMA TARİFİ

Un, tuz ve mayayı bir kaseye koyup yavaşça su ekleyerek yoğurun.

20 dakika mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırın ve ince bir şekilde açın.

Açtığınız hamurları tavada ya da sacda pişirin.

Pişirme işlemi bittikten sonra kıymayı kavurun.

Soğanları küçük küçük doğrayıp ilave edin.

Sıvı yağ ekleyin.

Domatesleri küp küp doğrayıp salça ekleyerek bir müddet pişmeye bırakın.

Tuz, karabiber ve yarım çay bardağı su ekleyip biraz daha pişirin.

Pişen yufkaların arasına iç harcı ekledikten sonra kat kat koyun ve bir bıçak yardımı ile kesin.

Daha sonra sarımsaklı yoğurt ile servis edin. Afiyet olsun...

False