Her yörenin kendine özgü farklı lezzetleri bulunmaktadır. Bir şehre gidildiği zaman yemek kültürü ve meşhur yemekleri de en fazla araştırılan konular arasında yer almaktadır. Erzincan Yemekleri - Erzincan'da ne yenir ve neyi meşhur? Erzincan mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Erzincan yöresinin meşhur yemekleri hakkında tüm detayları sizler için derledik.
#Erzincan YemekleriYerel yemeklerin peşinde çok uzun bir gün bizi bekliyor olabilir ama bu, güne Ordu tostuyla başlamamıza asla engel değil. Tostu meşhur şehrimiz çok ama benim için Ordu tostunun yeri ayrı. Ot kavurmalarından buğulama balıklara, Gürcü mutfağından en iyi fındık kremasına Ordu’da ‘yeri ayrı’ öyle tatlar var ki…
#SeyahatDünya’nın neredeyse her bölgesinde suyu çok olan ya da sıvı hale getirilmiş yemeklere çorba denir. Anadolu’da ise suyu çok olan her yemeğe çorba denmez. Sulu yemekler başlığı atında yahni, haşlama ve çeşitli aşlar da vardır. Ancak kendi mutfak kültürümüzü incelerken de bol sulu yemeklere çorba dersek yanılmayız.
#BursaGazeteci-yazar Celal Özcan’ın Türk yemek kültürü üzerine kaleme aldığı yeni kitabı ‘Hep Kebap Olmaz’, Almanca ‘Es muss nicht immer Kebap sein” Türkçe ve Almanca olarak Almanya’nın saygın yayınevlerinden dtv Verlag’dan çıktı. Kendisiyle yeni kitabı üzerine konuştuk: “Niye kebap olmaz?”
#Turkey HenOrdu, dereler ve yaylalar kenti. Onun için şırıl şırıl, yemyeşil. Yaylaların güzelliği yanında İsviçre köyleri halt etmiş. Ordu’nun doğası kadar mutfağı da davetkâr. Ordulular, otu, sebzeyi çok severler. Mutfakları yeşil yeşil. Dünya vejeteryanlarının göz bebeği olmaya aday. Ot deyince akla hemen Ege gelir ama Karadeniz bu konuda daha zengin.
#OrduBu hafta size kıyı yolundan uzun ama lezzetli bir yolculuk önereceğim. Bu yolculuk Sinop’tan başlayıp, Rize’de sona erecek. Yol çok güzel ve keyifli. Manzaralı ve yemyeşil tepeler. Güneyin sıcağına alternatif, daha insaflı bir hava… Bir de buna her şehirde, kasabada değişen birbirinden lezzetli yemekleri eklerseniz bu yolculuğun tadı uzun süre damağınızda kalacak.
#Karadeniz LezzetleriYaşlıların en mutlu yaşadığı yerlerden Fethiye’nin 147 bin olan nüfusunun yaklaşık 20 bini 60 yaşın üstünde. 3 bin nüfuslu Sivas Doğanşar’ın ise üçte biri 60 yaşın üzerinde. İki ilçedeki uzun ömürlülerin ortak bir özelliği var: Çalışmayı ve yaşamayı seviyorlar. Ömrüne ömür katanlardan 92 yaşındaki Sadık Arık, “Verilen işi yapacaksın, başkasıyla uğraşmayacaksın” diyor.
#GazetehaberleriBitkilerin efendisi Maranki’nin ‘Doğadan gelen şifa’ yazısı dizisi bugün başladı.Sağlığın, güzelliğin ve hatta mutluluğun sırrı doğada... Bitkiler, uzmanların yönlendirmesi doğrultusunda kullanıldıklarında toksin atımından depresyon tedavisine her konuda en önemli yardımcılarımız.
#MarankiTüm dünyada hızla moda olan ‘Lezzet Turizmi’, kısa bir süre sonra Türkiye’nin kapısını da çalacak. Onun için kentler şimdiden hazırlıklara başlamalı. Yemek denince bütün parmaklar Gaziantep’i gösterse de, Türkiye’nin dört bir yanında öne çıkmamış birçok ‘çok lezzetli’ mutfak bulunuyor. Bu hafta size 2016 yılında tadına bakmanız gereken 10 kentin mutfağını tanıtmaya çalışacağım.
#Anadolu LezzetleriSeferihisar, Ege de lezzettin ilmek ilmek örüldüğü, Türkiye’nin sakin beldesi. Yamaçların ovalarla flört ettiği bereketli toprakların ve denizin birlikte var ettiği Seferihisar mutfağı bu şirin ‘Ege kasabasını’ ziyaret etmek için başlı başına bir neden. Hele bir de ‘ekmek dolması’ var ki eşi benzeri hiçbir yerde yok. Tek sorun ise “Keşke bu kadar yemeseydim” diyen cümlelerle başlayan kalori pişmanlığı.
#Ekmek DolmasıYazı yoğun yağışla karşılayan Doğu Karadeniz nihayet güneşli günlere kavuştu. Deniz suyu sıcaklığı Ege kıyılarındaki seviyeye ulaştı. Bölgede bu yıl da Mavi Bayrak’lı tesis yok. Ramazan nedeniyle ara verilen yayla şenlikleri ağustosta yine başlayacak.