Güncelleme Tarihi:
1- Bir Çeşme klasiği (Dost Pide, İzmir)
Ebru Erke “Kopanisti, kelle peyniri gibi bölgeye has peynirleri kullanıyorlar. Sekiz çeşit otu karıştırarak yaptıkları pideyi deneyin” diyor. Murat Bozok’a göre çizgisi yıllardır hiç değişmemiş. Berat Çokal ise “Bir Çeşme klasiğidir. Her gittiğimde mutlaka bir kez uğrar, kıymalı veya kuşbaşılı pide yerim” diyor. Kıymalı pide 80 lira. (0232) 723 20 59
Ömür Akkor, tek çeşit pide (15 lira) sunan işletmeye “Efsane” diyor. Ebru Erke “Kıyma ve maydanozlu pideler meşe odununda pişiyor. Sonra tulum peyniri serpiliyor. Sırf bu tat için Ödemiş’e gidenler var” diye ekliyor. Berat Çokal’a göre yolumuzu değiştirip gitmeye bile değer. (0232) 545 73 75
3- ‘Nazilli gülü’ meşhur (Kısmet Pide, Aydın)
Salih Seçkin Sevinç “İçi dolu dolu, hamuru kıvamında ve doyurucu. Kıymalı, yuvarlak ‘Nazilli gülü’ pide için mutlaka uğrayın, büyük şehirdekilere benzemez. Tahinlisi de ayrı güzeldir” diyor. Burası Ömür Akkor’un da favorilerinden... Nazilli gülü 15, büyük kıymalı pide 35 lira. (0256) 315 44 66
Ebru Erke “Tezgâhında Ege yemekleri var. Pideleri de nefis” diyor. Murat Bozok’a göre Bodrum’daki işletme Türkiye’nin en güzel pidesini yapıyor. Çok sevilen kıymalısının (60 lira) ve kuşbaşılının yanı sıra otlu lor peynirli pideleri de oluyor. (0252) 319 00 96
5- Turunç suyu katılıyor (Mikado Pide, Aydın)
Bozdoğan’daki pideci, Ahmet Güzelyağdöken ve Ömür Akkor’un önerisi. Hamurlarının kenarı çıtır, ortası yumuşak ve harcı bol. Peynirli (40 lira) ve tahinli pideleri meşhur; ikisi de manda kaymağıyla birlikte sunuluyor. İşletmenin bir diğer çok sevilen çeşidi kıymalı pidenin (35 lira) harcına turunç suyu katılıyor ve yanında turunçla servis ediliyor. (0256) 414 11 43
6- Hamuru incecik (Kırçiçeği, İzmir)
Ferit Özkaşıkcı ve Savaş Özbey’in tavsiye ettiği mekânın 10’dan fazla şubesi var. İzmir’in eskilerinden... Pideler incecik hamurla hazırlanıyor. Kıymalı-yumurtalı pideleri 53, ısırganotlu-kaşarlıysa 69 liradan sunuluyor. (0232) 465 12 48
7- Ballı ve fındıklı... (Mavi Pide, Muğla)
Marmaris’teki pideci için Sahrap Soysal “Tahinli pidesini tattığım günü hiç unutamadım” diyor. İncecik açılan hamura tahin ve şeker sürüp kapatıyorlar. Hamur tekrar açılıyor, bir kat daha tahin ve şeker serpilerek fırınlanıyor. Bal ve toz fındıkla sunuluyor. Savaş Özbey’in de favorisi. Tahinli-ballının fiyatı 75 lira. (0534) 542 43 24
8- Klasiklerden... (Kuyum Pide, İzmir )
Ferit Özkaşıkcı “Şehrin en tanınmış pidecilerinden, 1960’tan bu yana hizmet veriyorlar. Kuşbaşılı-kaşarlı (50 lira) ve kıymalı gibi klasiklerin yanı sıra bol tahinli pideleri (50 lira) de var” diyor. Ömür Akkor’un da önerisi. (0232) 232 89 87
Kemeraltı’ndaki pideci Ahmet Güzelyağdöken’in favorisi. Otlu-kaşarlı 50, kıymalı-yumurtalı 58, tahin, ceviz ve kaymaklı pide 55 liradan satılıyor. İsteyenlere 2’li veya 3’lü tadım seçenekleri de var. Meşe odununda pişiyor. (0232) 489 70 89
Salih S. Sevinç Didim’deki mekân için “Pidelere Selma Usta’nın (Yallıkurt) sihirli eli değiyor. Odun fırınının başında hamurunu açıyor, en iyi kalite etlerle harcını hazırlıyor. Kıymalı-kaşarlısını (42 lira) deneyin” diyor. (0256) 811 27 27