İYİ Parti Lideri Akşener’in ev sahipliğinde 5. kez toplanan 6’lı masadan, iktidarın “adayınızı açıklayın” çıkışlarına yanıt verildi. Liderlerin ortak açıklamasında, “Ortak akıl ve makulde buluşmak üzere oluşturduğumuz istişare mekanizması adaylık tartışmasına indirgenemez” mesajı verildi.
#6'Lı MasaTelefonun hayatımızın her evresinde bulunduğu bu günlerde, turizmin ve gastronominin bundan etkilenmemesi mümkün mü? Hele ki, bilmediğimiz bir şehre gittiğimizde ilk işimiz internette popüler adresleri aramak olurken. Nereyi gezmeliyiz? Nerede yemek yemeliyiz? Sorularının cevaplarını arıyor, şehir trafiğine takılmadan gastronomi ve turizm rotalarını takip etmeye çalışıyoruz.
#BursaEmekli olduktan sonra 2003’te Eskişehir’e yerleşen ve bu ilimizde iki akaryakıt istasyonu ile iki restoran açan Ayten ve Hayati Çetin çifti, 40 milyon lira ciro yakaladı. İlk restoranında ‘kuru fasulye’ ile meşhur olan Ayten Hanım, bugüne kadar 220 bin civarında ‘çömlekte kuru fasulye’ sattığını söylüyor.
#Ayten ÇetinUlus’ta 1968 yılında esnaf lokantası olarak açılan Çiçek Lokantası, yeni nesil değişime ön ayak oluyor. Ulus’ta ilk açılan 90 metrekarelik lokanta, Ankara’nın en hızlı gelişen iş merkezi bölgelerinden Eskişehir Yolu’nda bin metrekarelik alanda yeni imajıyla hizmet veriyor.
Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte oteller hazırlıklarını tamamladı. 1 Eylül’de başlayacak olan Ramazan ayı öncesinde iftar mönülerini ve fiyatlarını belirleyen oteller, konuklarına açık büfe ve farklı mönülerden oluşan Türk ve Osmanlı Mutfağından değişik lezzetler sunacak.
Diyet yapanların, hele çalışıyorlarsa, en büyük sorunu her öğünde uygun yiyeceklerle hazırlanmış mönüyü bulmak. Bu soruna İstanbul Kemerburaz’daki Mom’s restoranın sahipleri çözüm buldu. İki ortaktan biri zaten diyetisyen. Diyet yapmak isteyenler onlara başvuruyor. Onlarda her gıdanın karşılığı olan bir puanlama sistemi var.