Ekşili, Erzincan mutfağından nefis bir çorba. Ekşili çorba, tandır ekmeğiyle birlikte servis edilir. İçerisindeki malzemelerle de oldukça besleyici. Peki ekşili nasıl yapılır? İşte Erzincan mutfağından ekşili tarifi ve malzemeleri...
#Erzincan Ekşili Nasıl YapılırGünümüz mutfaklarında kırmızısı kadar popüler değil, kimileri sadece turşusunu yiyor. Halbuki yeşil domatesi pirinçle pişirebilir veya bol soğanla pilakisini yapabiliriz. Mısır ununa ve ekmek kırıntısına bulayıp kızartmak da mümkün... Tezgâhlarda hâlâ yeşil domates varken önerilerimize bir göz atın...
#ZeytinyağıYaz aylarının sona ermesinin ardından serin sonbahar havalarıyla birlikte kış turşuları da kurulmaya başlandı. En sevilen ve en sık yapılan kışlık hazırlıklardan biri olan turşu, tuzlu su ve sirke ağırlıklı salamura içine domates, salatalık, lahana, patlıcan, kavun, armut, ayva, erik, biber, mantar, soğan, sarımsak, patlıcan, karnabahar gibi çoğu sebze ve meyvelerin konulup, bekletilmesiyle elde ediliyor. İşte, turşu yapımı hakkında bilinmesi gerekenler…
#Turşu Nasıl YapılırYılbaşı gecesini sevgilinizle evde geçirmeye karar verdiniz ve yeni yıla birlikte yaptığınız leziz tariflerle girmek istiyorsunuz. O halde sizin için hazırladığımız muhteşem menüye bir göz atın! Ana yemeğinden pastasına, salatasından pizzasına kadar her şeyi tek tek sizin için bir araya getirdik.
#Mucize LezzetlerTurşular çeşitli sebzelerin tuzlu ya da sirkeli suda bekletilip, kıvama gelmesiyle elde ediliyor. Türk mutfak kültürünün vazgeçilmez bir parçası olan turşunun nasıl yapıldığı son günlerde merak konusu oldu. Özellikle kış mevsiminde tüketilen ve birçok yemeğin yanına yakışan turşuyu yaparken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları var. Peki, turşu nasıl yapılır?
#Turşu Nasıl Yapılır?Mersin'in Erdemli ilçesinde geçtiğimiz hafta 80 kuruştan alıcı bulan kırmızı domates 1,5 liraya, çakır diye tabir edilen ihracatlık domates ise 1 lira 80 kuruşa yükseldi. Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, "Soğuk havayla birlikte yaylalarda kırmızı domates azaldı. İç piyasada talep arttığından dolayı, yeşil yani çakır domateslerinde ihracata gitmesinden dolayı fiyatlarımız normale bindi" dedi.
#DomatesTurşu yapımı, sık sık internet üzerinden araştırılıyor. Eskilerin gıda maddelerini uzun süre saklama yöntemlerinden biri olan turşu, pek çok ana yemekle beraber tüketilebiliyor. Peki turşu nasıl yapılır, püf noktası nedir? İşte turşunun yapım aşamaları!
#Turşu Nasıl YapılırANTALYA’nın Elmalı İlçesi’nin yüksek kesimlerinde seracılık yaygınlaşırken, burada üretilen domatesler ihraç ediliyor. Başta Katar olmak üzere Suudi Arabistan ve İsrail’e gönderilecek domatesler yeşil haldeyken hasat ediliyor. Yeşil domatesler ihracat sırasında kızarıp ülkelere ulaşıyor.
#Yeşil DomatesMUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde domates üretici ve ihracatçıları 'Dometas güvesi' olarak da bilinen tuta zararlısı konusunda uyarıldı. Son 1 hafta içinde yapılan karantina kontrollerinde 10 TIR'a yakın yaklaşık 225 ton domatesin ihracına tuta bulunması nedeniyle izin verilmediği açıklandı.
#DomatesHer çakranın kendi rengi, kokusu, besini ve aromasının olduğunu biliyor muydunuz? Bedenimizin 7 enerji kapısı çakralarımız, yediğimiz besinler ve kullandığımız renklerle harekete geçiyor. Örneğin, birinci çakramız olan Kök çakranın rengi kırmızı. Domates, çilek, karpuz ve kiraz gibi kırmızı yiyecekler, hayat enerjisini dengeleme konusunda önemli bir yere sahip…
#Çakra