Kontrast, günümüzde sıklıkla kullanılan kelimelerden bir tanesidir. Anlam kavramı bakımından oldukça önemlidir. Kontrast kelimesinin anlamını öğrenebilir ve günlük hayatta kullanımını sağlayabilirsiniz. Kontrast nedir? Ne işe yarar, kontrast oranı nedir? Tavsiye edilen kontrast ayarı nasıldır? Merak edilen soruların cevaplarını sizler için derledik.
#Kontrast Ne Demek?Kontrast renkler moda programlarında sık sık karşılaştığımız terimlerden biri oldu. Son yılların modası kontrast renklere doğada da bolca rastlanır. Örneğin; kırmızı ve yeşil kontrast renklerdir. Bahçelerde gördüğümüz yeşil yapraklar ve kırmızı renkteki güller, kontrast renkler için basit bir örnektir. Peki, kontrast ne demek, kontrast renkler hangileri?
#Kontrast Ne DemekHurriler, Asurlular, Urartular, Persler, Romalılar, Bizanslılar ve Osmanlılar gibi 33 medeniyetin izlerini taşıyan, dillerin ve dinlerin kadim şehri Diyarbakır... Volkanik Karacadağ’dan fışkıran bazalt kentin zemini olmuş. Camiler, kiliseler ve hanların mimarisine koyu gri renkte, mistik bir etki bırakmış. Girdiğiniz her kapıdan sizi geniş bir avluya çıkaran bu şehir, kültürel zenginliğiyle sanki eski bir masalı kulağınıza fısıldıyor.
#HürriyetTürk mutfağındaki yemekleri sarımsaklı yoğurtsuz, biber salçasız ya da nar ekşisiz düşünebilir misiniz? Alman mutfağı hardalsız, Amerikan mutfağı ketçapsız, Japon mutfağı soya sossuz ve wasabi’siz olabilir mi mesela? Endonezya mutfağının bir numaralı bekçisi de onlarca farklı çeşidiyle sambal sosu…
#SosAnjiyo kelimesi günlük yaşamda sıklıkla kullanılan kelimelerden biridir. Özellikle sağlık alanında büyük önem teşkil eden bir kavram olmaktadır. Bu bakımdan insanlar bu kelimenin TDK'ye göre ne anlama geldiğini merak etmektedir. Anjiyo ne demek, ne anlama gelir? Anjiyo kelimesinin TDK'ye göre anlamı nedir tüm detaylarıyla derledik.
#TDKEbru Ojen yeni romanı ‘Lojman’da etrafımızdaki betonu kırmaya davet ediyor bizi: “Bütün ikili ilişkiler doğal olmaktan uzakta. Bu dengesizlik ve dengesizlikten kaynaklı ruhsal gitgeller bu yüzden. Tahakküm altındaki bedenlerin geldiği nokta bu. Yapılması gereken şey yıkmak. Susadığımız şeye ulaşmak için betonu kırmalıyız.”
#Ebru OjenAntalya’daki 7 Mehmet gibi, uluslararası standartlara göre bile ‘çok iyi’ sayılacak bir lokanta şıppadak ortaya çıkmıyor. Geçen hafta bu başarının gerisinde yatan nedenleri irdeledim. Bu hafta ise yediklerimi farklı kategoriler halinde analiz edeceğim. Her bir kategoride bu lokantanın çok üst düzeye çıkıp ülkemizde çıtayı epey yükselttiğini düşünüyorum.
#HöşmerimMutfağınızın küçük bir alanı varsa hem beyaz eşyaları hem ihtiyaçlarınızı hem yemek masasını sığdırmak ve üstelik tüm bunları sıkış tıkış olmayacak şekilde dizayn etmek oldukça zor bir iş. Ama merak etmeyin çünkü küçük mutfaklar için harika dekorasyon önerilerimiz var...
#MutfakGüneyli. Mersinli. Sıcak. Samimi. Güzel bakıyor. ‘İyi adam’ gözleri var. Mustafa Üstündağ, ‘Kurtlar Vadisi’ndeki ‘Muro’ neredeyse bütün Türkiye’nin tanıdığı bir oyuncuya dönüşüverdi. Şimdi de ‘Merhamet’te ‘Sermet’ olarak harikalar yaratıyor. Şu sıralarda, üç yıl önce evlendiği kendisi gibi oyuncu olan Ecem (Özkaya) Üstündağ’dan bebek beklemenin sevinciyle havalara uçuyor…
Lale mevsimini festivallerle kutlayan İstanbul, kentin özgün ağacı erguvanların çiçeklenmesini ihmal eder nedense. Oysa Bizans’ta, Osmanlı’da baştacı edilmiştir bu güzellik. İstanbul âşığı yazar Süheyl Ünver 1960’larda “Mayısa erguvan, Boğaziçi’ne Erguvan Boğazı diyelim” çağrısı yapmıştı. Madem duyan olmadı, biz de kendi şölenimizi düzenleyelim...
Televizyon programları, diziler, dergiler, davetler... Hepsine baktığınızda aynı soru aklınıza geliyor: “Bu kadınların neden hepsi sarışın?” Kadınlarımız renk açıcıların icat olduğu güne şükrediyor adeta. Meseleyi dört koldan mercek altına aldık. İşte uzmanların ışığında Türk kadınının sarışınlık yolculuğu.