Su böreği Osmanlı mutfağından günümüze uzanan en kıymetli ve köklü lezzetlerimizin başında geliyor. Kalabalık gruplar halinde sofrada buluşulan düğün, bayram gibi özel günlerde masada bulunması adet olan su böreği birçok pastane ve börekçinin de menüsünde bulunuyor. Son dönemde maden suyu gibi malzemeler kullanılarak daha kolay su böreği tarifleri üretilmiş olsa da, bu böreğin yapılışı aslında oldukça zahmetli. Ancak belli püf noktalarına dikkat ederek zahmetini azaltabilir ve böreğinizin enfes bir lezzet ve görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz. İşte geleneksel su böreğinin püf noktaları…
#Su BöreğiMineral bakımından zengin ve gazlı maden suları genelde sindirim destekçisi olarak içilse de aslında hem iyi bir yemek eşlikçisi olabilir hem de birçok yemeğin içine katılarak lezzeti katlayabilir. Et, tavuk ya da kalamar marinasyonunda yumuşatıcı, hamurlarda kabartıcı ve çıtırlık verici, veganlar için de yumurta ve süt ikamesi olabilen maden sularının ilham verici marifetlerine bakalım...
#Maden SuyuMasterChef su böreği tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. El açması su böreği ya da hazır yufkadan su böreği hazırlanabiliyor. Doğu Anadolu Bölgesinde ise genellikle civil peynirli yapılmaktadır. Has tereyağı kullanılarak hazırlanan börekler Erzurum ilinde rağbet görmektedir. Hemen her bölgemizde çok sevilen evde kolay su böreği nasıl yapılır merak edenlere, işte orijinal su böreği tarifi ve püf noktaları...
#Su BöreğiGelinim Mutfakta çok acılı piliç tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Bugün ne pişirsem? diyenlere pratik çözüm çok acılı piliç hem de acı sevenlerin favorisi olacak. Peki, çok acılı piliç nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Gelinim Mutfakta çok acılı piliç tarifi ve malzemeleri...
#Çok Acılı PiliçSu böreği, Türk mutfağında ayrı bir yeri olan tepsi böreklerindendir. Kıymalı veya peynirli olarak çeşitlendirilebilir. Ancak tadı her zaman damakta yer bırakır. Peki, evde kolay su böreği nasıl yapılır? İşte, buzdolabında uzun süre muhafaza edebileceğiniz bayatlamayan su böreği tarifi, malzemeleri ve su böreği yapmanın püf noktaları...
#Su BöreğiGelinim Mutfakta 25 Aralık Salı günü 202. bölümüyle izleyici karşısına çıktı. Haftanın ikinci gününde Ziyafet Hanım, Cansu'yu sinirlendirmek için elinden geleni yaptı. Gün sonunda Gelinim Mutfakta’nın gelinlerinden biri çeyrek altın almaya hak kazandı. Peki, Gelinim Mutfakta’da gün birincisi kim oldu?
#Gelinim MutfaktaSu böreğini seven ancak zahmetli olması nedeniyle gözü korkanlar için şahane bir önerimiz var: Milföyden kolay su böreği. Makarna ve milföy, kaşar ve dil peyniriyle buluşuyor, fırında piştikten sonra çıtır çıtır yeniyor. İşte, adım adım milföyden kolay su böreği tarifi
#Su BöreğiSu böreği nasıl yapılır sorusunun yanıtı evinde misafir ağırlayacak vatandaşlar tarafından sorgulanan konular arasında yer almaya başladı. Çayla beraber sofralara lezzet katan su böreği oldukça lezzetli fakat yapılışı biraz zahmetli bir yemektir. Peki, su böreği nasıl yapılır? İşte su böreği yapılışı ve tarifi.
#Su BöreğiSu böreği, hem kahvaltı sofralarının hem de beş çaylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Kolay su böreği tarifi ile çok kısa sürede geleneksel su böreğini evinizde de yapabilirsiniz. İşte bayramlarda ve özel günlerin sabahlarında misafirlerinize sunabileceğiniz kolay su böreği tarifi!
#Su BöreğiPaçanga böreği ara sıcak mezeler arasında en sevilen tariflerden biridir. Hele ki uygun şekilde sarıldıysa ve tam kıvamında pişirildiyse, damak çatlatan bir tarife dönüşür. Peki paçanga böreği nasıl yapılır, nasıl sarılır? İşte sofraların vazgeçilmezi paçanga böreği tarifi ve malzemeleri…
#Paçanga Böreği Tarifi2024 yılında, 1 Ocak pazartesi gününe denk geliyor. Hafta sonuyla da birleşince ortaya üç günlük bir tatil fırsatı çıkıyor. Bu hafta uzmanlarımıza ‘Hem kış huzurunu yaşayacağımız hem de yeni yılı keyifli bir şekilde karşılayabileceğimiz adresler nereler?’ diye sorduk. Kayak yapılacak rotalardan karlar altında tarihi kalıntıların gezileceği ya da sakin bir köşede manzaranın keyfinin çıkarılacağı yerlere kadar 9 şehirden 10 adresi önerdiler.
#RotaSon yıllarda kim bilir kaç usta mekânı kapandı ve kapanıyor... Kapanmasa bile çoğu can çekişiyor. Yerlerine açılanlar beş para etmez demiyorum ama şunu söyleyeyim; revaçta olan mekânlar ustalığa değil teknolojiye dayalı. Türk mutfağı değil uluslararası mutfak... Daha çok franchise... Reklam yapabiliyorlar. Gençler de bu lezzetleri tutuyor, onlara değişik geliyor.
#Vedat MilorYaşlandıkça nefes kalitesinin düşmesi normal ama yaşlanmadan önce ciğerlerimize nasıl yatırım yapabilmemiz mümkün. İlerlermiş yaşına reğmen nefes problemi yaşamayan ve sağlıkla yaşamını sürdürenlerin sırrı ne?
#SağlıkYaşlandıkça akciğer fonksiyonlarında düşüş yaşanır ve nefes kalitesi düşer. Gençken üçer beşer tırmandığımız basamaklar yaş aldıkça gözümüzde büyür, düz yolda yürürken bile nefesimiz zorlanmaya başlar. Peki yaşlanmadan önce ciğerlerimize nasıl yatırım yapabiliriz? Akciğerimizin güçlü olup olmadığını nasıl anlarız? Üfleme topları ya da balon şişirme alıştırmaları ciğerlerimizi geliştirir mi?
#SağlıkMasterchef money bags tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Bir çeşit mantı türü olan Tayland mutfağı geleneksel yemeklerinden money bags para kesesine benzerliğinden ismini alıyor. İç dolgusu ise Frenk soğanı ve kıyma gibi lezzetli malzemelerden hazırlanıyor. Peki, money bags nasıl yapılır? İşte Tayland mantısı money bags tarifi, malzemeleri ve yapımı...
#Money BagsPratik ve lezzetli ara sıcaklar arasında yer alan sigara böreğinin pek çoğumuzun gönlünde yeri ayrıdır. Hem sahurda hem iftarda menülerinizde yer verebileceğiniz geleneksel sigara böreği nasıl yapılır? İşte, püf noktalarıyla birlikte sigara böreği…
#Sigara Böreği TarifiAydın bir tatil şehir olduğu için pek çok gezilecek ve görülecek yerleri bulunmaktadır. Bu yerlerin yanına yöresel yemekleri de oldukça bilinmektedir. Yeni tatlar arayan ve aydının yemeklerini merak eden pek çok kişi Aydın Yemekleri - Aydın'da ne yenir ve neyi meşhur? Aydın mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Gibi sorular bulunmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Aydın YemekleriHer yörenin kendine özgü farklı lezzetleri bulunmaktadır. Bir şehre gidildiği zaman yemek kültürü ve meşhur yemekleri de en fazla araştırılan konular arasında yer almaktadır. Erzincan Yemekleri - Erzincan'da ne yenir ve neyi meşhur? Erzincan mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Erzincan yöresinin meşhur yemekleri hakkında tüm detayları sizler için derledik.
#Erzincan YemekleriHürriyet Ankara, “Kuşaktan Kuşağa Ankara Hikâyeleri” ile siz okurlarımızı nostaljik bir yolculuğa çıkarıyor. İlk olarak, 1950’lerden günümüze kadar ulaşan, üç kuşağın da (dede-çocuk-torun) bir arada bulunduğu Ulus’taki Ruşen Pastaneleri’ne konuk olduk.
#Aziz DevrimciEkin Uzunyol Çağlar’ın İstanbul Reşitpaşa’da ilkini açıp, evlendikten sonra ikinci şubesini Bodrum’da hayata geçirdiği Havan’dan aslında modern bir esnaf lokantası. Küçük, şirin ve minimalist. Bir kez keşfedenin bir daha, bir daha geleceği ve bildiği sebzelerin bambaşka halini göreceği bir lezzet durağı. Ağzınız sulanacak biliyorum ama haydi başlayın okumaya!
#1Kaya Demirer kültürümüzü, şehrimizi, evimizi hatta sokağımızı yansıtan yeni bir konseptle bir ilke daha imza attı. Demirer’in Atatürk Kültür Merkezi’nin terasında hizmete açtığı restoranda kültürler ve mutfak arasında kurulan köprü, eşsiz İstanbul manzarasıyla birleşmiş ve Biz İstanbul ortaya çıkmış. Uzun bir hazırlık sürecinin sonunda ortaya çıkan Biz’in hikâyesini Kaya Demirer’den dinledim...
#Barbaros TapanÜç tarafı denizlerle çevrili ülkemiz, Avrupa’nın sayılı büyük deniz ürünleri üreticisi ve ihracatçısı konumunda. Ancak toplum olarak yeterince balık yediğimiz söylenemez. Türkiye’de kişi başına yılda ortalama 6.5 kilogram balık tüketilirken, bu oran Avrupa’da 25 kilo. Oysa uzmanlar neden balık yememiz gerektiğini anlata anlata bitiremiyor. Egeliler bunun farkında olmalı ki yıllık kişi başına tükettikleri balık miktarı 15 kilo civarında. Yani Türkiye ortalamasının 2.5 katı. Zira Ege Denizi, barındırdığı 50’den fazla balık çeşidini ve diğer deniz ürünlerini bonkörce sunuyor. Kıyısında bir inci gibi duran Kuşadası da bu bonkörlüğe mutfağında kucak açıyor. Tuzda lagostan balık köftesine, asma yaprağında barbundan ahtapot soteye, fesleğenli balık kavurmadan midye dolmaya, sardalya buğulamadan karides güvece, sütlü balıktan kalamar tavaya saymakla bitmeyecek kadar çok lezzet sofralarda yer buluyor. Bundan dolayıdır ki Ada’da lezzet durakları ağırlıklı olarak balık restoranlarından oluşuyor. Bugün sizi bu duraklardan Mezgit by Şükrü ile tanıştırmak istiyorum.
#1Sabahları güne bir cappuccino veya cortado’yla başlamayı seviyorum. Benim için yanında dışı çıtır ve hafif karamelize, suböreği gibi bol katmanlı, mis gibi tereyağı kokan bir kruvasanın yerini hiçbir şey tutmaz. Gelin görün ki bunu başarmak kolay değil.
#Kruvasan