MasterChef pide tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Hamuru tam kıvamında, taş fırında pişmiş gibi lezzetli mi lezzetli oluşuyla ev yapımı pide tarifini çok seveceksiniz. Pide kıymalı, kuşbaşılı kaşarlı, sucuk, peynir gibi dilediğiniz malzemelerle yapılabilir. evde pide nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte ev yapımı pide tarifi ve yapılışı...
#Masterchef PideTatil beldelerinde balık-meze, pizza, ‘fine dining’, pek çok seçenek bulabiliyoruz ama damağımız arada kuru fasulye, pilav, dolma gibi ev yemeklerini de arıyor. Yöresinin yerel malzemelerini mutfağa taşıyan, hesaplı ve doyurucu esnaf lokantalarını jürimize sorduk...
#Ev YemeğiAraba yolculuğu yaparken mola verenlerin, tatilde deniz ve güneşten karnı iyice acıkanların hayali, fırından yeni çıkmış, hamuruyla mest eden, içiyle damak şenlendiren iyi bir pide olur çoğunlukla. Bu hafta jürimize mutfağımızın bu kıymetli yemeğini sorduk: Bugünlerde herkes Ege’de, Akdeniz’deyken tatil yörelerinde en iyi pideleri nerede yiyebiliriz?
#PideBayramlarda yollara düşüp sevdiklerimizi ziyaret ediyoruz. Onlarla bayramı kutlamak kadar işin yolculuk kısmı da çok zevkli. Hele ki yol üstünde gerçek lezzet durakları varsa... Buyurun, sizin için seçtiğim, farklı güzergâhlarda, bir yemek molasını fazlasıyla hak eden yolüstü lezzet adresleri...
#HürriyetKıymalısı, peynirlisi, kavurmalısı, pastırmalısı... Üzerine ne konursa konsun, sıcacık bir pidenin sadece kokusu bile iştahımızı kabartmaya yeter! Ülkemizde hemen her yörenin pidesi farklı, yani çeşidimiz bol. Peki, Anadolu’da en lezzetlileri nerede yenir? Jürimiz seçti.
#PideKoronavirüs nedeniyle evde kalanlar, özellikle de çocuklar, dışarıda yediğimiz lezzetleri çok özledi. Bunlardan bir tanesi de pide. Çıtır çıtır kenarları, içlerindeki bol malzemeleriyle hepimizin favorisi olan pideleri evinizde yapmaya ne dersiniz? Biz bugün kuşbaşılı bir pide yapalım dedik ama siz bu hamuru dilediğiniz malzemeyle birleştirip pidenizi damak tadınıza göre hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun…
#EvdehayatOyuncu Pınar Göktaş kendi ilkgençlik yıllarından başlayarak aşkı, cinselliği keşfedişini, 1990’lar Türkiye’sinde orta halli bir ailenin kızı olarak büyürken geçtiği yolları naif ama olabildiğince açık ve gayet eğlenceli bir dille anlatıyor. ‘Öyle Şeyler Yalnızca Filmlerde Olur’daki hikâyeler, aynı yılları devirmiş kadınlara çok tanıdık gelecek.
#90’LarBirçok vatandaş için de, birçok işletme için de, ramazan ayı aynı zamanda yardımlaşmak için bir fırsat olarak görülür. Ramazan vesilesiyle; yardım bekleyen kişilerin yaralarına merhem olunur, onlarla temas kurulur. Devlet de bu konuda yardımseverlere katkı veriyor.
#YazarRamazan ayının olmazsa olmazlarından olan Ramazan pideleri ertesi güne kaldığı takdirde çok lezzetli olmuyor. Bayatlayan pideleri değerlendirmek isteyen vatandaşlar da, bayat Ramazan pideleri ile neler yapılabileceğini araştırıyor. Peki, bayat pide ile ne yapılır? Bayat Ramazan pidesi nasıl değerlendirilir?
#Ramazan PidesiYüzlerce yıllık birikim, devasa bir külliyat, kuşaktan kuşağa aktarılan pratikler... Türkiye’nin lezzet hazinesi, kimilerine göre yeryüzünün en zengin birkaç mutfağından biri, pek çoğumuza göre de en güzeli. Peki bütün bu güzeller içinde en güzel 100 hangileri? Artık tereddüde gerek yok: Gastronomi düzeyi tartışılmayacak büyük bir heyet bunları sizin için belirledi.
#Türkiye'nin En Lezzetli 100 YemeğiANTALYA’da polis kendisini ’Jitemci Yüzbaşı’ olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan ve çok sayıda sahte kimlik kullanan 31 yaşındaki C.B.’yi, İstanbul Merter’de düzenlediği operasyonla yakaladı. Şüphelinin, ’sahte hakim çetesi’ operasyonundan da arandığı ortaya çıktı.
Ünlü bir turizm adresi olan Çeşme, bir yandan da tipik Ege kasabası özelliklerini yaşatıyor. Çeşme deyince birçok insanın aklına gelen ilk tatlar midye dolma, kumru ve süt darı (mısır). Çeşme merkezde, sakızlı dondurma ve sakız reçelinin yapılageldiği eski pastaneler; zeytinyağı, otlar, deniz ürünleriyle yapılmış envayi çeşit yemek ve mezeleriyle köklü restoranlar varlıklarını bugün de sürdürüyor.
Yol lokantaları uzun yolculuklarda soluklanmak ve karın doyurmanın ötesinde, yeni tadlar keşfetmek için iyi bir fırsat. Ama nerede mola verdiğinize bağlı. Seçim yapmanın iki yolu var. Ya daha evvel yolu mekana düşen ve memnun kalan eşin, dostun tavsiyesine bakacaksınız, ya da maceracı ruhla, gözünüze kestirdiğiniz lokantaları deneyeceksiniz.