Güncelleme Tarihi:
Caviar Seafood, Arbella Makarna ile birlikte Dünya Makarna Günü’ne özel bir etkinlik gerçekleştiriyor. Farklı türlerdeki makarnaların tadıldığı etkinliğe yönelik bilgi veren yetkililer, şunları söyledi:
"Hiçbir yiyeceğin başaramadığını başaran makarna, kültürler, çağlar arasından günümüze erişerek, beslenme düzenleri arasında varlığını sürdürüyor. Hemen her gıda ürünü ile hazırlanabilen ve herkese hitap eden makarna, tüm dünyanın favori yiyeceği oluyor. Popüler ve her bütçeye uygun olan makarna, pek çok kültürde ve yaşlısından gencine kadar her kesim tarafından seviliyor. Şeflerin, yerel malzemeleri kullanarak hazırladığı makarna çeşitleri farklı lezzet eserlerine dönüşüyor. Etkinlikte, Şef Çağatay Anıl'ın hazırladığı kırmızı, beyaz et ya da deniz ürünleri katkılı makarnalar Başkentlilerin beğenisine sunuluyor.”
TAGLIATELLE VE PALAMUT
Etkinlikte, tagliatelle makarana küp doğranmış palamut balığı, ıspanak ve parmesan eklenerek servis ediliyor. Lazanya, peynir soslu yaprakların arasına istiridye mantarlı kıyma sosu eklenerek fırınlanıyor. Parmesan eklenen makarna, yarım saat fırınlanıyor. Haşlanan penne makarnalara kajun fıstığıyla sarılıp kızartılan tavuk ve parmesan ekleniyor. Özel sosla kızartılan tempura midyeler, fesleğenli midye makarna üzerinde sunuluyor.