İnsanların kanında olan hücreler tarafından doğal bir şekilde üretilen mumsu bir yapıya kolesterol denilmektedir. Lipid bir yağ türüdür. İnsan vücudunun sağlıklı olabilmesi için belli miktar kolesterole ihtiyacı vardır. Peki ya kolesterole iyi gelen besinler nelerdir? Kolesterole iyi gelen sebzeler, meyveler, balıklar ve kuruyemişler listesi nedir ayrıntıları ile derledik.
#KolesterolKolesterol toplumumuzda en sık görülen rahatsızlıklardan bir tanesidir. Kolesterol rahatsızlığı olan kişiler bu rahatsızlığa nelerin iyi geldiğini merak etmektedirler. Kolesterole iyi gelen besinler ve doğal tedavi seçenekleri vardır. Kolesterol teşhisi konulan kişiler kolesterole dair araştırma yapmaktadırlar. Peki kolesterole ne iyi gelir? Kolesterol nasıl geçer? Kolesterolün nedenleri nelerdir? Kolesterol nasıl tedavi edilir? İşte kolesterol ile ilgili tüm detaylar.
#Kolesterole Ne İyi Gelir Ve Nasıl Geçer?Kolesterolün vücudun tüm işlevlerini yerine getirebilmesi için kanda belli miktarda bulunması gereklidir. Pek çok kişi belli bir yaştan sonra kolesterol problemiyle karşı karşı karşıya kalabiliyor. Peki kolesterol neden olur, belirtileri nelerdir? İşte kolesterolü düşüren besinler...
#KolesterolBitki özlerinin faydaları genellikle hazırlanan özel karışımlarla elde edilir ve karaciğer yağlanmasına karşı etkili bir çözüm olabilir. Karaciğer yağlanmasına iyi gelen bitki çayları ve karaciğer yağlanmasını engelleyen bitki çaylarının tarifleri neler? İşte tüm detayları sizin için derledik.
#Karaciğer YağlanmasıBaharatların tümü, aroma veren yumru köklerin, meyvelerin, tohumların, ağaç kabuklarının çoğunlukla kurutulmuş halidir. Baharatlar yiyeceklerde koruyucu özellik oluşturur ve bozulmadan dolayı oluşan kokuları bastırır. Tane olanlar ise kullanmadan önce öğütülmelidir. Bu yazımızda ise sizlere baharatların özellikleri, faydaları ve kullanım alanlarından bahsedeceğim.
#BaharatlarYulafın pek çok faydası bulunmaktadır. Özellikle tok tutucu özelliği ile bilinen yulaf mutlaka tüketilmesi gereken bir besindir. Yulaf tüketmek isteyenler yulafın neyden yapıldığını merak etmektedirler. Yulaf oldukça faydalı olan bir besindir. Son günlerde yulaf ile ilgili araştırmalar da artmıştır. Peki, yulaf nedir? Yulaf neyden yapılmaktadır? Yulaf faydaları nelerdir? Yulaf nasıl yenir? İşte yulaf besini ile ilgili tüm detaylar.
#Yulaf Nedirİlerleyen yaşlarda pek çok kişinin karşılaştığı rahatsızlıklardan biri de kolesteroldür. Kolesterol düzeyinin yüksek olması, kalp krizi ve inme için önemli bir risk faktörüdür. Korunmak ve riski en aza indirmek için ise beslenmeye çok dikkat edilmelidir. Peki kolesterolden korunmak için nasıl beslenilmelidir? Kolesterol düşmanı besinler nelerdir? Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım ile Diyetisyen Deniz Zünbülcan açıkladı.
#KolesterolBelli bir yaştan sonra pek çok kişinin karşılaştığı rahatsızlıklardan biri de kolesterol. Peki hangi besinler yüksek kolesterole neden olur? Kolesterol düşürücü besinler nelerdir? Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, konuyla ilgili önemli bilgiler paylaştı.
#Kolesterol“Organik yaşam” yeni bin yılın sağlık trendi. İmkanı olanlar ve “daha az toksin” peşinde koşanlar, organik beslenerek, en azından “doğal ve katkısız” şeyler yiyip içerek yaşama peşindeler. İyi bir seçimdir, öneriyorum. Hatta bir adım daha ileri gidip “beslenmede olduğu gibi egzersiz seçimlerinizde de organik kalın, hormonsuz, katkısız, doğal yani geleneksel egzersizlere öncelik verin” diyorum. “Peki, nelerdir bu “hormonsuz/katkısız/organik” egzersizler” diye soruyorsanız buyurun...
#Osman MüftüoğluBulletproof yani kurşungeçirmez kahveyi profesyonel sporcuların yanı sıra artık pek çok amatör sporcunun da elinde görüyoruz. Dave Asprey’nin Tibet’te bir dağın tepesinde aklına gelen bu fikir, şimdi uzun süre performans göstermek isteyenlerin elinden düşmüyor.
#Kurşungeçirmez KahveKolesterol yüksekliği sorununa yeni ve farklı bir yaklaşım gerektiğini düşündüren yeni bilgiler var. Kötü kolesterolü yüksek olmasına rağmen damar hastalığına yakalanmayan veya normal düzeylerde kötü kolesterolü olmasına rağmen ciddi düzeyde kalp damar hastalığı bulunanların sırrı çözülüyor gibi görünüyor.
Sağlık sorunlarının bazıları bilgi eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Doğru sanılan yanlış bilgilerin sağlığımıza verdiği zarar daha fazladır. Bu yazımızda doğru bildiğimiz ve çok sık tekrarladığımız bazı yanlışları size hatırlatmaya çalışacağız. Bu hatırlatmaları sonraki yazılarımızda da sık sık tekrarlayacağız.