Hakan Ural’ın babası Selçuk Ural merak edilen isimlerden biri oldu. Selçuk Ural, 1945 de Bartın'da dünyaya gelmiştir ve aslen Malatyalıdır. Müzisyen Selçuk Ural, 2020 yılında verdiği röportajda anılarından bir kitap çıkarmak istediğini aktarmıştı. Peki, Selçuk Ural kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.
#Selçuk UralSeren Fosforoğlu, 2020 yılında evlendiği Kaan Önal’dan geçen temmuz ayında boşandı. Oyuncu, radikal kararlar aldığını söyleyerek hayatındaki değişimi anlattı: “Boşanmak benim için radikal bir karardı. Elimden geleni yaptığımı düşünüyorum. Olmadığı zaman da zorlamamak lazım. Çünkü benim bir kızım var. Hayatta güçlü durmam lazım. Kendi ruh sağlığımı düşünerek kendimden vazgeçmemek için ilişkimden vazgeçtim.”
#Seren FosforoğluKaliteli malzemeyle doğru hazırlanmış, uygun seçilmiş iyi soslar yemeğe yakışmanın ötesinde ona sınıf atlatır. Ama işin doğrusu şu ki; sos hem emeği yoğun hem de aşırı titizlik isteyen, çok az şefin iyi yapabildiği bir lezzet türü. Bu gerçeğe gözümüzü kapayarak dünya gastronomisinin A liginde oynayabileceğimizi sanmıyorum.
#SOSSavaş karşıtlığının gündem olduğu şu günlerde Türkiye’nin barışa dair kültür miraslarından birinin daha yurt dışında tanıtımları başlıyor. Anadolu’nun bilinen ilk kadın kahramanı Hitit ülkesinin barış kraliçesi Puduhepa’nın hikayesi dünya ile buluşuyor.
#Demet Sabancı ÇetindoğanBerker Işıldak (23) Kırklareli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümü mezunu ‘çılgın’ bir gezgin... Son birkaç yıldır otostop çekip kamp kurarak ve en önemlisi ‘pijamayla’ dünyayı geziyor. Üç yılda dokuz ülke ve yüzden fazla şehir gezdi. Ayrıca gittiği yerlerde çalışıp seyahat bütçesini oluşturuyor. Bugüne kadar tezgâhtarlık ve garsonluk da yaptı, inşaat ve tarlalarda da çalıştı. Genç gezginle pijamayla gezme hikâyesini ve seyahat tutkusunu konuştuk...
#Gezginİngilizcede ''book'', ''opus'' ve ''paper'' kelimeleri ''kitap'' anlamına gelir. ''Kitap kurdu'' çok fazla kitap okuyan insanları tanımlamak için kullanılır. Bu kelimenin İngilizce karşılığı ise Bookworm'dur. 6. sınıflar için Kitap Kurtları konusunu örnek cümlelerle anlattık.
#6. Sınıf İngilizce 8. Ünite: Bookworms (Kitap Kurtları) Konu AnlatımıDünyada yaşayan her insanın bireysel özgürlükleri vardır. Bunlara kişisel haklar da denir. Kişiler birbirlerinin özgürlüklerine saygılı ve hoş görülü olmalıdır. Yaşama hakkı en temel özgürlüklerin başında gelir. 4. sınıflar için bireysel özgürlük konusu örneklerle aktardık.
#4. Sınıf Sosyal Bilgiler Bireysel Özgürlük Konu AnlatımıSakura ağaçları Japonya’nın simgesidir. Pembe açan, kocaman bir çiçek buketi düşünün ama komple ağaç. Japonya’ya gidemiyoruz şu ara o zaman Türkiye’de nerede görebiliriz? İstanbul’da üç ayrı yerde kiraz çiçeklerini yani sakuraları görebileceğiniz yer var. Biri Baltalimanı’nda, diğeri Emirgan Korusu’nda ve sonuncusu bu yazıda bahsedeceğim Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nde… Dünyayı saran pandemi yüzünden burası da ziyaretçi almıyor. Yalnız bu daha önce yapmış olduğumuz ziyaretin güzelliğini gölgeleyemiyor. İşte size sakuranın izinde Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi gezi rehberi…
#İstanbul SakuraSon zamanlarda çocuk kitaplarıyla ilgili çok fazla şikâyet duyuyoruz. Kitapların denetlenmesini isteyenlerden tutun da çocuk kitaplarının yasaklanmasını talep edenlere kadar pek çok fayda sağlamayan öneri havada uçuşuyor. Anne babalar “Ne yapacağız?” diye soruyor. Aslında çözüm çok kolay…
#Yazarİçinde mutlaka ‘çay/kahve/kaybeden olma’ geçen metinler, sosyal medyada kullanılmaya uygun ‘vurkaç’ aforizmalar, bir cümlenin bir sayfayı dolduracak şekilde büyütüldüğü kitaplar... Geçen hafta Nilgün Bodur’lu ‘intihal’ iddiasıyla taçlanıp tadına doyulmaz biçimde ete kemiğe bürünen bu yazı tarzı, aslında uzunca bir süredir var. Peki nasıl başladı, neden hızla yayıldı? Yayınevleri basmayı, insanlar okumayı niye bu kadar sevdi? Buna edebiyat denir mi, gerçek edebiyat tekrar yerine gelir mi? Cevapları yayıncı, yazar ve nitelikli okuyucu üçgeninde aradık.
#EDEBİYATBu kadim şehri ilk gördüğümüz andan itibaren içimizde hissettiğimiz enerji inanılmaz, yüreğimiz kadifeden bir kese, tüm benliğimiz sokaklarında hiç olup kayboluyor. Kudüs o kadar gerçek, o kadar hakiki ki onun saflığı aklınızı başınızdan alıyor. Kudüs adeta bir rüya gibi, zaman durmuş mekân boyut değiştirmiş. Yüzyıllardır süren farklı inançların en yüce hatıraları da, hasretleri de aynı topraklarda ölümsüz yaşamaya devam ediyor. Öyle bir şehir hayal edin ki bu dünyada değil gibi, kutsal ve bu dünyanın tam merkezindeymiş gibi çetin. Kimliği tek tanrılı din inancıyla şekillenen bu isyankâr şehir, üç evrensel semavî dinin yeryüzünde buluştuğu, inanç ile iman sarkacının barış ile savaş arasında sürekli sınandığı ortak yaşam alanını temsil ediyor.
#Kudüs“Delilik moda oldu, fakat benim kastım çift en deli! Her yakam ağrıyor deli lafını duyduğumda. Kuşku duymadan delilik olur mu? Merak etmeden delilik olur mu? Uyuyarak delilik olur mu? Delilik moda olabilir mi? Oluyor hepsi ve daha unuttuğum birçokları da...” Ankaralı yazar Tarhan Gürhan, dördüncü kitabı “Alkoliçe”yi Ankara Hürriyet’e anlattı.