Bulgur sıklıkla tüketilen gıda gruplarından biri olmaktadır. Bulgur sağlıklı bir besin grubu olmasına rağmen gaz yaptığı düşünülmektedir. Bu bakımdan köftelik veya pilavlık bulgurun gaz yapıp yapmadığı araştırılmaktadır. Kısırlık, pilavlık ve köftelik bulgur ile ilgili tüm detayları derledik.
Bulgur, merak edilen besinlerden biridir. Özellikle birçok kişi tarafından tercih edilmesinden dolayı besin değeri önem taşıyan besinler arasındadır. Bu bakımdan bulgur kilo aldırır mı ve diyette yenir mi öğrenebilir ve buna göre yemeyi ya da yememeyi tercih edebilirsiniz. Bulgur kilo aldırır mı? Diyette esmer, kısırlık, haşlanmış ve sebzeli bulgur pilavı yemek kilo yapar mı tüm detayları ile derledik.
#Sağlıklı YaşamYaz ayları yaklaşırken çeşitli kilo verme yöntemlerini uygulayanlar, bulguru diyet listelerine eklemek için araştırmalara başladı. Piriç pilavına göre daha düşük kalorisi olduğu bilinen bulgurun pişirilme yöntemleri büyük bir etken. Peki, bulgur kilo aldırır mı, bulgur pilavı kilo yapar mı? İşte, bulgur pilavı ile ilgili merak edilenler...
#Bulgur Zayıflatır Mı?Bulgur sevenler için harika bir öneriyle geldim; nar ekşili bulgur köftesi. Yapımı biraz meşakkatli gibi görünse de bu tarif, doyurucu özelliği ve enfes lezzetiyle kesinlikle misafir sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Hazırlayacağınız nar ekşili sosla bambaşka bir tada bürünen bu tarifi ister çay saatlerinizde meze, ister ana öğün, isterseniz de ara sıcak olarak ikram edebilirsiniz.
#YazarDiyette olan herkes kalori hesabına çok dikkat etmektedir. Kalori hesaplaması yapan pek çok kişi, gönül rahatlığıyla kısırı tüketebilmektedir. Kalorisinin uygun olmasının yanı sıra besleyici özellikleri bulunan kısır, diyetisyenler açısından da önerilmektedir. Birbirinden değişik malzemelerin kullanılması, kısırın hem besleyici hem de doyurucu olmasına imkan tanımaktadır. Peki, kısır kilo aldırır mı? Gece çok kısır yemek kilo yapar mı tüm detayları ile derledik.
#Sağlıklı YaşamBulgur, amber renkli 'sert buğday'ın yani, durum buğdayının, temizlenip pişirildikten sonra kurutularak ve buğday tanelerinin kepeğinin ayrıştırılması işlemlerinden geçirilmesi ile ileri teknoloji kullanılarak üretiliyor. Bulgurun rengi, lezzeti, pişerken su çekme oranı ve pişme süresi buğdayın cinsine, yetiştiği toprağın özelliklerine; yani coğrafyasına göre değişiyor.
#BulgurÇölyak hastalığı dönem dönem internette aranan konular arasındaki yerini almaya devam ediyor. Çölyak hastalığı buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten isimli bir maddeye vücut bağışıklık sistemi tarafından verilen anormal yanıt sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Peki Çölyak hastalığının belirtileri nelerdir?
#Çölyak HastalığıSon yıllarda çocuk sahibi olamayan çiftlerin sayısında ciddi bir artış izleniyor. Bunların nedenleri arasında modern buğday olarak bilinen gluten en önemlisi olarak görülüyor. Yapılan araştırmalara göre kısırlığın en önemli nedenlerinden biri Gluten İntoleransı. Peki, nedir bu Gluten intoreansı?
#Gluten İntoreansı