Küresel iklim krizi haberleri sayfasında Küresel iklim krizi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 831 Küresel iklim krizi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İklim krizi geleceğimizi giderek daha fazla tehdit ediyor. İnsanlık son şansını değerlendirip korkutucu gidişatı durdurabilecek mi? Hızla ısınan dünyamızda uzmanlar kuraklığın bir doğal afet düzeyine geldiğini söylüyor. "Doğum Yılı 2020" belgeselinin dördüncü bölümünde artan kuraklığın etkilerini masaya yatırdık…
#Doğum Yılı 2020İklim krizinin yol açtığı sorunlar tüm insanlığın geleceğini tehdit etmeye devam ediyor. İnsanlık son şansını değerlendirip korkutucu gidişatı durdurabilecek mi? Köprüden önceki son çıkışı kaçırırsak neler yaşayacağız? "Doğum Yılı 2020" belgeselinin ikinci bölümü ‘Havamız Bozuldu’da bu soruların yanıtlarını aradık.
#Doğum Yılı 2020İklim krizinin yol açtığı sorunlar tüm insanlığın geleceğini tehdit etmeye devam ediyor. Özellikle çocukları. 2020’de doğan bir çocuk, içinde yaşadığı ülke karbon emisyonu konusunda örnek bir tavır gösterse bile 1960’da doğan birine göre 7 kat daha fazla aşırı sıcaklıklarla mücadele edecek. Peki, bugüne nasıl geldik? İnsanlık son şansını değerlendirip korkutucu gidişatı durdurabilecek mi? Köprüden önceki son çıkışı kaçırırsak neler yaşayacağız? "Doğum Yılı 2020" belgeselinde bu soruların yanıtlarını aradık.
#Doğum Yılı 2020Küresel iklim krizinin boyutlarını her geçen gün biraz daha iyi anlıyoruz. Yakın zamanda yaşadığımız yangınlar ve seller, krizin ilk güçlü emareleri ancak önümüzdeki 80 yıllık dönemde ülkemizin haritasının değişmesine yol açacak değişimler maalesef bizi bekliyor...
#Küresel İklim KriziKüresel iklim krizine karşı aksiyon alınmaması durumunda fırtına, sel ve kuraklık neticesinde insani yardıma muhtaç kişi sayısının 2050'ye kadar 200 milyona çıkabileceği hesaplanıyor. Bu artışın ekonomik bedelinin ise 20 milyar doları bulabileceği öngörülüyor.
#Küresel İklim Kriziİklim krizi, zamanımızın en acil sorunlarından biri olarak her köşeyi etkiliyor. İklim değişikliğinin etkileri, yıkıcı orman yangınlarından eşi görülmemiş sıcak hava dalgalarına kadar giderek daha belirgin hale geldikçe, acil önlemler alınması gerektiği açıkça görülüyor.
#EğitimAntalya'da son zamanlarda su seviyelerinde azalma hissedilir oldu. Her yıl kaçak sondaj kuyularından 45 milyon metreküp su çekiliyor. Kaçak sondaj kuyuları nedeniyle suya erişimin derinliği de arttı. 5 yıl önce 68 metrede çıkan su, 70 metreye kadar geriledi.
#AntalyaAntalya'da son zamanlarda su seviyelerinde azalma hissedilir oldu. Her yıl kaçak sondaj kuyularından 45 milyon metreküp su çekiliyor. Kaçak sondaj kuyuları nedeniyle suya erişimin derinliği de arttı. 5 yıl önce 68 metrede çıkan su, 70 metreye kadar geriledi.
#AntalyaTürkiye’nin tarımda maliyet artışı kaynaklı yaşadığı sorunları azaltacak etkilerin başında jeotermal tarım uygulamaları geliyor. Son yıllarda sayıları giderek artan jeotermal seraların tarım ekonomisine etkisini Jeotermal Enerji Derneği (JED) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kındap’la konuştuk.
#1Küresel iklim krizi, ‘El Nino’ derken her güne başka bir hava sürpriziyle uyanır olduk. Artık sonbahardayız. Ama ne yaz bitiyor ne de yüksek sıcaklıklar... Uzmanlar bu sonbaharı sıcak geçireceğimizi ama bizi afet düzeyinde yağışların beklediğini söylüyor.
#İklimARCHIMIM; İzmir’de yer alan İç Mimarlar Odası, Mimarlar Odası, Serbest Mimarlar Derneği ortaklığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi desteğiyle sürdürülebilir dünya ve yapılaşma için bir etkinlik düzenliyor. “Architecture forMediterranean ECOLOGY” (ARCH FOR M.E.) adıyla düzenlenen etkinlik İzmir Bıçakçı Han’da gerçekleşecek.
#1Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda devir teslim töreni gerçekleştirildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, görevini Alparslan Bayraktar'a teslim etti. Bakan Bayraktar konuşması sırasında ailesine teşekkür ederken duygu dolu anlar yaşadı. Bayraktar, "Çok kıymetli anne ve babama her daim bana destek olan eşime ve küçük kızlarıma teşekkür ediyorum" dedi.
#Fatih DönmezBilim insanları Arktika'daki permafrostun çözülmesiyle açığa çıkan 48.500 yıllık bir 'zombi virüs'ün, halen enfeksiyona neden olabildiğini laboratuvar ortamında kanıtladı. Araştırmayı yürüten uzman "Biz bu virüsleri, permafrosttan çıkabilecek diğer tüm virüslerin temsilcisi olarak görüyoruz" diyor. Peki bu insanlık için neden önemli?
#Permafrostİklim krizi geleceğimizi giderek daha fazla tehdit ediyor. İnsanlık son şansını değerlendirip korkutucu gidişatı durdurabilecek mi? Hızla ısınan dünyamızda uzmanlar kuraklığın bir doğal afet düzeyine geldiğini söylüyor. "Doğum Yılı 2020" belgeselinin dördüncü bölümünde artan kuraklığın etkilerini masaya yatırdık…
#Doğum Yılı 2020İklim krizinin yol açtığı sorunlar tüm insanlığın geleceğini tehdit etmeye devam ediyor. İnsanlık son şansını değerlendirip korkutucu gidişatı durdurabilecek mi? Köprüden önceki son çıkışı kaçırırsak neler yaşayacağız? "Doğum Yılı 2020" belgeselinin ikinci bölümü ‘Havamız Bozuldu’da bu soruların yanıtlarını aradık.
#Doğum Yılı 2020Bölgesel kalkınma politikalarına akademik bir bakış getirecek Bölgesel Kalkınma Dergisi, gün sayıyor. Ocak ayında yayın hayatına başlayacak hakemli dergide Türkçe ve İngilizce makaleler yayımlanacak. Derginin tanıtımı amacıyla ODTÜ’de bir toplantı düzenlendi. Toplantıya katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Dergimiz, bölgesel kalkınma alanında çalışan ya da çalışmayı düşünen araştırmacılarımız için adeta bir referans kaynak olarak hizmet edecek.” dedi.
#Bölgesel Kalkınma DergisiKaradeniz'de 6 ili kapsayan 'İklim Değişikliği Eylem Planı' çerçevesinde; bölgede 19 bin akar dere, 131 bin kuru dere ile 1430 kilometre yol ağı üzerinde yapılan incelemede tespit edilen risk altındaki 1950 yapıyla ilgili yıkım süreci devam ediyor. Trabzon'da dere yatakları ve eğimli arazilerde 450 riskli yapı tespit edildiğini söyleyen Peyzaj Mimarları Odası Trabzon Şube Başkanı Ahmet Hacıfettahoğlu, "Bir an önce tespit edilen riskli yapılar yıkılmalı ve insanlar güvenli alanlara taşınmalı" dedi.
#TrabzonKaradeniz'de 6 ili kapsayan 'İklim Değişikliği Eylem Planı' çerçevesinde; bölgede 19 bin akar dere, 131 bin kuru dere ile 1430 kilometre yol ağı üzerinde yapılan incelemede tespit edilen risk altındaki 1950 yapıyla ilgili yıkım süreci devam ediyor. Trabzon'da dere yatakları ve eğimli arazilerde 450 riskli yapı tespit edildiğini söyleyen Peyzaj Mimarları Odası Trabzon Şube Başkanı Ahmet Hacıfettahoğlu, "Bir an önce tespit edilen riskli yapılar yıkılmalı ve insanlar güvenli alanlara taşınmalı" dedi.
#Binaİklim krizinin yol açtığı sorunlar tüm insanlığın geleceğini tehdit etmeye devam ediyor. Özellikle çocukları. 2020’de doğan bir çocuk, içinde yaşadığı ülke karbon emisyonu konusunda örnek bir tavır gösterse bile 1960’da doğan birine göre 7 kat daha fazla aşırı sıcaklıklarla mücadele edecek. Peki, bugüne nasıl geldik? İnsanlık son şansını değerlendirip korkutucu gidişatı durdurabilecek mi? Köprüden önceki son çıkışı kaçırırsak neler yaşayacağız? "Doğum Yılı 2020" belgeselinde bu soruların yanıtlarını aradık.
#Doğum Yılı 2020İnsanlığın geri kalanı ile aynı kaderi yaşamak istemiyorlar! Teknoloji milyarderleri, yaptıkları toplantılarda hayatta kalma stratejilerini birbirleriyle paylaşıyor. İlk başta bir bilim kurgu filminin senaryo toplantısını andıran bu buluşmalarda; çevresel felaketler, toplumsal ayaklanmalar, salgın hastalıklar ve nükleer felaketin ardından olası kurtuluş senaryoları uzun uzadıya masaya yatırılıyor. İşte Silikon Vadisi zenginlerinin 'kıyamet' planları...
#Teknoloji PatronlarıNorveç takımadaları Svalbard'da bulunan Zeppelinfjellet dağının eteklerinde yer alan Ny-Alesund kasabası, elektrikten, internetten, telefondan yoksun bir hayat sürüyor. Tek kaygıları kutup ayılarıyla karşılaşmak olan kasaba sakinlerinin bu günlerde daha ciddi endişeleri var...
#NorveçYeraltı suları için bu kış her ne kadar 'bereketli' geçse de Türkiye 'kuraklığın' bir önceki evresi olan 'su stresi yaşayan' ülkelerin başında geliyor. Tarımsal sulama başta olmak üzere birçok alanda su tasarrufu için radikal adımlar atılıyor. Ancak dünyanın hâlâ çok gerisindeyiz. Birçok kurum ve kuruluş da su tasarrufu için çeşitli yöntemlerin üzerinde çalışıyor. İşte Hürriyet.com.tr'nin İstanbul'daki pilot parkta yerinde incelediği 'yeni tip sulama sistemi'nin detayları...
#KuraklıkTürkiye İş Bankası ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için iş birliğine gitti. Banka, 2024 Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil edecek milli sporcularımıza yol arkadaşlığı yapmak üzere Olimpiyat Komitesi’nin resmi destekçisi oldu.
#Türkiye Milli Olimpiyat KomitesiDünyamız her geçen gün önüne geçilemeyecek şekilde değişiyor. Buzullar iklim kriziyle paralel olarak erir ve okyanuslarda su seviyeleri sürekli artarken İzlanda bunun tam tersini yaşıyor. Buz ülkesi İzlanda 'hem buzumuz bitiyor, hem sular gidiyor' paniği yaşarken dünyanın diğer ucundaki Marshall Adalarının ise durumu çok farklı...
#İzlanda