Güncelleme Tarihi:
1 - DONDURMAYLA DENEYİN
Meşhur Balkan Tulumba&Dondurma, İstanbul
Alibeyköy’de... Tayyar Zaimoğlu “Bu tatlı kültürümüze Balkanlar’dan geçmiş, göçmenler çok iyi yapıyor. Bu dükkânınki nefis” diyor. Salih S. Sevinç “Kurucusu Üzeyir Tahiroğlu bu işe Makedonya’da başlamış. Tulumbası hafif, mideyi yakmıyor. Dondurmayla da deneyin” diye ekliyor. Ebru Erke de öneriyor. Kilosu 100 lira. (0212) 627 45 41
2- ÜÇ FARKLI ÇEŞİTTE
Cihan Tulumba Baklava, İstanbul
Salih Seçkin Sevinç’e göre bu samimi tatlı dükkânına uğramadan Balat’tan geçmemek gerek. Jale Balcı ise “İlk tattığımda şaşırmıştım, tadı beklentimin oldukça üzerinde” diyor. Kısa, orta ve büyük boy olmak üzere üç çeşit yapıyorlar. Hepsinin kilosu 45 lira. (0212) 521 02 86
3- GÜNLÜK ÜRETİM...
Meşhur Rio 3 Tulumba ve Dondurma, İstanbul
Salih S. Sevinç “Alibeyköy’de. Makedon köklerinden gelen tarif ve tecrübeye sahip. Üretim günlük ve taze. Dışı çıtır çıtır, içi de yumuşacık” diyor. Tayyar Zaimoğlu’na göre bu işi İstanbul’da en iyi yapan yerlerden... Kilosu 125 lira. Ferit Özkaşıkcı’nın da önerisi. (0532) 738 27 22
4- ASIRLIK TATLICI
Öztat Kardeşler, İzmir
Konak, Basmane’de... Ahmet Güzelyağdöken “Asırlık bir tatlıcıdır” diyor. Ebru Erke hem tulumbasını (kilosu 90 lira) hem lokmasını başarılı bulduğunu söylüyor. Her gün taze taze kızarttıkları halka şeklindeki lokma tatlıları da çok meşhur. (0232) 489 37 43
5- GÜLER YÜZLÜ SERVİS
Gaziantep Tulumbacısı Hamit Usta, İstanbul
Ferit Özkaşıkcı, Zeytinburnu’ndaki işletme için “Hem küçük hem de iri boyu var. Altın sarısı renginde kızarmış, lezzeti de yerinde” diyor. Salih Seçkin Sevinç ise hijyenik üretimi ve güler yüzlü servisiyle favorilerinden olduğunu söylüyor. Küçük boyun kilosu 70 lira, iri boyunki 80 lira. (0212) 665 60 27
6- SEMTİN KLASİKLERİNDEN
Sakarya Tatlıcısı, İstanbul
Beyoğlu Balık Pazarı’nın klasiklerinden. Gamze İneceli “Çıtır çıtır tulumbası (kilosu 100 lira) çok başarılı. Cevizli-sütlü kadayıfı ve ev baklavası da seviliyor” diyor. (0212) 249 24 69
7- FRAMBUAZLISI, TARÇINLISI...
Osmanlı Tulumbacısı, Kocaeli
Gölcük’te... Çikolatalı, Antep fıstıklı, frambuazlı ve tarçınlı gibi çeşitlerini yapıyor. Tayyar Zaimoğlu öneriyor. Kilosu 160 lira. Ankara, İstanbul, Bursa, Aydın, Denizli ve Tokat’ta da şubeleri var. (0262) 311 22 99
8- ÇOCUKLUĞUMUZDAKİ LEZZETİ ARATMIYOR
Kanaat Lokantası, İstanbul
Üsküdar’da. Defne Ertan Tüysüzoğlu “90 yıllık geçmişiyle burası geleneksel lezzetlerin mabedi. Tulumba tatlısının dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık, şerbetinin şekeri tam kıvamında. Çocukluğumuzdaki lezzetini aratmaz” diyor. Porsiyonu 72 lira. (0216) 341 54 44
9- KISA DA VAR, UZUN DA...
Şar Pastanesi, Tekirdağ
Trakya’ya özgü lezzetler sunan bir pastane... Defne Ertan Tüysüzoğlu, şerbetini tam kararında çekmiş, damağı yakmayan tulumba tatlılarını öneriyor. Hem kısa hem uzun çeşitleri var, ikisinin de kilosu 120 lira. (0549) 261 59 59
10 - İŞİNİN USTASI
Erpınar Pastanesi, Konya
Sahibi Mustafa Erpınar küçük yaşlardan beri tatlıcılık yapıyor, bu işin ustası. Tayyar Zaimoğlu’na göre tulumba tatlısı (kilosu 80 lira) çok başarılı. Revaniden kuru pastaya farklı tatlıları da seviliyor. (0332) 351 33 39