Kronik Yorgunluk haberleri sayfasında Kronik Yorgunluk hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1806 Kronik Yorgunluk haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yıllardır psikolojik denilen kronik yorgunluğun hastalık olduğu ortaya çıktı. ABD’de Connecticut Üniversitesi Sağlık Merkezi ve Jackson Laboratuvarı’nda görev yapan Türk bilim insanı Prof. Dr. Derya Unutmaz, kronik yorgunluğa bağırsak bakterilerinin neden olduğunu belirledi.
#Prof. Dr. Derya UnutmazSalgın hastalıklarla başlayan 'sürekli alarm durumunda olma hali' sosyal endişeyle birleşince ortaya kronikleşen bir yorgunluk hali çıktı. Bu ruh halinden kurtulmak için uyusak olmuyor, dinlenmeye çalışsak yeterli gelmiyor. Peki, giderek yaygınlaşan bu yorgunlukla nasıl başa çıkacağız? Üzerine çeşitli araştırmalar yapılan bu konuyu uzmanlara sorduk...
#Kronik YorgunlukBedenimizi kışa hazırladığımız sonbahar, yorgunluk ve halsizlik gibi rahatsızlıklarla sıklıkla karşılaşılan bir mevsim. Sonbahar aylarındaki kronik yorgunluğun depresyona dönüşmemesi için kullanabilecek en önemli savunma silahının sağlıklı beslenme olduğunu söyleyen Diyetisyen M. Berrin Ak, bu dönemde tüketilmesi gereken besinlere dikkat çekti.
#BeslenmeZaman zaman hepimizin kendimizi yorgun hissetmemiz normaldir. Ancak bazı kişilerde yorgunluk kronik hale gelir ve bulantı, kusma, halsizlik, psikolojik sorunlar ya da sık sık hasta olma eğilimi gibi sonuçları da beraberinde getirir. Tıpta bu durumun ‘kronik yorgunluk sendromu’ olarak isimlendirildiğini belirten Dr. Sinan Akkurt, böyle hallerde yorgunlukla mücadele etmek için dinlenmekten daha fazlasını yapmanın, mutlaka bir hekime danışmanın uygun olacağının altını çizdi.
#Kronik YorgunlukKronik yorgunluk, son dönemlerin en yaygın hastalıklarından biri. Saatlerce dinlenmiş olmak, hiçbir şey yapmazken bile sürekli aynı duyguyu hissetmek üstelik aylarca… Kimileri için çok tanıdık olan bu durum bazıları için tembellik olarak yorumlansa da bu tablo kronik yorgunluk sendromundan başkası değildir. İç hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Çelik, modern çağın yeni hastalığı kronik yorgunluk sendromunu anlattı. İşte kronik yorgunluğun belirtileri ve tedavisi...
#Kronik Yorgunluk6 aydan uzun süren şiddetli yorgunluk hissi, kas ağrıları, aşırı uzamış bitkinlik ve hastalık, hafıza ve konsantrasyonda bozulma gibi şikayetleriniz varsa siz de kronik yorgunluk sendromuna sahip olabilirsiniz. Geçen hafta intihar eden Gaziantepsporlu Çek milli futbolcu Frantisek Rajtoral’nin kronik yorgunluk sendromundan muzdarip olduğunun öğrenilmesinden sonra gözler yine kronik yorgunluk sendromuna çevrildi. Sendrom, başta çalışanlar olmak üzere pek çok kişiyi etkiliyor. Kronik yorgunluk yaşayan 5 kişiden 4’ü ise kadın. En çok etkilenen meslek grupları bankacılık, borsa, muhasebe çalışanları. DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü’nden uzman klinik psikolog Zeynep Zat sorularımıza cevap verdi.
#Kronik Yorgunluk51 yaşındaki komedyen Miranda Hart, 30 yıl boyunca birçok sağlık sorunu yaşadı ve yatağa bağlı kalmasına neden olan gizemli bir hastalıktan mustaripti. Hastalığı, şiddetli bir grip nöbeti olarak kendini göstermişti ve1980'ler olduğu için tedavi edilmemişti. Bu, bağışıklık sistemini altüst etti ve bir dizi hastalık semptomuna neden oldu. Gençken başlayan semptomları için doktorlar diğer şeylerin yanı sıra agorafobi olduğu söylendi. Yıllarca hastalığın nadir olmayan bir komplikasyonu olarak kronik yorgunluk sendromla mücadele etti.
#Lyme HastalığıHafıza kaybı, yorgunluk ve vücut ağrısı… Yıllarca bu semptomlarla yaşadı. 51 yaşında komedyen Miranda Hart'a tam 30 yıl sonra teşhis konuldu ve nihayet Lyme hastası olduğu anlaşıldı. Peki bunca yıl nasıl hastalığının ne olduğu anlaşılamadı?
#LymeÇözümsüz görünen birçok hastalığın temelinde iyot eksikliğinin yattığını söyleyen ortomoleküler tıp danışmanı Dr. Hasan Hüsnü Eren’le ‘İyot Giren Eve Doktor Girmez’ isimli yeni kitabını ve bu konudaki doğru bildiğimiz yanlışları konuştuk.
#Gizem CoşkunardaHayatımızı kolaylaştırıyor ama yanlış kullanımı ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor. Evet mutfaklarımızdaki teflon tavalarımız 'teflon gribi' olarak bilinen ‘polimer duman ateşi’ hastalığına neden oluyor. Ani olarak titreme, yüksek ateş, baş ağrısı, kas ve eklem ağrısı, öksürük veve grip benzeri semptomlarla kendini gösteren bu hastalık ile ilgili tüm detayları uzmanına sorduk...
#TeflonHepimizin mutfağında bulunan yapışmaz tava ve tencereler hayatımızı kolaylaştırsa da yanlış kullanımı ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor. Bunlardan biri de 'teflon gribi' olarak bilinen ‘polimer duman ateşi’...Teflon tava ve tencerelerin fazla ısıtılmasıyla ortaya çıkan dumanın solunmasından 4-8 saat sonra ani olarak titreme, yüksek ateş, baş ağrısı, kas ve eklem ağrısı, öksürük veve grip benzeri semptomlarla kendini gösteren bu hastalık ve korunma yolları ile ilgili tüm detaylar haberimizde...
#Teflon TavaSabahın ilk saatlerinde kahve içerek güne başlamak, ağzınızdan değil burnunuzdan nefes almayı unutmak… Birbirinden tamamen alakasız ve masum görünebilir sağlığımız üzerinde büyük etkileri var.Günlük sağlık ve kilo verme tavsiyeleriyle sosyal medyada geniş bir takipçi kitlesine ulaşan Fizyoterapist Chris Boettcher, son araştırmalara dayanarak kilo aldıran, uykuyu bozan ve kişiyi daha az enerjik hale getiren 10 şaşırtıcı alışkanlığı ortaya koydu.
#SağlıkJennifer Mann, sağlıklı bir yoga eğitmeni ve üniversite öğrencisiydi. Çok çalışıyordu ama hayatından memnundu. Ancak gizemli bir hastalık Mann'ı yatağından çıkıp banyoya bile gidemeyecek kadar güçsüz hale getirdi. Ağrıları nedeniyle yerinden kıpırdayamıyordu bile... Mann, bu hastalığın hayatını nasıl değiştirdiğini ve sağlığına yeniden nasıl kavuştuğunu anlattı.
#Jennifer MannD vitamini değerlerinizi düzenli olarak kontrol ettiriyor musunuz? Eğer bu önemli moleküle hak ettiği değeri vermiyorsanız, çok ciddi hastalıklara yakalanma riskiyle karşı karşıya olduğunuzu bilmelisiniz. Çünkü D vitamini eksikliği, başta kanser olmak üzere kemik erimesi, diyabet, kalp rahatsızlıkları, romatizma, kronik yorgunluk ve depresyon gibi daha birçok hastalığın oluşmasının ana nedenleri arasında.
#D VitaminiMassachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) ve Helsinki Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, belirtileri çok sayıda hastalıkla karıştırılan ‘büyük taklitçi’ ve 'sessiz katil' olarak adlandırılan Lyme hastalığına karşı mücadelede çığır açabilecek bir keşifte bulundu. İnsan terinde yaygın olarak bulunan bir protein, hastalıktan sorumlu bakterileri engelleme yeteneğini göstererek umut ışığı sundu. Peki bu protein tam olarak nedir? Nasıl bir fayda sağlayabilir?
#SağlıkOmurgaya yönelik elle yapılan kayropraktik yönteminin, çoğu kişi tarafından “kütletme tedavisi” olarak bilinmesinin yanlış olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Levent Tekin, bu tedavinin mutlaka uzmanlarca yapılması gerektiğini söyledi ve önemli uyarılarda bulundu...
#KayropraktikHenüz 29 yaşındaydı... Evleneli 1,5 yıl olmuştu... Sağlıklı, mutlu bir insanken bir anda ağrıları nedeniyle yatağından çıkamaz hale geldi. Genç kadının hayatını yaşanmaz hale getiren gizemli hastalığın ne olduğunu uzmanlar bile çözemiyordu. Belirtilerinin psikolojik olduğunu düşünen doktorlar dahi vardı. Peki neydi bu hastalık?
#Kronik Yorgunluk SendromuSürekli olarak artan yorgunluk şikayetleri, bir hastalığın habercisi olabilir: Kronik yorgunluk sendromu! Bazı kişilerde gündelik hayatı olumsuz etkileyecek kadar şiddetli seyreden bu hastalık ABD ve Avrupa’ya kıyasla ülkemizde daha fazla görülüyor. Peki kronik yorgunluk sendromu en çok kimleri etkiliyor? Hangi belirtilerle kendini gösteriyor? Nasıl önlemler almak gerekiyor? Tüm bu sorulara uzmanlarla cevap aradık.
#Sağlık"Sağlığım pek iyi değildi. Bağışıklık sistemim zayıf ve stres bunu daha da kötüleştiriyor. Vücudum olan biten her şeyle başa çıkamıyordu. Kendimde değildim, felç edici panik ataklar geçiriyordum, gerçekten kötü bir baş dönmesi yaşıyordum ve sürekli yorgundum.”
#Hannah SpearrittÖstrojen, kadınlar için çok önemli bir hormondur. Kısaca kadınlık hormonu denilebilir. Hem sağlık hem de hastalık sebebi olabilen bu hormon, vücuttaki birçok sistemi etkiliyor. Östrojen hormonunun ne olduğunu ve ne işe yaradığını öğrenip, vücudunuzdaki değişimleri daha iyi yorumlayabilirsiniz. İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar...
#Östrojen Hormonu NedirDeğerli Hürriyet okurları... Bu haftaki konumuz, birçoğunuzun belki sadece duyduğu ve üzerine çok bilgi sahibi olmadığı bir şifa yöntemi olan “tamamlayıcı tıp...” Ve konuğumuz ise şahsen de tanıdığım, uzmanlık alanındaki başarılarını yakından takip ettiğim Beyin ve Sinir Cerrahı Op. Dr. Oktay Melih İzdeş...
#Ankara“Babam onun sayesinde hayatta, ben de onun sayesinde yaşıyorum.” Bu sözler böbrek yetmezliği sebebiyle ölümün kıyısından dönen Molly Jones’a ait. Bir aileden iki kişinin hayatını kurtaran bir ‘süper kahraman’ın hikâyesine hazır mısınız?
#Böbrek Nakli“Babam onun sayesinde hayatta, ben de onun sayesinde yaşıyorum.” Bu sözler böbrek yetmezliği sebebiyle ölümün kıyısından dönen Molly Jones’a ait. Bir aileden iki kişinin hayatını kurtaran bir ‘süper kahraman’ın hikâyesine hazır mısınız?
#Böbrek Nakli