Yazın kavurucu sıcağını üzerinden atan Akdeniz’in dingin, Karadeniz’in esintili, Ege’nin gölgeli duraklarında mutlaka mola verdirecek çok lezzetli adresleri derledim. Yollarda bulacak, tadına doyamayacaksınız. Köftecilerden esnaf lokantalarına bu geniş yelpazede her zevke uygun bir seçenek var.
#KaradenizDenizli kültürel yemekleri bakımından çok zengin bir ildir. Ege kültürünün tam olarak yansıtıldığı bir ildir. Bu bakımdan kültürel çeşitlilik bakımından çok zengindir. Üstelik sadece yiyecek değil içecekleri de çok meşhur ve güzeldir. Bu bakımdan Denizli'ye gidildiğinde yenecek çok şey vardır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Denizli YemekleriTermal sularda vakit geçirmek acıktırır, iştah açar. Ben de belli başlı termal kentlerimizin en iyi yemek adreslerini vereceğim bu hafta size. Tatlısından kebabına, şık restoranlarından esnaf lokantalarına… Gitmişken uğramadan dönülmeyecek lezzet adreslerini not edin.
#HürriyetGaziantep ve Antakya’dan sonra UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na üçüncü şehir olarak dahil edilen Afyon pek çok kişiyi şaşırttı. Çünkü Afyon’u kısa molalarda yenen kaymaklı ekmek kadayıfı ve sucuktan ibaret zannedenlerin sayısı bir hayli fazla... Oysa hem Egeli hem İç Anadolulu Afyon, mutfağında her iki bölgenin de bereketini ve inceliklerini eritmeyi başarmış bir şehir.
#Ebru ErkeBu soğuk havalarda gezmek için en iyi fikir ailecek bir termal tesisine gitmektir dedim ve bizimkileri alıp bol kaymaklı bir Afyon tatiline gittim. Daha önceki yazımda size Eskişehir’i anlattım. Afyonkarahisar’a gelmeden önce bir gece Eskişehir’de konakladık ve yaklaşık bir buçuk saatlik bir araba yolculuğuyla Afyon’a ulaştık.
#AfyonÇoğu lezzet düşkününü harika yemekleri için uğradığı Afyon, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Listesi’ne gastronomi dalında dahil oldu. Sadece meşhur sucuğu ve kaymağıyla değil Coğrafi İşaret almış olan pastırması, vişnesi, keşkeği ve ayrıca manda sütlü ürünleriyle bu unvanı hak ediyor.
#AfyonArda’nın Mutfağı programının sunucusu Arda Türkmen, geleneksel Türk mutfağının en sevilen lezzetlerini ekran karşısındakilerle buluşturmaya devam ediyor. Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 21 Mayıs 2019 Salı günü yayınlanan bölümünde yapılan tariflerden biri de çökertme kebabı oldu. Peki, çökertme kebabı nasıl yapılır? İşte, Arda’nın Mutfağı çökertme kebabı tarifi
#Çökertme KebabıAvustralya’da reklam ajansı BMF, bütün ailenin pazar günü bir araya gelip annenin yaptığı kuzu kebabını yemek kadar güzel bir şey olmadığını savunuyor. Fakat yavaş ateşte uzun sürede pişen bu yemeğe annelerin vakit ayırmakta zorlandığını belirten ajans, “Easy Lamb Roast” marka hazır kebabın 30 dakikada hazır olduğunu komik bir reklamla anlatmış. “Herkesi anne yapan kuzu kebabı” başlıklı reklamda aşırı sert görünümlü motosiklet çetesi bile “Easy Lamb Roast” ile farklılaşıyor.
#HtvyasamBDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, dünkü AK Parti Grup Toplantısı'nda cezaevlerinde sürdürülen açlık grevleri ile ilgili konuşurken, kendisinin de aralarında bulunduğu BDP'li milletvekillerin yemek yerken çekilen fotoğrafına değinerek partilerini eleştiren Başbakan Erdoğan'a yanıt verdi. Kışanak, "Bir köy evinde 3 ay önce yediğimiz yemek üzerinden nemalanmak terbiyesizliktir, ahlaksızlıktır. Saltanat sürmemişiz, köşklere çıkmamışız, sadece bir yemek yemişiz" dedi.
Kurtuluş Savaşı’nın simge kentlerinden Afyonkarahisar, damağına düşkün olanlar için önemli bir adres. İkbal’in patlıcan böreği, Bacaksız Aşçı’nın kuzu kebabı, Nur Lokantası’nın kaymaklı ekmek kadayıfı, zengin Afyon mutfağının baştan çıkartıcı tatlarından birkaçı. Afyon’da lezzetli yemek çok, ama onları yiyecek yer bulmak zor.