kuru erik haberleri sayfasında kuru erik hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1293 kuru erik haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yaz mevsiminde taze taze toplanan erikler kurutularak kışa hazırlanmaktadır. Kış mevsiminde tüketilen erik kuruları, hem sade hem de komposto olarak tüketilmektedir. Peki, kuru eriğin besin değeri nedir? 100 gr miktarda bulunan kuru eriğin kalori miktarı ne kadardır? Kurutulmuş eriğin protein ve karbonhidrat değerleri kaçtır tüm detayları ile derledik.
#Kuru ErikKuru erik, içerdiği pek çok vitamin ve minerallerle oldukça besleyici bir besin. Lif ve antioksidanlar sayesinde de sağlık için yararlı. Ayrıca taze veya kurutulmuş olarak da tüketilebiliyor. Peki kuru eriğin faydaları nelerdir? İşte kuru eriğin sağlığa yararları...
#Kuru ErikYemeklere ferahlığıyla eşlik eden hoşaf ve kompostolar özel günlerin, kalabalık sofraların vazgeçilmez iki geleneksel içeceği. Hoşafın kuru, kompostonunsa taze meyve kullanılarak yapılmasıysa aralarındaki en temel fark. Çok sevdiğim üç tarifimi birlikte hazırlayalım...
#HoşafÖzenle kurulan iftar ve sahur sofralarının yeri bir başka... Sevdiklerimizi bir araya getirecek o yemekleri pişirirken sağlığımızı koruyacak seçimler yapmak da bir o kadar önemli. Beslenme uzmanı Berrin Yiğit kan şekerini dengede tutacak, protein ve sebze yönünden zengin tabaklara yönelmemizi öneriyor.
#RamazanBaşta kemik ve diş sağlığı olmak üzere sinir iletimi, kas kasılması, hücrelerarası iletişim ve kan pıhtılaşması gibi birçok kritik görevde rol alan kalsiyum sofralarımızda daha fazla yer bulmalı. Her ne kadar kalsiyum denince akla süt ürünleri gelse de aslında bu mineral yeşil yapraklılardan bakliyata birçok başka üründe de bol bol var. Size bu hafta kalsiyumdan zengin, lezzetli tarifler hazırladım.
#Berrin YiğitHalsizlik, yorgunluk, iştahsızlık, baş dönmesi, baş ağrısı, saç dökülmesi ve tırnaklarda kolay kırılma gibi belirtiler yaşıyorsanız o zaman dikkat! Çünkü vücudunuz demir rezervlerinin azaldığının alarmını veriyor olabilir. Demir eksikliği, toplumumuzda basit bir sorun gibi görülüyor olabilir. Ama işin gerçeği başka. Çünkü demir minerali, vücudumuzda hayati bir role sahip...
#Buğra BuyrukçuHayatımızın en renkli deneyimlerinden biri seyahat etmek. Fakat yeni yerler keşfederken farklı iklim koşulları, alışık olmadığımız beslenme düzeni ve yemek çeşitleri derken vücudumuzun dengesi bozulabilir. Alanında uzman isimler bağırsak sağlığımızdan yorgunluğa kendimizi nasıl koruyacağımıza dair öneriler verdi.
#Pınar TahirlerKabızlık, dünya genelinde çok fazla insanı etkileyen oldukça yaygın bir sorun. Yetişkinlerin çok büyük bir kısmı kabızlık konusunda ‘kendi reçetelerini’ uyguluyor. Kabızlıkla mücadele için yapılacaklar listesi uzayıp gidiyor. En yaygın yöntemler ise zeytinyağı içmek, kuru kayısı, erik, yoğurt yemek, su ve kahve içmek, zıplamak, çömelmek ve hatta yüzüstü yatmak... Peki bu yöntemler gerçekten işe yarıyor mu? Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral tüm merak edilenleri anlattı...
#KabızlıkŞef restoranlarının menülerinde başrol oynuyor, vegan mutfaklarda protein yerine kullanılıyor... Evde çorbadan soteye, makarnadan tarta pek çok tarifte kendine yer buluyor. Tazesinin yanı sıra kurutulmuşu ve turşusu başta olmak üzere her halini de artık raflarda bolca görmeye başladık. Mikolog Jilber Barutçiyan ülkemizde yetişen yenebilir yerel mantarları ve doğadan toplamak isteyenlere işin püf noktalarını anlattı. Şemsa Denizsel ve Gastronometro şefleri leziz mantarlı tariflerini paylaştı.
#MantarKabızlık, dünya genelinde çok fazla insanı etkileyen oldukça yaygın bir sorun. Yetişkinlerin çok büyük bir kısmı kabızlık konusunda ‘kendi reçetelerini’ uyguluyor. Kabızlıkla mücadele için yapılacaklar listesi uzayıp gidiyor. En yaygın yöntemler ise zeytinyağı içmek, kuru kayısı, erik, yoğurt yemek, su ve kahve içmek, zıplamak, çömelmek ve hatta yüzüstü yatmak... Peki bu yöntemler gerçekten işe yarıyor mu? Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral tüm merak edilenleri anlattı...
#KabızlıkSingapur'da yaşayan Dr. Daria Sadovskaya, belirli bir pozisyonda dışkılamanın kabızlığı hafifletmenin garantili bir yolu olduğunu göstermek için TikTok'ta bir video yayınladı.Sadovskaya, klozette tavsiye ettiği şekilde oturmanın, anal çatlaklardan idrar sorunlarına ve hatta kolorektal kansere kadar pek çok sağlık sorununa yakalanma riskini azalttığını öne sürdü.
#SağlıkDışkılama şeklinizi değiştirmek, hemoroidden kolorektal kansere kadar çeşitli sağlık sorunlarına yakalanma riskinizi azaltabilir. Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada bir nefrolog çoğu insanın yanlış tuvalet alışkanlığı olduğuna ve klozette nasıl oturulması gerektiğine dair bir video paylaştı. Biz de hem bu videoda tavsiye edilen yöntemi hem de kabızlık ve kanser arasındaki ilişkiyi konunun uzmanıyla konuştuk.
#SağlıkProgram çekimi için gittiğimiz Bakü’de Azeri mutfağını yakından tanıma fırsatı buldum. Kişniş, tarhun ve mercanköşk gibi yeşillikler bol kullanılıyor, Adana kebabına benzeyen lüle kebabına tuz ve karabiber dışında baharat katılmıyor. Ülkenin en ünlü balık yemeğiyse lavangi. Genellikle sazan balığıyla yapılan bu yemekte balığın içi soğan, ceviz ve nar ekşisi karışımıyla dolduruluyor. Bir ülkenin gastronomisinin gelişmesi açısından çok önemli olan üzüm ve şarap üretimi de bölgede mevcut. Pek çok kültürden etkilenerek oluşan kültür altyapısıyla hem turizm hem de gastronomi için yakın gelecekte gelişmeye çok açık bir yer burası.
#AzerbaycanKuru mürdüm eriği, atıştırma çeşitleri arasında hemen hemen herkesin en sevdiği kuruyemişlerden bir tanesidir. Bunun nedeni ise hem içindeki lezzetinin hem de yararlarının bol olmasındandır. Öncelikle kuru erik bir hayli masum olan bir atıştırmalık türüdür. Sizin için evde mürdüm eriğinin nasıl kurutulduğunu, mürdüm eriğinin fırında nasıl kurutulabileceğini ve daha fazlasını derledik.
#Mürdüm EriğiKuruyemişler arasında en fazla sevilenlerden bir tanesi olan kuru erik vücut için oldukça faydalı olan bir meyvedir. İçermiş olduğu vitaminler ve mineraller ile insan sağlığına faydalı olmaktadır. Günlük beslenme rutinine kuru erik eklemek, insanları pek çok hastalığa karşı korumaktadır. Erik kuru ve yaş hali ile sevilen bir meyvedir. Özellikle bahar aylarının içerisinde yetişmektedir. Yaş erik meyve şeklinde tüketilebildiği gibi kompostosu ve marmelattı da yapılmaktadır. Kurutulduğunda ise daha değişik bir lezzet eklenmektedir. Kuru hali ile kuruyemiş gibi tüketildiği gibi aynı zamanda da keklerin ve çeşitli tatlıların içerisine de konulmaktadır. Eriğinin nasıl kurutulabileceğini, eriğin fırında ve güneşte nasıl kurutulduğunu sizler için derledik.
#ErikHayvanlar, doğada bulunan canlı türlerinden biridir. Kendi içinde yüzlerce türe ayrılır. Türlerinden biri kuşlardır. Kuşlarda kendi içerisinde farklı cinslere ayrılmaktadır. İri kuşlardan biri olan papağanlarda kuş cinsi içerisinde evcilleştirilmiş olup hatta konuşabilen bir kuştur. Bu yüzden her daim merak konusu olur. Özellikle papağan besleyenler daha detaylı araştırma içerisine irerler. Çünkü papağanlar her şeyi yemezler. Peki, papağan ne yer nasıl beslenir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Papağan Ne Yer?Çeşit çeşit mor erik tezgâhlarda... Çok iyi bir lif kaynağı olan bu leziz meyvelerle etli fajita yanına salsa sosu da hazırlıyorum, chia tohumu ve ballı marmeladını da pişiriyorum. Kinoa ve erikli salataysa öğün yerine geçebilir, diyet yapanlar menülerine dahil etmeli.
#Berrin YiğitANAL fissür hastalığının, diğer adıyla makat çatlağının 21. yüzyılın yanlış beslenme alışkanlıkları sonucu ortaya çıkan kronik kabızlık olarak adlandırıldığını belirten Kolorektal Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Göztok, yanlış tuvalet alışkanlıkları nedeniyle ülkemizde görülme sıklığında ciddi bir artış yaşandığını söyledi. Op. Dr. Mustafa Göztok, anal fissürün botoksla tedavi yöntemlerini anlattı ve merak edilen soruları yanıtladı...
#1Limondan turşu yapıp et veya tavuk yemeklerinde kullanabilir, portakallı ve turunçlu makaronlar hazırlayabiliriz. Misket limonu tartlara, greyfurtsa roka, bebek ıspanak ve kırmızı soğanlı salatalara çok yakışıyor. Kurabiyeden ceviche’ye, krepten yahniye; hemen her şeye katmayı çok sevdiğim narenciye çeşitleriyle neler hazırlıyorum, mutfağıma buyurun!
#LimonLimondan turşu yapıp et veya tavuk yemeklerinde kullanabilir, portakallı ve turunçlu makaronlar hazırlayabiliriz. Misket limonu tartlara, greyfurtsa roka, bebek ıspanak ve kırmızı soğanlı salatalara çok yakışıyor. Kurabiyeden ceviche’ye, krepten yahniye; hemen her şeye katmayı çok sevdiğim narenciye çeşitleriyle neler hazırlıyorum, mutfağıma buyurun!
#Yeme