Kayseri gıdadan mobilyaya, teknolojiden ağır sanayiye çok sayıda alanda devler liginde bir şehir. Erciyes’le, hemen eteğindeki Kapadokya’yla turizmin de cazibe merkezlerinden... Ancak tüm bunların yanında yeni bir merkez daha olmaya aday. Büyükşehir Belediye Başbakanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Sıradaki hedefimiz Kayseri’yi sağlık turizminin de merkezi yapmak” diyor...
#GazetehaberleriSoğuk baklava, bayramda büyük rağbet görüyor. Pandemi öncesine göre satışlar yüzde 60 oranında arttı. Baklava yufkası ile yapılan soğuk baklava, süt, az şeker, Antep fıstığı ve çikolata içeriyor. Tatlının üstü bitter çikolata parçaları ile kaplanıyor.
#Soğuk BaklavaKonya mutfağının yöresel lezzetlerinden sac arası ve höşmerim tatlıları, sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Şerbetli tatlı sevenlerin favorisi olan sac arası ve Konya usulü höşmerim, pek çok restoranda yemek sonrası tercih edilirken, özellikle kadınların da evlerde en çok yaptığı tatlılar arasında gösteriliyor.
#HöşmerimEskişehir, Türkiye’nin sanayisi ve ulaşım ağı en gelişmiş önemli şehirlerindendir. Dünya’nın da tarihi evleri, mimari dokusu ve bölgede çıkan lületaşı gibi kıymetli madenleri ile ilgisini üzerine toplayan bu güzel şehre ilişkin Eskişehir’de gezilecek yerler, Eskişehir'in ilçeleri ve bölgesi en fazla araştırılan konuların başında geliyor. Tüm detayları ile birlikte Eskişehir hakkında merak edilenleri hazırladık.
#Eskişehir İlçeleriPeynir çeşitlerini özel olarak incelediğim, peynirciliğin ayrıntılarına odaklandığım bu yıl içerisinde benim için en önemli etkinliklerden biri dün (18 Nisan) İstanbul’da başladı. Tarım ve Orman Bakanlığı desteği ve himayesinde, İstanbul Kongre Merkezi’nde başlayan “İstanbul Peynir Festivali” 21 Nisan’a dek sürecek.
#PeynirEtli ekmek diyarı Konya'da, Gaziantepli şef Mustafa Kemal Erhoylu'nun, memleketinin ünlü tatlısı katmeri zenginleştirerek patentini aldığı ‘Antep Bombası’, görselliği ve lezzeti ile hem göze hem de mideye hitap ediyor. Antep fıstığı, kaymağı, balı ve dondurmasıyla damaklarda unutulmayacak bir lezzet bırakan ‘Antep bombası’ tatlıseverlerden yoğun ilgi görüyor.
#KONYAÜlkemizde mesela gerçek suböreği kayboluyorsa bunun bir nedeni de belki içe kapalılık. Ama bu durumdan çıkış noktası da tamamen ‘dışa kapalılık’ değil, şeflerimizin dolaşımı, farklı ürün ve teknikleri öğrenmeleri. Ondan sonra iyi bildikleri yemekleri, belki daha geniş bir açıdan bakıp daha iyi pişirirler.
#GURMEMalum Ramazan ayı beslenme alışkanlıklarının ve düzenin değiştiği dönem. Öğün sayısı ikiye düşüyor. Uzun süren açlığın arkasından oruç açılınca, enerjisi daha yüksek yiyecekler yeniyor. Uzmanlar ise iftar ve sahur arasına iki öğün daha eklenmesini öneriyor.
#RamazanAnneler Günü söz konusu olduğunda en iddialı programlar otellerden gelir. Şehir merkezinde olanlar pazar sabahı için uzun kahvaltı mönüleri hazırlar, Spa’larında indirim olanakları sunar. Bu sene Sapanca-Yalova civarındaki SPA oteller atağa kalkmış görünüyor. Antalya’da da her şey hazır, oteller anneleri bekliyor.
Saray Pastaneleri’nin sahibi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’la Ortaköy’deki Feriye Lokantası’nda buluştuk. Sabah yediği bir elmayla akşam yemeğine kadar idare ediyormuş, buluşmamız bahane oldu, o sayede öğle yemeği yedi.
Ekonomik kriz nedeniyle yüzde 30 küçülen baklava pazarında son 2 haftada canlanma görüldü. İTO Meclis Üyesi, Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği Başkanı Mehmet Yıldırım, “Ramazanda baklava satışları diğer aylara göre 5-6 kat daha fazla oluyor. Sektörümüz ramazanda nefes alacak” dedi.