Yakışıklı fiziğinin önüne geçen, insana güven veren, istikrarlı, derinliği olan, yaptığı müziğe ve edebiyata ruhunu katan, ince mizah algısı ve dingin yapısıyla yıllardır kemikleşen kitlesi olan Tuna Kiremitçi ile içten bir sohbet gerçekleştirdik. Kendisi bağıra çağıra şöhretine şöhret katma gayretinde olanlardan olmadı hiçbir zaman. Okul yıllarındaki zorlukları lehine çevirmeyi başarabilmiş bir sanat emekçisi olarak işinin kavrayıcı tarafını tercih etmiş. Gençlerden, barıştan, akıldan, hoş görüden yana… Yine bana değerler katan bir sohbeti sizlerle paylaşmanın gönül rahatlığı içindeyim. Yüzde Yüz ilham Veren Sohbetler’de sanatının güvenli sularında kendinizi bırakabileceğiniz yazar-müzisyen Tuna Kiremitçi ile sizleri baş başa bırakıyorum.
#Sponsorlu İçerikYakışıklı fiziğinin önüne geçen, insana güven veren, istikrarlı, derinliği olan, yaptığı müziğe ve edebiyata ruhunu katan, ince mizah algısı ve dingin yapısıyla yıllardır kemikleşen kitlesi olan Tuna Kiremitçi ile içten bir sohbet gerçekleştirdik. Kendisi bağıra çağıra şöhretine şöhret katma gayretinde olanlardan olmadı hiçbir zaman. Okul yıllarındaki zorlukları lehine çevirmeyi başarabilmiş bir sanat emekçisi olarak işinin kavrayıcı tarafını tercih etmiş. Gençlerden, barıştan, akıldan, hoş görüden yana… Yine bana değerler katan bir sohbeti sizlerle paylaşmanın gönül rahatlığı içindeyim. Yüzde Yüz ilham Veren Sohbetler’de sanatının güvenli sularında kendinizi bırakabileceğiniz yazar-müzisyen Tuna Kiremitçi ile sizleri baş başa bırakıyorum.
#137 yaşındaki kadına teşhis konduğunda kendini çok sağlıklı hissettiği bir dönemdeydi. Bir gün mutfakta yemek yaparken her şey karardı ve gözlerini açtığında kendini hastanede buldu. Doktoru ona bir nöbet geçirdiğini söyledi. Genç kadının yaşadığı nöbetin sebebi ise deyim yerindeyse kafasının içinde yaşayan bir saatli bombaydı
#Beyin TümörüSundas Hashmi’ye teşhis konduğunda henüz 37 yaşındaydı ve kendini çok sağlıklı hissettiği bir dönemdeydi. Bir gün mutfakta yemek yaparken her şey karardı ve gözlerini açtığında kendini hastanede buldu. Doktoru ona bir nöbet geçirdiğini söyledi. Genç kadının yaşadığı nöbetin sebebi ise deyim yerindeyse kafasının içinde yaşayan bir saatli bombaydı
#Beyin TümörüGösteri dünyasının evliliklerini bilirsiniz... Bir anda büyük bir aşkla başlar, zirveye ulaşır ve sonra da başladığı gibi biter... Çiftlerin arasına hep bir şeyler girer. Bazen bir yasak aşk olur bu. Bir taraf gönlüne söz geçiremez ve birlikte paylaşılan o hayat kumdan kaleler gibi yıkılır.
#Blake LivelyTuna Kiremitçi, ‘Başkomiser Perihan Uygur Polisiyeleri’nin üçüncü kitabı ‘Tehlikeli Şarkılar’da siyasi tansiyonu yükselten bir dizi cinayetin peşinde koşan Perihan ve ekibinin soruşturma sürecinin anlatıyor. Polisleri ve zanlıları bir suç etrafında, temel insanlık halleriyle yakalıyor Kiremitçi. Ama asıl gücünü ana karakteri Perihan Uygur’dan, kurbanlara empati kurma becerisine, akla ve vicdana sahip güçlü bir kadının kişiliğinden alıyor.
#Tuna KiremitçiABD'nin California eyaletinde 1995 yılında bulunan "buzdolabındaki kadın"ın kimliği çeyrek asrı aşkın zaman sonra nihayet tespit edilebildi. Ancak henüz olayla ilgili gizem perdesinin tamamen kaldırıldığını söylemek mümkün değil. İşte ayrıntılar...
#ABD“Bursaspor, artık günlük başarıları bir kenara koyup yarınını inşa etmeli. Çünkü yarını planlamadan, bugünü inşa edemiyorsunuz. Ayrıca Frutti Extra Bursaspor’un yakaladığı başarı, doğru bir kimyayı yakalama uğraşında sabırlı ve geleceğe dönük olarak atılan adımların bir sonucu.”
#BURSASPORTıpkı Çin gibi Çin özel yönetim bölgesi Hong Kong da koronavirüs salgınında 0 vaka politikası uygulayarak vaka sayılarını kontrol altında tutuyor ve sağlık sisteminin çöküşünü bugüne kadar kontrol altında tutmayı başarıyordu. Ancak bölgeden gelen son haberler ve görüntüler Omicron yüzünden yeni başlayan koronavirüs dalgasının Hong Kong'u felaketin eşiğine getirdiğini kanıtlar nitelikte...
#Hong KongMekân kavramı hepimiz için önem taşıyan bir kavramdır. Evimiz, okulumuz ve iş yerimiz yaşadığımız süre içerisinde en çok bulunduğumuz fiziki yerlerdir. Bu mekânlarda iyi ya da kötü unutamadığımız günler yaşamışızdır. Peki, çocukluk dönemimiz ya da çocuklarımızın dönemi…
#ResimMavinin her bir tonu sizi katman katman sarmalayacak, hayat bir tık yavaşlayacak ve her şey biraz daha olması gerektiği gibi olacak… Bu sefer omzunuzdaki yükleri, stresinizi, kafanızda sizi ağırlaştıran tüm düşünceleri masmavi suların yedi kat derinliklerine, toprak kokan tatlı esintilere, kumdan kaleler gibi görünen boz dağlara bırakmaya gidiyoruz. Gezegeni hiç hırpalamadığımız bir zaman dilimine, her ağacın yerli yerinde olduğu bir tabiata şahit olmaya hazırlanın; çünkü yolculuğumuz eşsiz sulara; Bozburun (Daraçya) Yarımadası’na!
#BozburunBir dönem, yazar olarak fenomene dönüştü ve adeta popstar gibi yaşadı. Sonra romanlarla arasına mesafe girdi. Şimdi ilk göz ağrısı müziğin sularında yüzüyor. Tuna Kiremitçi iki yıl aradan sonra ‘Tuna Kiremitçi ve Arkadaşları 2’ albümünü çıkardı. Albümde 10 kadın solistle düet yapan Kiremitçi’yle buluşup hayatını, aşkı ve müziği konuştuk.
#Tuna KiremitçiPatara Antik Kenti'ni geçen hafta tekrar görme fırsatım oldu. Bu gezi Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Klasik Arkeoloji Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Fahri Işık ve Prof. Dr. Havva İşkan Işık'ın Patara Antik Kenti'ne olan aşk dolu sözlerinin ışığında bir keşif oldu benim için. Bir antik kenti, kendi çocuğu gibi anlatan birinden dinlemek o kentin önemini, neden korumamız gerektiğini de yüreğimize çok güzel işliyor.
#Patara-Antik-KentiHapisten firar eden kocasının bir yıl önce döner bıçağıyla saldırıp ağır yaraladığı Melek Rabia, şiddetin klasik bahanesi haline getirilen ‘sevgiye’ dair şu mesajı veriyor: “Ben öldüğümde mutlu olacaksa o sevgi değildir. Sevgi bu değil.” Melek Rabia, yaşadıklarını ve mücadelesini Hürriyet’e anlattı...
#Kadına ŞiddetBelki de işe en baştan, tanımlardan başlamak gerekiyor. Toplumsal cinsiyet eşitliği, farklı cinsiyetlere sahip bireylerin eşit haklara sahip olması anlamına geliyor. Anayasa ve pek çok uluslararası sözleşme ile garanti altına alınmış olsa da, ne Türkiye’de ne de dünyanın herhangi bir yerinde tam bir kadın-erkek eşitliğinden söz etmek mümkün. Kâğıt üzerinde eşit olsak da pratikte bir karşılığı yok. Dünya Ekonomik Forumu’nun 2017 raporuna göre Türkiye, cinsiyet eşitsizliği uçurumunda 140 ülke arasında 131’inci sırada. İlk ve orta öğretimde cinsiyet eşitliğinin sağlanması açısından UNESCO’nun ‘Herkes İçin Eğitim’ 2015 hedefini gerçekleştirmekte riskli bulduğu 24 ülkeden biriyiz. Gerçek bir eşitlik için yapılması gerekenleri, farklı alanlardan uzmanlara sorduk.
#8 MartFazla röportaj vermeyi sevmiyor ama sarsılmaz karizması ve fikirleriyle hep gündemde kalıyor. Mehmet Aslantuğ ile yeni filmi ‘Direniş Karatay’ vesilesiyle buluştuk. Geçen hafta Hülya Avşar’ın karşısında söylediği cümlelerden Türkiye’ye, Hülya Koçyiğit’in “Baskı yok” açıklamasından özel hayatına her şeyi konuştuk.
#Mehmet Aslantuğ