Dünyadan en güncel haberler, Türkiye'den sondakika haberleri, ekonomi dünyasından en flaş gelişmeler için Hürriyet'in uygulamalarını kullanabilirsiniz.
New York Times, internet sitesinde yemekten kaçındığımız ancak sağlığa en faydalı 12 gıdayı açıkladı. İşte gözardı etmemeniz gereken besinler...Kuru erik:
İçeriğinde yüksek miktarda Antioksidan içerir.
2
Brokoli:
Yemek borusu, mide ve bağırsak kanserleri tehlikesini azaltır.
3
Tarçın:
Kan şekeri ve kolesterolü kontrol etmeye yardımcı olur.
4
Pazı:
Yapraklarında, gözleri yaşlanmanın etkilerinden koruyan karotenoid maddesi bulunur.
5
Kabak Çekirdeği:
Yüksek mineral oranı erken ölüm riskini azaltır.
6
Pancar:
Folik asit bakımından zengindir. Kırmızı rengini veren pigmentler kansere karşı savaşır.
7
Sardalya:
Demir, magnezyum, bakır, çinko, fosfor, potasyum ve manganez içerir.
8
Nar suyu:
Antioksidan bakımından zengindir. Tansiyonu düşürür
9
Lahana:
Kanserle savaşan enzimleri harekete geçiren "sulforaphane" isimli kimyasalı içerir.
10
Yaban Mersini:
Hafızayı kuvvetlendirir.
11
Zerdeçal:
Vücutta iltihaplanmayı önler ve kansere karşı koruma sağlar.
12
Kabak:
Kalori değeri düşük lifler, bağışıklık sistemini güçlendiren A vitamini bakımından zengindir. Uzun süre tok tutar.