LAZANYA TARİFİ: Lazanya nasıl yapılır, malzemeleri neler?
Lazanya, İtalya mutfağının klasik haline gelmiş bir lezzeti. Tadı ayrı lezzeti ayrı güzel bu nefis yemek makarna hamuru ve genel olarak bolonez sosu ile hazırlanıyor. Siz de evinizde bazı püf noktalarına dikkat ederek, kolay ve nefis bir lazanya yapabilirsiniz. Peki lazanya nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte lazanya tarifi...
Lazanya, enfes tadıyla her lokmada ayrı zevk veriyor. Özel makarna hamuruyla yapılan ve fırında pişirilen bu nefis yemek sofranıza renk katacak.
MALZEMELER:
1 paket lazanya
400 gram kıyma
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
1 adet domates
Bir tutam maydanoz
1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Geniş bir tencerede lazanyayı haşlayın.
Ardından kırılmadan bir tepsiye yerleştirin.
Kıymalı harç için; soğanı ince ince doğrayın ve tavada soteleyin.
Üzerine kıymayı ekleyip kavurun.
Domatesin kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın.
Biber ve maydanozu da çok ince şekilde doğrayıp hepsini tavaya ekleyin.
En son salça ve baharatları da ilave edip güzelce kavurun.
Diğer taraftan da başamel sosunu hazırlamak için; tereyağı ve unu kavurun.
Üzerine süt ekleyip karıştırın.
Kıvamı koyulaşınca ocaktan alın.
2 adet lazanya yaprağını yan yana fırın tepsisine dizin. Üzerine kıymalı harcı ekleyin.
Üzerine beşamel sosu yayın.
Tüm lazanya yaprakları bitene kadar bu işlemi sürdürün.
En son rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyip fırına verin.
200 derecede 20 dakika pişirin ve dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun...