Recep Sarı, kariyeri ve hayatı ile merak edilen isimler arasında yer alıyor. Tiyatro oyunculuğu ile kariyerine başlayan ve ardından Devlet Tiyatrosunda görev almaya başlayan Recep Sarı, senaryo yazarlığı da yapmaktaydı. Recep Sarı, bir dönem film ve dizilerde de rol almıştır. İşte, Recep Sarı kimdir, nereli sorusunun cevabı ve filmleri, dizileri hakkında detaylı bilgiler
#Recep SarıKulüp kariyerinde çıktığı 470 maçta 58 gol ve 70 asistlik bir performans sergileyen Çek futbolcu Tomas Rosicky’nin futbol hayatı S Sport’ta ekranlara geldi. Sparta Prag, Borussia Dortmund ve Arsenal formalarını terleten Çek futbol adamı, sakatlıklarının kariyerini büyük ölçüde etkilediğini söyledi. Alman bir gazetecinin kendisine Küçük Mozart lakabını taktığını ifade eden Rosicky, yaşadığı sakatlıklardan dolayı hiçbir zaman yeteneğinin sınırını bilemediğine vurgu yaptı.
#Htvsporİngiltere'nin Surrey şehrinde yaşayan Alma Deutscher yedi yaşında olmasına rağmen kusursuz bir biçimde piyano ve keman çalabiliyor. Dahası Alma'nın kendisinin bestelediği bir operası da var. Kendi YouTube kanalı üzerinden yeteneklerini tüm dünyaya duyuran minik dahi şimdiden Wolfgang Amadeus Mozart'la kıyaslanıyor. Babası Guy Deutscher, minik kızın iki yaşından itibaren duyduğu notaları ayırt edebildiğini söyledi. Alma'ya ilk kemanı da üçüncü yaş gününde hediye edildi. Alma bir yıl içinde Handel'den Schubert'e Haydn'dan Mozart'a dev bestecilerin eserlerini eksiksiz çalmayı başararak yeteneğini ispatladı.
#HtvmagazinZeki Alasya’nın kızı Zeynep Alasya (35) yıllardır müzikle uğraşıyor. Bir albümü var ve yakında yeni bir single çıkaracak. Eşi Alpay Göltekin de (40) şimdiye kadar yüzlerce reklam ve dizi müziğine imza attı. Şu sıra ‘Osmanlı Kıyam’ dizisinin müziklerini yapıyor. Çocukları Ali ise 5 buçuk yaşında ve şimdiden ilk bestesini yaptı bile.
Cemal Reşit Rey yeni konser sezonunu açtı. 2024-2025 sezonuna girerken de ilk kez bir kadın orkestra şefini, daimi şef olarak seçti. 1994 doğumlu şef Nil Venditti “Bu orkestranın İstanbullular için gerekli hale gelmesini, CRR’yi insanların kalpten sevmesini istiyorum. Klasik müziğe bakış artık sıcak olacak” diyor.
#Uygar TaylanBu hafta Gülşen, Ankara ODTÜ MD Vişnelik Çim Amfi’de; Hande Yener, İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası’nda sevenleriyle buluşacak. Film müziklerinin Oscarlı bestecisi Gustavo Santaolalla, Zorlu PSM’de konser verecek. Sahne şovlarıyla dikkat çeken Amerikalı DJ Anyma Ataköy Marina Arena’da.
#Uygar TaylanDarmstadt Devlet Orkestrası’nın usta kemancılarından Emre Tamer, Türkiye’de başlayan Barok müzik sevgisini Almanya’da da sürdürüyor. Yüzlerce yıldır kütüphanelerin tozlu raflarında unutulan eserleri adeta bir ‘arkeolog’ gibi ortaya çıkarıyor ve 20 yıl önce kurduğu ‘Darmstadt Barok Solistleri’ grubuyla birlikte müzik dünyasına kazandırıyor.
#ALMANYADevlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün bu yıl yedincisini düzenlediği Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali rekor seyirci sayısı ile sonlandı. Efes Antik Tiyatro’nun tarihi atmosferinde sahnelenen yedi eseri yaklaşık 20 bin 500 kişi izledi. Bu rakam Festivalin tarihi rekoru oldu.
#EfesBir süre önce basın mensuplarının “Sizi sahnelerde göremiyoruz” sözlerine şöyle yanıt vermişti: “Kişiye özel, herhangi bir lüks mekândan 3-5 milyon da teklif gelse kabul etmem. Ortadirek bir ailenin çocuğuydum. Konserlerime cebine 20 lira koyan biri gelip beni dinleyip eğlenmeli ve evine dönebilmeli.” Türk halk müziğinin usta ismi Fatih Kısaparmak ile buluştuk; bu sözleri üzerinden hem hayat hikâyesini dinledik hem güncel konulara eğildik.
#Fatih KısaparmakO Sabancı ailesinin yeni kuşağından. Ama siz soyadına aldanmayın, “Herkesin hayatında mücadele ettiği farklı farklı sorunlar var, bunlar maddi olmak zorunda değil” diyor. Teoman’ın ‘Duş’ şarkısını yeniden düzenleyen Faruk Sabancı ile buluşuyoruz. Müziğe başlama hikâyesini, neden ailesinden uzakta okuduğunu, hayatındaki eksikleri, gastronomi tutkusunu, aşkı ve geçmişte yaşadığı obezite sorununu konuşuyoruz; “Ben çok mutlu bir şişmandım, hiçbir zaman ‘Vah vah, ben neden böyleyim’ diye hayıflanan biri olmadım.”
#Faruk SabancıMüziğe kendini adamış biri Evrim Demirel. Sevmek, işinin hakkını vermek işte budur! 2022 Avrupa Bestecilik Ödülü’ne layık görülen, ‘makamsız’ kavramı ile müzik literatürüne geçen sanatçı, şu an İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Caz Ana Sanat Dalı Başkanlığı yapıyor. Sayısız eserleriyle saygın müzik çevresi tarafından çok iyi bilinen Demirel’in Anadolu Türk ezgileri ile cazı bir araya getirdiği ‘Makamsız’ ve en son çıkardığı ‘Kadim’ adlı albümlerinden sonra 7 Mart’ta Yunanlı klarnet ustası Vasilis Saleas ile müzik severlerle bir araya gelecek.
#YüzdeyüzMüziğe kendini adamış biri Evrim Demirel. Sevmek, işinin hakkını vermek işte budur! 2022 Avrupa Bestecilik Ödülü’ne layık görülen, ‘makamsız’ kavramı ile müzik literatürüne geçen sanatçı, şu an İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Caz Ana Sanat Dalı Başkanlığı yapıyor. Sayısız eserleriyle saygın müzik çevresi tarafından çok iyi bilinen Demirel’in Anadolu Türk ezgileri ile cazı bir araya getirdiği ‘Makamsız’ ve en son çıkardığı ‘Kadim’ adlı albümlerinden sonra 7 Mart’ta Yunanlı klarnet ustası Vasilis Saleas ile müzik severlerle bir araya gelecek.
#1İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), dün akşam Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) 'Mezopotamya'dan Ege'ye' konserini sanatseverlerle buluşturdu. Gecede, Mezopotamya'dan başlayıp günümüz Türkiye topraklarına kadar uzanan hikayeler İlber Ortaylı tarafından anlatıldı.
#İDOBİstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO), geçen ay Türk klasik müzik camiası için çok kıymetli bir sanatçının son eserinin dünya prömiyerine yer verdi: 43 yıl boyunca İDSO’da çalan, 1986’da orkestranın müdürlüğünü de üstlenen, müzisyen, viyolonselist, besteci ve akademisyen Necati Giray… 90. yaş gününü kutlayan Necati Giray ile Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) buluştuk. Hem kendi hikâyesini dinledik hem de müzik tarihimizde yolculuk yaptık… Giray, Türk müziğinin evrenselleşmesi için yaptığı ‘nota devrimi’ni de anlattı.
#Necati Giray