GeriMutfak Tüyoları Çökertme kebabı nasıl yapılır?Arda’nın Mutfağı çökertme kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çökertme kebabı nasıl yapılır?Arda’nın Mutfağı çökertme kebabı tarifi

Çökertme kebabı nasıl yapılır?Arda’nın Mutfağı çökertme kebabı tarifi

Arda’nın Mutfağı programının sunucusu Arda Türkmen, geleneksel Türk mutfağının en sevilen lezzetlerini ekran karşısındakilerle buluşturmaya devam ediyor. Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 21 Mayıs 2019 Salı günü yayınlanan bölümünde yapılan tariflerden biri de çökertme kebabı oldu. Peki, çökertme kebabı nasıl yapılır? İşte, Arda’nın Mutfağı çökertme kebabı tarifi

Arda’nın Mutfağı’nda bugün yine birbirinden lezzetli tarifler sizleri bekliyor. Menüde bugün gerek görüntüsü gerekse tadıyla gönülleri fetheden çökertme kebabı tarifi var.

Çökertme kebabı, Anadolu'da yenen bir kuzu kebabı türüdür ve özellikle Güneybatı Türkiye'nin Bodrum bölgesi ile ilişkilidir. Çökertme kebabı, kızarmış patates, sarımsaklı yoğurt, domates sosu ve kızarmış domates ve yeşil biber ile servis edilen marine edilmiş dana eti şeritler kullanılarak yapılır.

Malzemeler:
700 gram parça dana antrikot
4 adet kızartmalık orta boy patates
Ayçiçeği yağı
Yoğurt sos için:
3 su bardağı yoğurt
5 diş sarımsak
Domates sos için:
1 tatlı kaşığı domates salçası
2-3 adet domates
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Yapılışı:
Küçük bir tencereye zeytinyağını ekleyin. Salçayı ekleyin ve kavurun.
Kavrulan salçanızın üzerine domatesleri ekleyin ve üzerine ekşiliğini almak için toz şeker ekleyin.
Tuz ve karabiberle baharatlandırın. Ara ara karıştırarak pişirin.
Patatesleri soyun ve suda bekletin. 
Patateslerinizi bir aparat yardımıyla kibrit şeklinde doğrayın. (Rendenin kalın tarafıyla da yapabilirsiniz.)
Ardından suyunu süzün ve bir havluya çıkartıp iyice kurulayın.
Geniş bir tavaya ayçiçeği yağı koyun ve kızdırın. Patateslerinizi kızartın.
İzli tavanızı ocağa alın ve ısıtın.
Etleri ince uzun parmak genişliğinde doğrayın. Etleri ısıttığınız tavada pişirin.
Sarımsakları soyun ve rendeleyin. Yoğurda katıp iyice karıştırın.
Bir servis tabağının en altına patatesleri yayın.
Üzerine yoğurdu, onun üzerine de eti yerleştirin.
Etlerin üzerine yoğurt ve hazırladığınız domates sosunu gezdirip, servis edin.

False