Yemekteyiz Kadir, programın final günü yarışmacısı. Hafta boyunca sunumlarını gerçekleştiren Zuhal Topal'la Yemekteyiz yarışmacıları, en yüksek puanı alarak 75 bin TL'yi kazanmayı hedefliyor. 5 günün sonunda en yüksek puanı alan isim ödülün de sahibi olacak. Peki Yemekteyiz Kadir kimdir? Zuhal Topal'la Yemekteyiz Kadir Kiraz kaç yaşında, nereli? İşte ayrıntılar...
#Yemekteyiz KadirKahvaltılarda herkesin favori yiyeceği farklıdır ama sıcacık tavadan düşmüş bir krepe ya da pankeke de kimse hayır diyemez. Sizin için özellikle hafta sonu kahvaltılarına renk katacak çocukların çok seveceği nefis krep ve pankek tarifleri derledik.
#Krep TarifleriOkullar pazartesi günü açılıyor. Çocuklarımız için gün boyu tok tutan, sağlıklı, enerji veren gıdalarla dolu bir beslenme çantası hazırlamak önceliğimiz. Yazarımız, diyetisyen Berrin Yiğit beyni doğru gıdalarla beslediğimizde gücünü katbekat arttırabileceğimizi söylüyor. Bunun için işe yumurta, peynir, bol yeşillik, avokado, zeytin, ceviz ve tam tahıllı ekmekten başlamak gerekiyor. Çiğ kuruyemişler, kırmızı-mor meyveler ve bitter çikolata da konsantrasyonu arttıran besinler arasında…
#Beslenme ÇantasıMasterChef beşamel soslu tavuk krep günün aranan tarifleri arasında yerini aldı. Kafelerde sıklıkla görmeye alışık olduğumuz beşamel soslu tavuk krep tarifi evde de kolayca denenebilir lezzetlerden biri. İşte, beşamel soslu tavuk krep nasıl yapılır merak edenlere, tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...
#Masterchef Beşamel Soslu Tavuk KrepTüketilen her besinin birbirinden önemli yararı bulunmaktadır. Yiyeceklerin kalori miktarı yüksek ise kilo aldırması kaçınılmaz. Krep de sevilerek tüketilen besinler arasında yer almaktadır. Krep kilo aldırır mı? Diyette yulaflı krep yemek kilo yapar mı tüm detayları ile derledik.
#Sağlıklı YaşamŞef Ali Geyik yeni çıkardığı ‘Geçmişe Övgü’ kitabında okurlarını kadim Mezopotamya’nın kuzeyinde bir lezzet turuna davet ediyor. Bu hafta biz de kitapla birlikte yola düşelim ve keledoştan zuzağa bölge sofralarını şenlendiren üstelik ta Evliya Çelebi’nin ‘Seyahatname’sinde bile geçip, günümüzde hâlâ pişirilip yenen yemekleri tanıyalım.
#HürriyetBizler vejetaryen beslenmenin çok zor bir kavram olduğuna inanıyoruz fakat Türk mutfağı aslında bunun için biçilmiş bir kaftan. Sadece yöremizde yetişen besinlerden tükettiğinizde bile bu beslenme stiline kolayca ayak uydurabilirsiniz.
#Yıldız Öz SamahaKahvaltılarda son dönemin favorisi, krepler ve pancake’ler. Zaman zaman bu iki kelime birbirinin yerine kullanılıyor olsa da pancake’le krep arasında küçük farklılıklar var. Sizin için pancake krep farkını tarifleri ve incelikleriyle birlikte araştırdık. İşte pancake ve krepin yapılışı ve püf noktaları…
#Krep Nasıl YapılırAmsterdam’da yılbaşı mutluğunu yaşamak için her şey hazır; hem de hepsi en orijinal ve antik reçeteleriyle hazırlanmış... İlk tarifleri Germen haklarına kadar dayanan ve ‘romantik duygularla’ süslenmiş lezzetli kurabiyeler ve çörekler, karanlığa izin vermeyen, umutları ve dilekleri canlı tutan rengârenk ışıklar, isteyenleri bir anda Amsterdam’ın asırlar öncesine ait gündelik hayatına götüren ilginç kadrajlı tablolar... Bu ay Amsterdam, herkesi mutlu eden, adeta fantastik, başka bir dünyanın kurgusuna dönüşüyor! İşte Amsterdam’da sizi bekleyenler...
#AmsterdamEkmek israfını önlemeye yönelik olarak, bayat ekmekleri birbirinden lezzetli tatlı ve yemeklere dönüştürmek için çok sayıda tarif bulunuyor. Zengin fakir tüm sofraların vazgeçilmezi ve genellikle ne olur olmaz endişesiyle fazladan satın alınan, sonra tüketilemediğinden bir kısmı çöpe atılan ekmeğin israfını önlemek için başlatılan kampanya, yoğun ilgiyle ülke genelinde devam ediyor.
Annenize minimalist bir Çiğdem Simavi sofrası hazırlamak ister miydiniz? Yoksa daha pratik Begüm Şen masasını mı tercih ederdiniz? Türkiye’de kendi tarzlarıyla yer etmiş altı isim, ‘Hayat Dolu Sofralar’ kitabı için altı farklı konseptte sofra kurdu. Kitabın yazarı Tülin Doğruer de uygun yemek tariflerini verdi.
Güzel kestane kavurmak, her tanesi patlamış mısır yapmak, bir de kavurganın keyfine varmak isteyenlere bu yazı. TV karşısında meyve yemeyi sevenleri de unutmadık. Az konuşmak, evdeki koltukta mayışmak, arada da bu anı paylaştıklarımıza bir güzellik yapmak istersek diye...
Hısım akraba, eş dost ve kayınvalide için yeni evli çiftten daha merak uyandırıcı bir şey yoktur. Çiçeği burnunda çiftler daha cicim ayları bitmeden habire misafir ağırlar. Kendisi de bir bakıma yeni evli sayılan Elif Edes Tapan, halden anlayan bir yemek kitabı hazırladı: Yeni Evliler İçin Misafir Sofraları. Kitapta kayınvalideden patrona, arkadaştan yatılı misafire kadar tam 10 durum için düzenlenmiş mönü ve tarifler bulunuyor.
Profesyonel turist rehberi karı-koca Hale Ateş ile Uğur Aşgel, İstanbul’un Cihangir semtinde ocak ayında açtıkları DuBle adlı büfede, meraklılarını Fransız krebi, Brüksel waffle’ı ve İtalyan dondurmasıyla buluşturuyor. 20 yıldır Fransızca-İspanyolca dillerinde rehberlik yapan Hale Ateş Aşgel, geçen yıl Fransa’da Ecole Maitre de Treblec’de krepçilik sertifikası aldı. Ardından Brüksel’e gitti, Vincent Cassel’den waffle yapmayı öğrendi. Bu iki lezzete yakıştığını düşündüğü İtalyan dondurmasını da katarak öğrendiklerini müşterine sunuyor.