Kuru ısırgan çorbası

Güncelleme Tarihi:

Kuru ısırgan çorbası
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2012 15:55

Kars yöresine ait bu enfes tadı sofralarınıza getirmeye ne dersiniz?

Haberin Devamı

Malzemeler:

1 kase kuru ısırgan
1 kahve fincanı pirinç
1 baş soğan
1 çorba kaşığı Teremyağ
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kuru reyhan
2 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı un

Hazırlanaşı:

Tencereye pirinç konur. Üzerine 6 su bardağı kadar su ve tuz eklenir. Orta ateşte şişene kadar pişirilir. Yıkanmış kuru ısırgan eklenir, 10 dakika pişirilir. Un sulandırılarak çorbaya katılır. Bu arada ince kıyılmış soğan Teremyağnda kavrulur, reyhan, nane ve tuz eklenir, kaynamakta olan çorbaya katılır. 10 dakika daha pişirilir.

Güveçte buğday çorbası için tıklayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!