Sütü, eti ve yünü için yetiştirilebilen koyunların burun kısımları çıplaktır ve nemlidir. Vücutları ise kalın tüyler ile kaplı olmaktadır. Sizin için koyunun ne demek olduğunu, koyun türlerinin neler olduğunu ve koyunların özelliklerini derledik.
Enerjiye olan talep gün geçtikçe yükselirken doğal kaynaklar üzerindeki baskı da giderek artıyor. Kaynaklar hızla tükeniyor, çevre kirleniyor, iklim değişiyor, enerji faturaları da kabarıyor. Daha temiz, daha yaşanabilir yarınlar için de öncelikli konu enerji tasarrufu. Zira israf edilen her enerji sürdürülebilir bir dünya hedefinden bizi daha da uzaklaştırıyor. Peki tasarruf bilincine sahip bir birey olarak ne gibi alışkanlıklara sahip olmalıyız? Daha temiz ve güvenli yarınlar için günlük hayatımızda nelere dikkat etmeliyiz? İşte madde madde tasarruf önerileri...
#TelevizyonTürk mutfağına 18’inci yüzyıl sonrası giren fasulye, hem yetiştirdiğimiz İspir, Çandır ve Kelkit gibi çeşitleri hem de lezzetiyle hızla arayı kapatmış ve milli lezzetlerimiz arasına girmeyi başarmış. Atatürk’ün en sevdiği yemek olarak da bilinen kuru fasulyenin esnaf lokantalarındaki geleneksel halinin yeri ayrı ve onun da çoğu yemeğimizde olduğu gibi kendine has bir seremonisi var: Pilav, cacık, soğan, turşu... Tabii artık kuru fasulyenin de yeniden yorumlanmış lezzetli hallerini bulmak mümkün. Misal soğan turşusuyla sunulan, kebaplık kuzu kaburgadan pastırmayla pişeni gibi...
#KurufasulyeSonbaharın son günleri geldi çattı. Doğa sarıdan kızıla dönüşürken bir bitiş değildir yaşanan; etrafı bolluk bereket kaplar. Deniz de toprak da cömert olur. Turist kalabalıklarının çekildiği, evlinin evine köylünün köyüne döndüğü Ege’yi ve köylerini gerçekten tanımanın şimdi tam zamanı...
#HürriyetCanlılar üçe ayrılır: İnsanlar, hayvanlar ve bitkiler. Çevremizde kedi, köpek, kuş gibi birçok farklı hayvan bulunur. Bu hayvanların her birinin farklı özellikleri vardır. Ağaç ve çiçekler ise çevremizdeki bitkilere örneklerdir. 2. sınıflar için hayvan ve bitkilerin isimlerini özellikleriyle birlikte anlattık.
#2. Sınıf Hayat Bilgisi Hayvanları Sevelim Bitki Yetiştirelim Konu AnlatımıMutfak kültürü araştırmacısı Gökçen Adar, yaklaşık 35 yılını verdiği çalışmalarında yepyeni bir durağa geldi. Sahada insanlarla yüz yüze konuşarak oluşturduğu 4 bine yakın tarif arasından bu başlığa uygun 200’ünü bir araya getirdi ve ‘Anadolu Sosları’nı yazdı. “Bizde sos var mı” diye başladık, gastronominin durumuna kadar uzandık.
#YEMEEkimde tatile çıkacaklara Bodrum’dan başlayıp, Gökova’nın cennet koylarında bitecek bir "Mavi Yolculuk" öneririm. Bu önerimi kuvvetlendirmek için de "Mavi Yolculuğu" başlatan Ezra Erhat’ın şu sözlerini şahit gösteririm: "Mavi gezinin yapılabileceği mevsim hazirandan ekim sonuna kadar uzanır
Nejat Ebcioğlu (74) emekliliğinde bahçe işlerine merak sardı. Editörlük ve çeviri yaptığı için araştırma yapmak ve birikimini kitaba dökmek onun için zor olmadı. Bitkiler konusunda üst üste kitaplar yayınladı. Bu yıl 9 ve 10’uncu kitaplarını çıkaran Ebcioğlu ihmalci, üşengeç bahçeciler için ipuçları, küresel ısınmaya uygun kuraklık bitkileri konusunda tavsiyeler verdi.