GeriMutfak Tüyoları MasterChef beşamel soslu tavuk krep nasıl yapılır? Beşamel soslu tavuk krep tarifi ve malzemeleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

MasterChef beşamel soslu tavuk krep nasıl yapılır? Beşamel soslu tavuk krep tarifi ve malzemeleri

MasterChef beşamel soslu tavuk krep nasıl yapılır? Beşamel soslu tavuk krep tarifi ve malzemeleri

MasterChef beşamel soslu tavuk krep günün aranan tarifleri arasında yerini aldı. Kafelerde sıklıkla görmeye alışık olduğumuz beşamel soslu tavuk krep tarifi evde de kolayca denenebilir lezzetlerden biri. İşte, beşamel soslu tavuk krep nasıl yapılır merak edenlere, tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...

Sevilen kafe yemeklerinden beşamel soslu tavuk krep damak zevkimize uyan uluslararası mutfak yemeklerinden biridir. Yapımı biraz uzun sürse de beşamel soslu tavuk krep evde hazırlayabileceğiniz tarifler arasında yer alıyor. İşte beşamel soslu tavuk krep tarifi detayları...

BEŞAMEL SOSLU TAVUK KREP MALZEMELERİ

Krep için;

3 adet yumurta

1, 5 su bardağı süt

1 çay bardağı su

1 çay kaşığı tuz (tepeli olmasın)

2 su bardağı un

İç harcı için;

1 adet tüm tavuk göğsü

2 yemek kaşığı bardağı sıvı yağ

3 adet kırmızı kapya biber

3 adet yeşil biber

Yarım çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Yeterince tuz

Üzeri için;

Rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel sos için;

3 su bardağı süt

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tereyağ

Yarım çay kaşığı tuz

BEŞAMEL SOSLU TAVUK KREP NASIL YAPILIR?

Krep malzemelerini derin bir kasede karıştırın ve akışkan bir kıvam elde edin.

Tavaya az miktarda yağ sürüp bir kepçe hamurdan alıp tavaya dökün.

Krepleri arkalı önlü çevirerek orta ateşte pişirin ve üzerini örterek tavağa alın.

İç harcı için; tavuk göğsünü küçük küçük küp şeklinde doğrayın. Tavaya yağı alın ve yüksek ateşte tavukları soteleyin. Ardından salçayı, julien doğranmış biberleri, tuz ve baharatları ekleyip hafif kavurun.

Diğer yandan beşamel sosunu pişirelim. Bunun için; un ve tereyağını kavurun. Sütü ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Ardından altını kapatıp tavukları beşamel sosa fazla yağını tavada bırakarak ilave edin.

Kreplerden bir tanesini düz bir tabağa alın, içine tavuk malzemesinden biraz koyun ve iki tarafını kapatıp rulo biçimde sararak  tepsiye dizin. İç malzemesi bitene kadar bütün krepleri bu şekilde sarın.

Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında peynirler kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun...

False