GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta günün yemeği krep lazanya! Krep lazanya nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Krep lazanya tarifi ve malzemeleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta günün yemeği krep lazanya! Krep lazanya nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Krep lazanya tarifi ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta günün yemeği krep lazanya! Krep lazanya nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Krep lazanya tarifi ve malzemeleri

Ekranların sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta krep lazanya tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Evde kolay yapımı ile çok beğenilen krep lazanya, hazır lazanya hamuru yerine tercih edilebilir. Peki, krep lazanya nasıl yapılı, malzemeleri nelerdir? İşte krep lazanya tarifi detayları...

Hazır lazanya hamuru ile yapılmasına akışık olduğumuz bu lezzetli yemek ev yapımı krep hamuruyla da kolayca hazırlanabiliyor. Beşamel sosu ve kıymayı harcıyla orjinal lazanyayı aratmayan krep lazanya nasıl yapılır merak edenlere, krep lazanya tarifi ve malzemeleri hemen aşağıda...

KREP LAZANYA MALZEMELERİ

Krep hamuru için:

2 yumurta

2 su bardağı süt

1 yemek kaşığı zeytinyağı

2 su bardağı un

1 su bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

Beşamel sos için:

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı un

1.5 su bardağı süt

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 tutam muskat cevizi rendesi

Kıymalı iç harç için:

250 gram yağsız dana kıyma

2 domates

1 yemek kaşığı biber salçası

4 küçük soğan

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

2 diş sarımsak

100 gram rendelenmiş taze kaşar peyniri

KREP LAZANYA NASIL YAPILIR?

Krep hamuru için; yumurta, süt ve zeytinyağını derin bir kabın içinde karıştırın. Unu ve diğer malzemeleri de ilave ederek pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Krep hamurunu buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin.

Ardından krep hamurun hafif yağlanmış krep tavasına birer kepçe alarak yayın. Her iki tarafını da pişirin.

Beşamel sos için; tencerede tereyağını eritin ve unu kokusu çıkana kadar hafif kavurun. Çırpma teliyle çırparak sütü ilave edin. Baharatları da ekleyip karıştırmaya devam edin ve kıvam alana kadar pişirin.

Kıymalı harcı için; tereyağını eritip ince doğranmış soğanları ve sarımsakları kavurun. Kıymayı ilave edip suyunu salana ve çekene kadar pişirin.

Son olarak tuz, karabiber, domates salçası ve domates rendesini ilave edin ve salçanın rengi dönünceye kadar pişirip ocaktan alın.

Yuvarlak bir borcam tabanına 2-3 kaşık beşamel sos yayın. Sosun üzerine krepi yerleştirin.

Kıymalı harç ile krepin üzerini kağlayın. Üzerine bir miktar beşamel sos ilave edip diğer bir kreple üzerini kapatın.

Aynı işlemi sos ve kıymalı harcınız bitene kadar tekrarlayın.

En son koyduğunuz krepin üzerine beşamel sos ve kaşar peynirini ilave edin.

Kaşar peynirlerin üzer kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin.

Afiyet olsun...

 

False