Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
1 çorba kaşığı tepeleme yağ, 1 kilo kemiksiz kuzu eti
Sebzesi:
4 adet orta boy patates, 1 baş ince kıyılmış soğan, 1 çorba kaşığı un, 1 tatlı kaşığı tuz,5 su bardağı su, 2 adet domates, 1 çorba kaşığı kekik, 1 su bardağı iç bezelye (yoksa konserve),1 adet orta boy havuç, 1/2 su bardağı rafine yağı
Hazırlanışı:
Yağı tencereye koyup kızdırınız. Etleri ilâve ediniz.Bırakacağı suyu çekince pembe renk alıncaya kadar 8-10 dakika kavurup soğanını koyunuz. 2 dakika daha kavurup ununu ilâve ediniz. Sonra tuzunu ve suyunu ilâve ediniz. Kaynarken üstüne toplanan köpükleri alıp atınız. Sonra kapağını kapatıp ağır ateşte 30 dakika pişirip havucunu ilâve ediniz. 30 dakika daha piştikten sonra üstüne aşağıda hazırladığımız patatesleri, domatesleri ve kekiği serpip 15 dakika pişiriniz. Ateşten alarak bir güvece veya sahana yerleştirip üzerine bezelyesini serpip servis yapınız.